Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Tαλάτ: Οι ενέργειες των Ελληνοκυπρίων μπορούν να οδηγήσουν σε θερμό πόλεμο

Παράλογες χαρακτήρισε τις ενέργειες των Ελληνοκυπρίων στο θέμα του φυσικού αερίου ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, προειδοποιώντας πως «είναι δυνατόν να ανοίξουν τον δρόμο σ' έναν θερμό πόλεμο».

Εάν οι Ελληνοκύπριοι πιστεύουν ότι οι "αγάδες" θα πολεμήσουν γι' αυτούς, τότε λανθάνονται, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κίπρισλι. Ίσως το πράξει η Ελλάδα, συνέχισε και διερωτήθηκε «τι μπορούν να κάνουν οι υπόλοιπες χώρες στην Τουρκία».

Στη συνέντευξή του ο κ. Ταλάτ διερωτάται πόσο λογικό είναι κάποιος να προκαλεί την Τουρκία και εκτιμά πως για να δρουν οι Ελληνοκύπριοι με αυτόν τον τρόπο σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν τη δύναμή της για να προσθέσει πως δεν συμμερίζεται την επιμονή της ελληνοκυπριακής πλευράς να υποστηρίζει ότι δεν φοβάται την Τουρκία.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, ο κ. Ταλάτ υποστηρίζει πως ο Ντερβίς Έρογλου κάθεται στο τραπέζι των συνομιλιών λόγω των πιέσεων που δέχεται από την Αγκυρα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα είχε αποχωρήσει προ καιρού. Εάν δεν υπήρχε η Τουρκία, ισχυρίζεται, ο Έρογλου δεν θα προσερχόταν καν στο τραπέζι των συνομιλιών.

Καταλήγοντας ο πρώην επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων δηλώνει πως η πολιτική της Τουρκίας στο Κυπριακό είναι υπέρ της επίτευξης λύσης, «διότι η λύση είναι κάτι που η Αγκυρα έχει ανάγκη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]