Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραλογισμός ή επενδύσεις;


Οι Έλληνες παρακολουθούν παγωμένοι το θρίλερ που εξελίσσεται μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικας για την ζωή τους. Οι κάθε είδους δημοσιογραφικές εκπομπές μπερδεύουν ακόμα περισσότερο τον πολίτη αυξάνοντας τον τρόμο που αισθάνεται για τις μέρες που έρχονται. Βγαίνουν στα παράθυρα και δείχνουν την συμπαράσταση τους στον άναυδο τηλεθεατή με ατάκες όπως “αίμα ζητά η Τρόικα”, “αντισυνταγματικά τα μέτρα” και άλλους ανάλογους πομπώδεις τίτλους αλλά μόλις κάποιος εργαζόμενος ή εκπρόσωπος τολμήσει να παραπονεθεί βρίσκεται κατηγορούμενος στο εδώλιο του τηλεδικαστηρίου.

Κηφήνες οι δημόσιοι υπάλληλοι και περισσότεροι από όσους έχουν ολόκληρες οι ΗΠΑ (!). Αντιπαραγωγικοί οι στρατιωτικοί. Εγκληματίες οι ταξιτζήδες και οι φορτηγατζήδες. Φοροφυγάδες οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Αναρχικοί οι άνεργοι και οι “αγανακτισμένοι”. Golden boys οι συνταξιούχοι. Γενικεύσεις και καθολική ισοπέδωση που δημιουργούν συνθήκες για μια άνευ προηγούμενου κοινωνική σύγκρουση. Όλοι εναντίον όλων για να κερδίσει ποιος; Σίγουρα κανένας. Δεν νομίζω να υπάρχει λαός στην υφήλιο που να έχει γίνει τόση προσπάθεια να τρομοκρατηθεί και να διασπαστεί όσο οι Έλληνες την τελευταία διετία.

Αυτό που ζούμε είναι ο απόλυτος παραλογισμός. Όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας διαπομπεύονται σαν να είναι εγκληματικές οργανώσεις. Σίγουρα υπάρχουν μη ευσυνείδητοι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους αλλά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να βάζει τους πάντες σε ένα τσουβάλι.

Αν κάποιος έχει χρέη είναι αδύνατον να τα ξεπληρώσει με το να κάθεται σπίτι, να τρώει κάθε μέρα φασόλια και να μην ανοίγει το φως. Όσο οικονομία και να κάνει ποτέ δεν θα μπορέσει να ξεχρεώσει με αυτόν τον τρόπο αν δεν βγει στην αγορά να βρει δουλειά. Και όμως αυτό κάνουμε ως χώρα. Κόβουμε δαπάνες, κόβουμε μισθούς επί δικαίων και αδίκων, τρώμε ό,τι οικονομίες περίσσεψαν από τους πολίτες για να μειώσουμε το έλλειμμα. Ωραία, και λεφτά πως θα βγουν;

Μας είπαν ότι θα γίνει εισροή επενδύσεων, θα γίνουν έργα, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Ο Υπουργός Ανάπτυξης κατηγόρησε πριν ένα μήνα την προηγούμενη κυβέρνηση ότι είχε αφήσει χιλιάδες επενδυτικά σχέδια να σαπίζουν στα συρτάρια ενώ τώρα όλα κινούνται πιο γρήγορα. Η ΝΔ τους περίμενε στη γωνία βέβαια. Μόλις δημοσίευσε στοιχεία η Τράπεζα της Ελλάδας ο Χατζηδάκης τα έβγαλε σαν ετεροχρονισμένη απάντηση στο ΠΑΣΟΚ. Μόλις 634 εκατ. Ευρώ οι ξένες επενδύσεις στη χώρα μας, μειωμένες κατά 46,77% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 και 64,65% σε σχέση με το 2009. Ανταπάντησε ο Χρυσοχοίδης ότι “σε λίγες μέρες, σε συνεργασία με την Τρόικα, θα προχωρήσει η κατάργηση περίπου 72 εμποδίων”.

72 εμπόδια σε επενδυτές που δεν καταργήθηκαν στα 2 χρόνια που η χώρα βυθίζεται θα καταργηθούν σε “λίγες μέρες”. Μακάρι. Δεν θα ρωτήσω γιατί δεν καταργήθηκαν μέχρι τώρα που είναι η αυτονόητη απορία όλων. Θα πω μακάρι πράγματι να καταργηθούν σε λίγες μέρες και να μην γίνουν πάλι οι μέρες μήνες και χρόνια ως συνήθως. Πραγματικά περιμένουν επενδυτές στο προθάλαμο της γραφειοκρατίας μας. Οι πιο μεγάλοι όπως οι επενδυτές του Κατάρ για τον Αστακό για φυσικό αέριο και βιοκαύσιμα, ο αγωγός αερίου TAP και τα Χρυσωρυχεία Θράκης ενδιαφέρονται για επενδύσεις δισεκατομμυρίων Ευρώ που μπορούν να βοηθήσουν την οικονομία μας να πάρει και πάλι μπρος.

Αντί λοιπόν να τρώμε τις σάρκες μας και να παρουσιάζουμε κάθε τι αρνητικό που μπορεί να υπάρχει σε μια επαγγελματική τάξη ως γενικευμένο χαρακτηριστικό όσων ανήκουν σε αυτήν ας δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τα χρήματα που ήδη μας προσφέρονται. Χωρίς επενδύσεις και επανεκκίνηση της οικονομίας θα βυθιζόμαστε όλο και πιο βαθειά στην ύφεση και τον παραλογισμό. Όσο καθυστερούμε να επιτρέψουμε αυτές τις επενδύσεις τόσο πιο δύσκολη θα είναι η διαπραγμάτευση με τους επενδυτές για τα συμφέροντα μας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]