Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοί έχουν ποντάρει στη χρεοκοπία μας;

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευστροφία, γνώση των διεθνών εξελίξεων ή υποψία του παρασκηνίου, για να καταλάβει κανείς ότι υπάρχουν κάποιοι που έχουν ποντάρει περιουσίες στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Και φυσικά, κάνουν ό, τι περνάει από το χέρι τους για να φρενάρουν την αλλαγή του κλίματος για το οικονομικό μέλλον της χώρας, σε Ευρώπη αλλά και Αμερική.

Το πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης θα είναι η ταυτοποίηση των «κάποιων». Γιατί ίσως έτσι, όχι μονάχα η Ελλάδα, αλλά συνολικά η Ευρώπη και ο κόσμος ολόκληρος, θα είχαν μια ευκαιρία να διεκδικήσουν τον ζωτικό χώρο που τους αναλογεί, σε ένα διεθνές περιβάλλον όπου δεν θα περίσσευαν το παρασκήνιο, τα «γκρίζα κοστούμια» και οι μισές αλήθειες.

Ο Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είχε δώσει προ μηνών ένα πρώτο, αλλά εξόχως αποκαλυπτικό στοιχείο. Μίλησε για μεγάλα δικηγορικά γραφεία του εξωτερικού, που συνεργάζονται με ελληνικά, έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στη χρεοκοπία της Αθήνας, και μέσω των εν Ελλάδι εκπροσώπων-συνεργατών τους, πιέζουν προς την κατεύθυνση αυτή την πολιτική ηγεσία.

Πεδίον δόξης λαμπρό λοιπόν. Να ψάξουμε να τους βρούμε. Και να… περάσουν μια βόλτα από την πλατεία Συντάγματος.

Στοιχείο δεύτερο: Το αντίστοιχο κερδοσκοπικό παιχνίδι των Οίκων Αξιολόγησης. Όποια… υποψία σχεδίου για την Ελλάδα κι αν έχει κατατεθεί, από τη Γαλλία, τη Γερμανία ή από οπουδήποτε αλλού, συνοδεύεται και από μια βαρύγδουπη διαπίστωση των Οίκων Αξιολόγησης, ότι θα συνεκτιμηθεί ως «πιστωτικό γεγονός». Από ποιους; Μα… από τους ίδιους τους Οίκους, φυσικά. Δηλαδή, εκβιάζουν… με τακτ, με πλέον πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη σημερινή ανακοίνωση της Standard & Poors.

Γιατί λοιπόν να μην καταθέσουμε μήνυση κατά των Οίκων Αξιολόγησης; Και να ζητήσουμε εξηγήσεις, για λογαριασμό και των άλλων… δύστυχων χωρών, που επίσης βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, και απειλούνται με χρεοκοπία, όχι τόσο λόγω των δημοσιονομικών αδιεξόδων τους, αλλά εξαιτίας του δυσμενούς κλίματος που διαμορφώνουν οι Οίκοι.

Οι Οίκοι που, για να μην ξεχνιόμαστε… ούτε που πήραν είδηση τη μεγάλη κρίση που ερχόταν το 2008, και πιστοποιήθηκε με την κατάρρευση της Lehman Brothers. Εκτός κι αν… είχαν ποντάρει και τότε, επομένως, πάμε πάσο.

Οι ακραίες καταστάσεις που βιώνουμε, απαιτούν αντίστοιχης φυσιογνωμίας αντιμετώπιση και μεθοδολογία απαντήσεων. Αρκετά μαραζώσαμε… στη γωνίτσα μας, και τους βλέπουμε να παίζουν με το μέλλον μας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]