Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κλασσική μέθοδος του ΔΝΤ η αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων

  • Ελληνικά στατιστικά στοιχεία: Το ΔΝΤ, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους του, χρησιμοποιούσε ανέκαθεν τις στατιστικές σαν «φονικά όπλα», για την αποσταθεροποίηση πολλών χωρών. Μήπως συνέβη το ίδιο και στην Ελλάδα;
Σε σχέση με την ενδεχόμενη παραποίηση των Ελληνικών στατιστικών στοιχείων εις βάρος της Ελλάδας («τεχνητή» αύξηση του ελλείμματος, για να διευκολυνθεί η επέλαση του ΔΝΤ στη χώρα μας - παράλληλα με την εισβολή στην Ευρωζώνη δια μέσου του Ελληνικού Δούρειου Ίππου), έτσι όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε, απλά θα υπενθυμίσουμε τις δηλώσεις ενός πρώην οικονομολόγου του ο οποίος, μεταξύ άλλων, ισχυρίσθηκε πως “το Ταμείο χρησιμοποιούσε τις στατιστικές ως «φονικά όπλα», για τη αποσταθεροποίηση πολλών χωρών”.


Το στέλεχος του ΔΝΤ είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι Σήμερα παραιτούμαι από το προσωπικό του ΔΝΤ, ύστερα από δώδεκα χρόνια στο εξωτερικό, ως αξιωματούχος του «Ταμείου» - κατά τη διάρκεια των οποίων, με όπλα τα φάρμακα σας και τα τεχνάσματα σας, εφορμούσα σαν αρπακτικό γεράκι εναντίον των κυβερνήσεων και των λοιπών λαών της Λατινικής Αμερικής”.


Επίσης, ο οικονομολόγος επιβεβαίωσε ότι, το ΔΝΤ είχε «παραποιήσει» τόσο το χρέος, όσο και τα ελλείμματα, ενώ είχε «διογκώσει» τα στοιχεία για το εργατικό κόστος μίας συγκεκριμένης χώρας, έτσι ώστε η παραγωγικότητα της να φαίνεται πολύ χαμηλή – με στόχο τη χρεοκοπία και τη λεηλασία της, από τις αχόρταγες πολυεθνικές-εντολείς του.


Για να μην επεκταθούμε σε περιττές λεπτομέρειες, παραπέμπουμε στο άρθρο «ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΙΕΣ», στο οποίο αναλύουμε τις «υπόγειες» τακτικές του ΔΝΤ, το πως η Ελλάδα βρέθηκε ξανά στο μάτι του κυκλώνα, καθώς επίσης διάφορα άλλα θέματα.



Περαιτέρω, υποθέτοντας πως η Ελλάδα ευρίσκεται ήδη σε καθεστώς «Εσωτερικής Στάσης Πληρωμών», είναι προς όφελος μας να πάψουμε να θυματοποιούμαστε, αναλαμβάνοντας όλες τις ευθύνες για τη σημερινή μας κατάσταση. Σε όσους δε θεωρούν ότι, οι Έλληνες Πολίτες είναι οι πραγματικοί ένοχοι της σημερινής κατάστασης, τουλάχιστον επειδή αυτοί ψήφισαν τους εκπροσώπους τους στο Κοινοβούλιο, υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο θα μπορούσε να ισχυρισθεί κανείς και για τους Γερμανούς, αφού οι πολίτες έφεραν στην εξουσία τον Χίτλερ – τον «εθνικοσοσιαλιστή» δικτάτορα, ο οποίος αιματοκύλισε σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο, οδηγώντας παράλληλα στους θαλάμους εξόντωσης εκατομμύρια Εβραίους.


Εν τούτοις οι Γερμανοί, οι οποίοι αμείφθηκαν πλουσιοπάροχα για τα «δεινά» ΤΟΥΣ (διαγραφή χρεών το 1953, σχέδιο Marshall κλπ.), δεν ενοχοποιούν τους εαυτούς τους, αλλά τους ναζί – παρά το ότι είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι, μία «χούφτα» ναζί πυρπόλησαν και κατακρεούργησαν εκατοντάδες «Δίστομα» σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Παράλληλα, όχι μόνο μας κατηγορούν σήμερα αλλά, ταυτόχρονα, μας διασύρουν με κάθε τρόπο σε ολόκληρο τον πλανήτη – φοβούμενοι ότι θα χάσουν τα χρήματα (εγγυήσεις ουσιαστικά), τα οποία φυσικά δεν μας χάρισαν, αλλά μας δάνεισαν με τοκογλυφικούς τόκους.


