Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

8 τουρκικές φρεγάτες στη Μεσόγειο και η Άγκυρα δίνει άδειες για έρευνες "ανοιχτά της Κύπρου"

  • Τεντώνει το σχοινί η Άγκυρα προκαλώντας την δίκαιη αγανάκτηση της διεθνούς κοινότητας
8 τούρκικες φρεγάτες βρίσκονται στη Μεσόγειο σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Ο τουρκικός στόλος διαθέτει 18 φρεγάτες και το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV τονίζει πως το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικός έχει αποφασίσει να μεταφέρει μεγάλο μέρος της δύναμης του στη Μεσόγειο.

Ήδη, 3 τουρκικές φρεγάτες και ένα υποβρύχιο υπηρετούν στην περιοχή της Λιβύης στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, ο τουρκικός στόλος έχει αποφασίσει να σταλούν 3 φρεγάτες στην περιοχή της ΑΟΖ της Κύπρου, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι έρευνες.

Επίσης, έχει αποφασιστεί άλλες 2 φρεγάτες να συνοδεύουν το ερευνητικό σκάφος Σισμίκ, το οποίο θα σταλεί την επόμενη εβδομάδα για να πραγματοποιήσει υποθαλάσσιες έρευνες στην περιοχή ανάμεσα στην Τουρκία και το «ψευδοκράτος». Τα πλοία αυτά θα συνοδεύονται από κορβέτες και τουλάχιστον ένα υποβρύχιο.

Την ίδια στιγμή, κλιμακώνει τις προκλήσεις της η Τουρκία και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη κάνει τις ετοιμασίες για να «πατήσει πόδι» όπως γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων (TPAO) πήρε την αδειοδότηση από το τουρκικό δημόσιο για να ξεκινήσει έρευνες με «στα ανοιχτά της Κύπρου»

Ηδη οι Τούρκοι διαρρέουν πως τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η συμφωνία οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ της Τουρκίας και του «ψευδοκράτους», μια συμφωνία που δεν θα αναγνωριστεί από κανένα κράτος καθώς το «ψευδοκράτος» δεν αναγνωρίζεται και η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η μόνη αναγνωρισμένη αρχή.

Ο Υπουργός Eνέργειας Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε χαρακτηριστικά « κάνουμε πραγματικότητα όσα έχουμε πει και ξεκινάμε τις σεισιμικές έρευνες στα πλαίσια της συμωνίας χωρικών υδάτων που θα υπογράψουμε με την «Τουρκική Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]