Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ομπάμα προς Ερντογάν: "Η ασφάλεια του Ισραήλ είναι ακλόνητη"


Πριν από λίγο ο αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα,δήλωσε ότι "η ασφάλεια του Ισραήλ, είναι ακλόνητη". Η δήλωση μπορεί να ακούγεται αυτονόητη, αλλά έχει τη σημασία της καθώς γίνεται λίγες ώρες μετά από το ραντεβού που είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

Σ΄ αυτή τη συντάντηση έγινε μεγάλη συζήτηση για την σφοδρή αντιπαράθεση Τουρκίας-Ισραήλ. Αντιπαράθεση την οποία κρατά σε ιδιαίτερα ψηλούς τόνους ο Ερντογάν. Ο Αμερικανός πρόεδρος, ζήτησε από τον Ερντογάν να "μαλακώσει" τη στάση του και να βρει διαύλους επικοινωνίας με το Ισραήλ, με στόχο να πέσουν οι τόνοι.

Ο κ.Ερντογάν φέρεται να απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να τα βρει με τον Νετανιάχου.

Έτσι ο Ομπάμα, του θύμισε ότι η "ασφάλεια του Ισραήλ είναι ακλόνητη".

Η υπενθύμιση έγινε από το βήμα του ΟΗΕ και ασφαλώς παραλήπτης δεν ήταν μόνο ο Ερντογάν αλλά και οι Παλαιστίνιοι.

Στον αντίποδα και σε συνέχεια της προκλητικής στάσης του ο Ερντογάν υπέγραψε στη Νέα Υόρκη με τον Έρογλου, συμφωνία για το καθορισμό υφαλοκρηπίδας, μεταξύ Τουρκίας και κατεχόμενων.

Η Άγκυρα,τραβάει το σχοινί, λοιπόν, λίγες μόνο ώρες μετά από τη συνάντηση που είχε ο Ερντογάν με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα,τον οποίο και είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα οδηγήσει τη κατάσταση στα άκρα.

Τώρα κάνει ένα ακόμη βήμα προς την ένταση.


Σχόλιο ιστολογίου: Βέβαια, η δήλωση Ομπάμα καλύπτει το Ισραήλ (αν και το Ισραήλ δεν χρειάζεται την στήριξη του Ομπάμα για να συνθλίψει την Τουρκία) και σαφέστατα την Κύπρο. Όμως, μήπως αφήνει κάποια... κενά για την ασφάλεια άλλων κρατών, όπως η Ελλάδα;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. συγνωμη.. να κανω μια ερωτηση??
    το site εβραικο ειναι??
    γιατι Ο Λ Α τα post ειναι ζητω το ισραηλ που θα καθαρισει για παρτυ μας (μιας και εμεις οι Ελληνες ειμαστε ανικανοι και χεσμενοι) Απλη ειναι η ερωτηση.. για να ξερουμε "ποιους" διαβαζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ αναγνώστη, μπορείς να διαβάσεις την πηγή; Αν θέλει να διαβάσεις την άποψη του ιστολογίου, θα την βρεις σε κείμενα που υπογράφει ο Κωνσταντίνος. Αν τα διαβάσεις, δε νομίζω πως θα ξαναγράψεις τέτοια μομφή γι αυτό το ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο ανέκδοτο ρε Κωνσταντίνε!!! Με έκανε και γέλασε ο μπαγάσας...!!! Εσύ φιλοσιωνιστής!!! Τα σκέφτονται πολύ ώρα αυτά τα πετυχημένα; Τελικά, κάποιοι έχουν ταλέντο στην κωμωδία, δεν εξηγείται αλλιώς. Εκτός και αν σου την πέφτουν για να σε χαρακτηρίσουν Εβραίο!!! Πλάκα έχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]