Από την άλλη πλευρά αρνούνται να μας καταβάλλουν αυτά που μας οφείλουν (περί τα 560 δις € σύμφωνα με γνωστό Γάλλο οικονομολόγο, 70 δις € κατά τη δική τους εφημερίδα Die Welt), ισχυριζόμενοι σε γενικές γραμμές στην πρόσφατη δίκη της Χάγης ότι, δεν χρωστούν αυτοί τίποτα, αλλά ίσως οι τότε ναζί – άγνωστοι τους!


ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, όπως φαίνεται οι πλατείες των πολιτών επεκτάθηκαν και στις Η.Π.Α. – στη Wall Street, όπως φαίνεται από την εικόνα που ακολουθεί.



Έτσι λοιπόν, η φωλιά του χρηματοπιστωτικού καρτέλ έχει μετατραπεί σε μία ακόμη πράσινη ζώνη, σε ένα φρούριο καλύτερα, το οποίο προστατεύεται πια από εκατοντάδες αστυνομικούς, καθώς επίσης από ειδικά κάγκελα.


Εάν συνδέσει κανείς το συγκεκριμένο γεγονός με τη σημερινή υποτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας, με τη διακοπή των σχέσεων κινεζικής τράπεζας με ελβετική, καθώς επίσης με τα «μέτρα», στα οποία εξαναγκάζεται η Ελλάδα, εν μέσω παγκοσμίων αναταράξεων (άρθρο), δεν πρόκειται να καταλήξει σε ευοίωνα συμπεράσματα για το μέλλον.


Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ

Εξηγήσεις για το θέμα που άνοιξε μετά τις καταγγελίες πρώην μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία αναφέρουν ότι καταστρατηγήθηκαν οι κανόνες και η μεθοδολογία υπολογισμού του ελλείμματος του 2009, έδωσε σήμερα η Eurostat μέσω του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Η ανακοίνωση εστιάζει στις καταγγελίες της κυρίας Ζωής Γεωργαντά, η οποία οδηγήθηκε σε παραίτηση την περασμένη Πέμπτη από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.

Η κυρία Γεωργαντά είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «εν μία νυκτί» η Eurostat αποφάσισε ότι ορισμένες ΔΕΚΟ πρέπει να ενταχθούν στο έλλειμμα», σημειώνοντας ότι «το έλλειμμα για το 2009 έβγαινε γύρω στο 12% αλλά ασκήθηκαν πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και τον πρόεδρό της κ. Βάλντερ Ραντερμάχερ».

Η ανακοίνωση της Κομισιόν αναφέρει ότι «πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ επέκρινε την ποιότητα του έργου που επιτελεί η ΕΛΣΤΑΤ στον τομέα των δημοσιονομικών στοιχείων» και «υποστήριξε συγκεκριμένα ότι το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2009 είχε διογκωθεί από την ΕΛΣΤΑΤ υπό την πίεση της Eurostat». (πηγή: Βήμα)

Ο κ. Walter Radermacher είναι Γερμανός, πρώην διευθυντής της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας του. Πήρε τη θέση του γενικού διευθυντή στη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ (Eurostat) το 2008.

Ουσιαστικά φαίνεται ότι τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία, αφού στην ενδεχόμενη «παραποίηση» συμμετέχει (πίεσε) ο Γερμανός Διευθυντής, σύμφωνα με τα παραπάνω. Ας ελπίσουμε ότι κάποιος θα ελέγξει όλα όσα συμβαίνουν, καθώς επίσης ότι οι λύκοι δεν φυλάνε τα πρόβατα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τόσα χρόνια κινεί το εβραιομάνι το τραπεζικό σύστημα. Μιλάει η πείρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]