Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι εκλογές και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ στην κυβερνητική επιτροπή


Επί εννέα ώρες η κυβερνητική επιτροπή αποφάσιζε για τα μέτρα που είχαν ήδη αποφασιστεί; Μάλλον είναι δύσκολο να το πιστέψουμε.

Διότι όταν οι αποφάσεις προέρχονται από την τρόικα, όταν ο Βενιζέλος έχει βάλει την υπογραφή του και οι υπουργοί ξέρουν από προχθές τι θα γίνει, τότε δεν έχει λόγο να κρατήσει τόση ώρα η κυβερνητική επιτροπή.

Επομένως, αν δεν έπαιζαν… μπιρίμπα, σίγουρα συζητούσαν για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ που είναι μαύρο.

Οι πληροφορίες για το τι ειπώθηκε είναι λίγες, αλλά φήμες λένε ότι συζητήθηκε ευρέως το θέμα των πρόωρων εκλογών και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή. Αποσύνθεση, πτώμα, διάλυση, είναι ορισμένες από τις λέξεις που μπορούν να δώσουν την εικόνα.

Στην κυβερνητική λοιπόν, συζητήθηκε αν θα μπορούσαν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν να ξεσηκώσουν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και να υπάρξουν μαζικές παραιτήσεις. Εκτιμήθηκε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν είναι όσο «βαριά» είχαν αρχικά διαρρεύσει και πως θα μπορούσαν να περάσουν χωρίς πρόβλημα από τη Βουλή. Αυτό όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο για ένα λόγο.

Όσα μέτρα κι αν πάρουν, η οικονομία θα διολισθαίνει συνεχώς σε ύφεση οπότε θα απαιτούνται και νέα μέτρα. Όταν λοιπόν έρθει η τρόικα τον Οκτώβριο για την 7η δόση, τότε θα δούμε τι άλλα… μέτρα θα βρουν να ανακοινώσουν.

Ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους μιλούν για εκλογές ότι δεν θα γίνουν, τουλάχιστον άμεσα. Προσπάθησε δηλαδή να σταματήσει πολλούς πράσινους βουλευτές που ζητούν εκλογές για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και ίσως για να απαλλαγούν κι αυτοί από το βάρος της κυβέρνησής τους.

Όμως, το πότε θα γίνουν εκλογές, πλέον εξαρτάται από τον κόσμο και την αντίδρασή του. Οι απεργίες ξεκινούν, η χώρα θα γίνει μπάχαλο και αυτό είναι μόνο η αρχή. Όταν θα ξεκινήσει το ενιαίο μισθολόγιο τότε να δούμε τους δημοσίους υπαλλήλους που θα βγουν στα χαρακώματα.

Η πίεση της βάσης γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Και κανείς δεν μπορεί να την αντέξει.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]