Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χώρα αλα πολίτα

Ο νέος κύκλος του master chef αναμένεται να «σπάσει» ταμεία το φετινό φθινόπωρο και χειμώνα. Ανανεωμένο το τηλεοπτικό ριάλιτι θα καθηλώσει τους πανέλληνες αφού για πρώτη φορά το «έπαθλο» θα είναι 20 δις ευρώ στο νικητή που θα αναδειχθεί μέσα από το διαγωνισμό. Έχοντας εξασφαλίσει αποκλειστικές πληροφορίες από την παραγωγή του ριάλιτι σας παρουσιάζω τους πρωταγωνιστές και τα «πιάτα» που θα ετοιμάσουν οι διαγωνιζόμενοι.

Η κριτική επιτροπή, φέτος θα είναι τριμελής, όπως και πέρυσι, αλλά δεν είναι ημεδαποί «σεφ» (Λαζάρου, Σκαρμούτσος, Λουκάκος ), αλλά αλλοδαποί «ομότεχνοι» τους, με τεράστια εμπειρία και αμέτρητες ώρες «μαγειρέματος» και «ψησίματος» κατά προτίμηση σε λαούς και έθνη. Τρισέ, Λαγκάρντ, Ρεν τα ονόματα της επιτροπής που θα κρίνει, δοκιμάζοντας τα «πιάτα», που θα ετοιμάσουν με ιδιαίτερη φροντίδα οι επίδοξοι και φιλόδοξοι, (και ματαιόδοξοι) Έλληνες «σεφ», οι οποίοι θέλουν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της διεθνούς «μαγειρικής».

Το ριάλιτι θα συντονίσει η γερμανίδα, Ά. Μέρκελ, που προτιμήθηκε από την Ε. Μανωλίδου, καθότι διαθέτει μεγαλύτερη πυγμή και αυστηρότητα, ώστε να τηρηθούν στο ακέραιο οι κανόνες απ τους διαγωνιζόμενους και να διασφαλιστεί η φερεγγυότητα της αναμέτρησης, αφού το διακύβευμα είναι ένα τεράστιο ποσό.

Η αξιαγάπητη Άνγκελα θα τηρεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα, ώστε να μη δίνονται «παρατάσεις» στο μαγείρεμα, αλλά με ακρίβεια δευτερολέπτου οι διαγωνιζόμενοι να «ταϊσουν» την «αχόρταγη» επιτροπή.

Από αποκλειστικές λοιπόν πληροφορίες σε πρώτη μετάδοση σας παρουσιάζουμε τα πιάτα των διαγωνιζόμενων. 10 πλουσιοπάροχα πιάτα με γευστικότατους «μεζέδες» για τον ουρανίσκο των ευρωπαίων κριτών.

-Το πιάτο του πρώτου διαγωνιζόμενου, Βαγγέλη Βενιζ., είναι γκουρμέ και περιλαμβάνει «συνταξιούχο ψιλοκομμένο με μυρωδικά και σως εφέδρου δημοσίου υπαλλήλου». Γευστικότατο πιάτο, σίγουρο στη γεύση θα ικανοποιήσει σίγουρα την απαιτητική κριτική επιτροπή. Ο συγκεκριμένος παίκτης θα το παρουσιάσει καταρχήν λεκτικά με έκτακτη συνέντευξη τύπου που θα διαρκέσει 7,5 ώρες και μετά θα το δώσει
προς βρώση.

-Άλλο ενδιαφέρον πιάτο είναι να αυτό της Άννας Διαμαντ., το οποίο είναι σπεσιαλιτέ «καθηγητής αναπληρωτής με ψηφιακό μαθητή γέμιση και ελαφρά ξινή σάλτσα». Τη συνταγή τη μελετούσε καιρό από φωτοτυπίες και dvd, αλλά όχι από βιβλία. Πιάτο πρωτότυπο σύγχρονης κουζίνας δουλεμένο σε «κλειστές λέσχες» μαγείρων που μετέχει η διαγωνιζόμενη παρακολουθώντας τα.

-Εξαιρετική θα ναι η παρουσίαση του Αντρέα Λοβερ., καθότι θα κριθεί στο πλούσιο πιάτο «ιατρο-φαρμακοποιο-κεφτέδες» αλά λοβέρδ, περασμένος ο «κιμάς» τρεις φορές απ τη μηχανή με πολλά μυρωδικά και σβησμένη σως του «νοσηλευτή». Για συμπλήρωμα θα χει δημόσιο υπάλληλο «σουβλάκι» (του έχει ιδιαίτερη αδυναμία άλλωστε).

-Δυναμική και πληθωρική θα ναι η παρουσία του έμπειρου σεφ ΘεόδωρουΠάγκ., που θα συναγωνιστεί τους προηγούμενους συναδέλφους του με ψητό ολόκληρο αγριόκαπρο, πασπαλισμένο με υβρεό-σαλτσα. Χορταστικό πιάτο που μπορούν να το «φάνε μαζί» δημιουργός και πελάτες. Το πρόβλημα με τις δημιουργίες του συγκεκριμένου σεφ είναι ότι συχνά «μυρίζουν» βαριά τα φαγητά του και είναι δύσπεπτα.

