Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταστροφή Γιώργου σε νέο γκάλοπ

Η πλήρης κατάρρευση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του καταγράφεται σε μια ακόμη δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της εταιρίας Rass (για την εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»), η οποία έγινε μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Για πρώτη φορά μάλιστα σε μέτρηση της συγκεκριμένης εταιρίας μετά τις εκλογές περνά μπροστά η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου (κατά 1,3%, ενώ στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας το ΠΑΣΟΚ προηγούνταν κατά 0,9%).

Σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης:

Η βάση του ΠΑΣΟΚ έχει κοπεί στα δύο σε σχέση με τις εκλογές του 2009. Σχεδόν σε όλες τις ερωτήσεις γύρω στο 50% των ψηφοφόρων του εμφανίζεται να απορρίπτει τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης, ενώ εκφράζει απογοήτευση, οργή, απαισιοδοξία και δεν πιστεύει ούτε στην καλυτέρευση της οικονομικής κατάστασης ούτε στις κυβερνητικές εξαγγελίες, ενώ αντίθετα φαίνεται να επικροτεί τις επιλογές του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ είναι μόλις 48,5%, ενώ το υπέρ της Ν.Δ. ισοζύγιο διαρροών είναι της τάξης του 8 προς 1,1. Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου κάθε άλλο παρά φαίνεται να προσφέρει ανάσα στην κυβέρνηση, μια και το 86,3% πιστεύει ότι έρχονται χειρότερες μέρες και το 69,6% αισθάνεται περισσότερη ανασφάλεια. Επίσης το 70,9% εκτιμά ότι οδηγούμαστε σε ξεπούλημα της χώρας, το 74,2% δεν θέλει να δοθεί στον κ. Παπανδρέου δεύτερη ευκαιρία και το 50,1% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου λαμβάνουν:

Ν.Δ. 24,4%, ΠΑΣΟΚ 23,1%, ΚΚΕ 7,8%, ΛΑΟΣ 4,8%, ΣΥΡΙΖΑ 3,4% Οικολόγοι-Πράσινοι 3,3%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,4%, Δημοκρατική Αριστερά 2,3%, Αρμα Πολιτών 2,2%, άλλα κόμματα 2,7%, Αδιευκρίνιστη ψήφος 20,8%. Στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. προηγείται με 54,8% έναντι 37,8% του ΠΑΣΟΚ.

Η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν।Δ. στο Πολιτικό Παρατηρητήριό της εκτιμά ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης αναδεικνύεται εμφατικά η μεγάλη απογοήτευση των πολιτών από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πλειοψηφία συμφωνεί με τη στάση της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου καταρρέει και παίρνει μαζί του στην άβυσσο ολόκληρη την χώρα. Ας βρεθεί κάποιος να τον σταματήσει. Επειδή οι αμερικανικές τράπεζες έχουν 41 δισ. ευρώ σε Ελληνικά ομόλογα, κι επειδή φαίνεται πως υπάρχει σαφέστατη "εργολαβία" μέχρι την μεταφορά - ξεφόρτωμα αυτών των ομολόγων, δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να ανέχεται ένα τίποτε να την κυβερνά μέσα από πιέσεις ή από το κανό του; Ας δοθεί επιτέλους ένα τέλος στο μαρτύριο του Προκρούστη, που υποβάλλεται ένας ολόκληρος λαός, επειδή κάποιος ή κάποιοι χρωστάνε και τον αέρα που αναπνέουνε, σε τρίτους... Επιτέλους, ας σταματήσει αυτή η κοροϊδία και ας σταματήσουν οι οδηγοί μηχανών να κουβαλάνε μυστήριους φακέλους σε πλάγιες και οπίσθιες εισόδους κτιρίων...

Και ο νοών νοείτω...

Κωνσταντίνος

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]