Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και όμως, με αυτό το μνημόνιο θα μπορούσαμε να σωθούμε


Όλα πια παίζονται στο ξεπούλημα των πάντων. «Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε» που θα έλεγε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η χώρα έχει περιέλθει σε κατάσταση πολιορκίας και –δυστυχώς- απαιτούνται ευρηματικές και πολύ γρήγορες λύσεις – κινήσεις, που θα μπορέσουν να σταματήσουν το μαρτύριο του Σίσυφου για τον Ελληνικό λαό.

Με την επιτροπή ξεπουλήματος να στήνεται, τα περιθώρια στενεύουν τραγικά. Η άρνηση του κυρίου Παπαδόπουλου να αναλάβει την προεδρία της συγκεκριμένης επιτροπής, ήταν σαφέστατη και βασιζόταν στην αξιοπρέπεια ενός (πρώην) πολιτικού που δεν ανέχεται να παίζει τον ρόλο της μαριονέτας και της βιτρίνας στην εφαρμογή ενός αισχρού σχεδίου ξεπουλήματος των πάντων. Ο κύριος Παπαδόπουλος αρνήθηκε ευθέως στον Βενιζέλο την θέση που του προτάθηκε.

Γιατί άραγε το έκανε αυτό; Επειδή στην επιτροπή θα βρίσκονται τρεις (3) τροϊκανοί, οι οποίοι θα μπορούν να ασκούν βέτο στην απόφαση των υπολοίπων οκτώ (5) μελών!!! Ναι, η επιτροπή απλά θα υπάρχει για να επικυρώνει τις απαιτήσεις των τριών εκπροσώπων της τρόικας. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση δεν θα περνάει, λόγω άρνησης της μειοψηφίας!!!

Και τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να αποφύγουμε το ξεπούλημα της εθνικής μας περιουσίας; Πώς μπορούμε να γλιτώσουμε τα ασημικά και τα χρυσαφικά της πατρίδας μας; Μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Πριν την δημιουργία αυτής της επιτροπής (η οποία θα έχει και ασυλία για τις πράξεις – αποφάσεις της), θα πρέπει με διαδικασίες fast track, πλήρους αμεσότητας, να μεταφερθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε δήμους, σε συλλόγους, ακόμη και σε απλούς ιδιώτες… Έτσι δεν θα είναι περιουσία του δημοσίου (το οποίο θα εμφανιστεί πάμπτωχο) αλλά θα είναι περιουσία πολιτών…

Τι θα μπορούσε να κάνει η τρόικα σε κάτι τέτοιο; Πώς θα αντιδρούσε;
Με βάση τις υπογραφές που έχουνε μπει, είναι (μάλλον) υποχρεωμένη να καταβάλει τις δανειακές υποχρεώσεις της προ την Ελλάδα, χωρίς να πάρει όμως τίποτε. Απολύτως τίποτε.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο θα μπορούσε κάτι τέτοιο να εφαρμοστεί σήμερα. Όμως, πιστεύω πως θα μπορούσε να γίνει πράξη πριν την ψήφιση του πρώτου μνημονίου, πριν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου…

Αν και, για να γίνει κάτι τέτοιο, θα χρειαζόταν μία πατριωτική και όχι «νέο-πατριωτική» κυβέρνηση. Και σύμφωνα με τα γεγονότα, η παρούσα κυβέρνηση είναι τροϊκανή και όχι Ελληνική πατριωτική…

Αναγνώστης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δυστυχως με αυτο το πολιτικο συστημα οχι απλως δεν σωζομαστε αλλα βυθιζομαστε σε αβυσσο!!
    Και στην αβυσσο δεν υπαρχει πατος!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]