-Ξεχωριστό θα ναι το πιάτο του Γιάννη Ραγκ.,. θα προσφέρει «οδηγό με κίτρινη ταξι-γαρνιτούρα και θα συνοδεύεται από γλυκό αμυγδαλωτό «φορτηγοεργολάβο». Ένα «ζωηρό» πιάτο που «ακινητοποιεί» τον ουρανίσκο.

Ο Παύλος Γερουλ., θα ετοιμάσει ένα «βασιλικό» γεύμα με χοιρινό καπνιστό αλά μπεοψωμιάδ. Το πιάτο θα ναι περίτεχνα «στημένο» θα συνοδεύεται από σπετσοφάι «βολιώτικο» και «καβαλιώτικο» πούρο για τη χώνεψη.

Ο Γιώργος Παπακ., θα διαγωνιστεί με βιολογικά προϊόντα, φιλικά στο περιβάλλον μετά την αποτυχία που είχε να σχεδιάσει ένα «οικονομικό» πιάτο. Λιτό πιάτο αν και ο συγκεκριμένος σεφ έχει το κουσούρι να κουβαλά και το «περίστροφο στο τραπέζι» και κόβεται η όρεξη των ομοτράπεζων του.

Ο Χρήστος Παπουτσ., θα προσφέρει ένα «εκλεπτυσμένο» πιάτο- που το χει δοκιμάσει πολλές φορές. Είναι τα περίφημα «παπουτσάκια» με γέμιση διαδηλωτή- αγανακτισμένου, τα οποία «καπνίζονται» με υπομονή και μεράκι από καπνό δακρυγόνου τελευταίας τεχνολογίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παρουσίαση του πιάτου που θα γίνει σε σχήμα «φράκτη».

Ο Δημήτρης Κουτρουμ., θα έχει ένα απλό και «εύκολο» πιάτο ευκολομαγείρευτο, με αγνά υλικά ντόπια όλα που μπορούν να μαγειρευτούν με όλους τους τρόπους. «άνεργος με τα κρεμμυδάκια» και φρέσκια σάλτσα απολυμένου για να «δέσει» το πιάτο.

Φαβορί εμφανίζεται για να πάρει τα 20 δις ο αρχισέφ Γεώργιος Α.Π., που θα παρουσιάσει τη σπεσιαλιτέ του « χώρα αλά πολίτα ξεροψημένη». Από μικρός μαγείρευε στην Αμερική, θήτευσε κοντά στον πατέρα του και τον παππού του που μαγείρευαν κι αυτοί εξαιρετικά. Σαν επιδόρπιο θα συνοδεύσει το συγκεκριμένο πιάτο, κουλουράκι μνημοσύνου ή κόλυβο ενώ θα προσφερθεί κονιάκ και σκέτος καφές.

Οι παίκτες είναι πραγματικά «ισάξιοι» αναμένεται να ενθουσιάσουν τους ευρωπαίους κριτές και σίγουρα θα κλείσουν συμβόλαια σε γκουρμέ γαλικά μπιστρό ή βαυαρικές μπυραρίες γιατί η κουζίνα τους, αντίθετα με την κριτική επιτροπή, πέφτει βαριά στους έλληνες. Ενώ οι κριτές λοιπόν δεν ξέρουν ποιον να διαλέξουν χιλιάδες, μάλλον εκατομμύρια «αγανακτισμένοι» έλληνες τους έχουν όλους «προτεινόμενους» και απαιτούν να εγκαταλείψουν τάχιστα το «παιγνίδι» . Το μόνο «έδεσμα» που παραδέχονται και συμφωνούν οι Έλληνες ότι πετυχαίνουν οι συγκεκριμένοι διαγωνιζόμενοι είναι η «ρώσικη» ή για ν ακριβολογούμε η «αμερικάνικη» ΣΑΛΑΤΑ.

Την κρίσιμη στιγμή της απόφασης η συντονίστρια τη στιγμή που ο Ο. Ρεν δίνει την καθοριστική ψήφο αναφωνεί συγκινημένη: «αχ, θα καταρρεύσω» και ρίγη συγκίνησης διαπερνούν έντεκα εκατομμύρια έλληνες που αναφωνούν: «επιτέλους»!!!

Το έπαθλο τελικά μοιράζεται εξίσου σ όλους τους διαγωνιζόμενους, αφού όλατα πιάτα είναι τέλεια ψημένα. Υπάλληλοι, καθηγητές, μαθητές, γιατροί, αυτοκινητιστές, εργάτες, αγρότες, όλοι μα όλοι τέλεια ψημένοι σε «σιγανή» φωτιά. Έτσι μοιράζονται το έπαθλο όλοι και αναφωνούν (αυτή τη φορά δικαίως) : «μαζί τα φάγαμε»!!!

Αποκλειστικές πληροφορίες που έχουμε μας βεβαιώνουν πως το «έπαθλο» θα πληρωθεί στο «νικητή» τελικά απ τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μετά την καταβολή του θα φορολογηθούν μ ένα «έκτακτο» τέλος συνταγών, που θα πληρώνεται στους κατά τόπους φούρνους και σούπερ-μάρκετ της γειτονιάς για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Το ειδικό αυτό «τέλος» θα πληρωθεί κατά τον κο Β. Βενιζέλο για να υπερασπίσουν επιτέλους οι έλληνες πολίτες τα «μεταπολεμικά επιτεύγματα» του έθνους..

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]