Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πότε θα εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ;


Το πότε θα κάνει εκλογές και θα εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ εξαρτάται από το πότε θα αρχίσουν οι ουσιαστικές αποκρατικοποιήσεις και οι απολύσεις προσωπικού. Πριν αρχίσει να συμβαίνει αυτό, θα εγκαταλείψει και θα βγει στα “κεραμίδια”, για να συγκρατήσει την εκλογική του πελατεία.

Όπως είπαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, το ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει να κυβερνά για πάντα και για να το επιτύχει αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διατηρήσει αλώβητο το κρατικοδίαιτο καθεστώς του, δηλαδή την σοσιαλιστική του νομενκλατούρα η οποία ζει σε βάρος του ιδιωτικού τομέα, χωρίς να παράγει ή να προφέρει οτιδήποτε. Είχαμε δε επισημάνει και παλιότερα ότι το ΠΑΣΟΚ θα πέσει τη στιγμή που θα περνάει την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο ο πρώτος πράσινος μόνιμος δημόσιος υπάλληλος.

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν μάχεται για να τα αποφύγει όλα αυτά εξαθλιώνοντας πλήρως τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, αποσπώντας πόρους για να τροφοδοτεί το καθεστώς του.

Αυτό όμως δεν μπορεί να τραβήξει εσαεί. Η τρόϊκα έχει αντιληφθεί…. από την αρχή την απροθυμία του ΠΑΣΟΚ να συρρικνώσει το καθεστώς του υπέρ της ιδιωτικής οικονομίας, όπως δηλαδή συνέβη παντού όπου μπήκε το ΔΝΤ, αλλά έκανε μέχρι τώρα τα στραβά μάτια βοηθώντας έτσι το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στην εξουσία, για να της κάνει τη δουλειά. Δηλαδή να ψηφίσει τα «κατάλληλα» κείμενα και να βάλει τις σχετικές υπογραφές. Τώρα όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η τρόϊκα αναστέλλει ήδη την Εθνική μας Κυριαρχία, όπως έχει δικαίωμα από το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο και στέλνει εδώ τοποτηρητές υπερυπουργούς για να επιβάλουν και να επιβλέπουν τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και για να απαλλάξουν από τυχόν ποινικές ευθύνες τους δικούς μας αξιωματούχους.

Το γεγονός αυτό μας δίνει και την απάντηση στο ερώτημά μας.

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν θα εγκαταλείψει όταν διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά και ότι θα πρέπει να αρχίσουν οι αποκρατικοποιήσεις εκείνες που θα οδηγήσουν σε πραγματική συρρίκνωση του καθεστώτος του. Τότε θα παραδώσει την εξουσία για να μπορέσει να βγει σε ανένδοτο αντιπολιτευτικό αγώνα κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που προφανώς θα συνεχίσει τη “συνεργασία” με την τρόϊκα. Άλλωστε το έχει πει. «Θα σεβαστούμε τις υπογραφές». Εννοείται φυσικά ότι η ΝΔ θέλει να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και να υποστεί ολόκληρη τη φθορά της συρρίκνωσης του καθεστώτος του, αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ηλίθιο. Προβλέπουμε λοιπόν ότι θα πάει σε εκλογές πριν την πρώτη ουσιαστική αποκρατικοποίηση και απόλυση προσωπικού, οποτεδήποτε και αν γίνει αυτή, ακόμα και μέσα στο Καλοκαίρι.

Το πρόβλημα βέβαια που ανακύπτει σε όλη αυτή την ιστορία και το μεγάλο εμπόδιο, είναι η αναλωσιμότητα του κ. Παπανδρέου, ο οποίος μετά τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα περάσει στην ιστορία. Αλλά η διάδοχος κατάσταση που ακούει στο όνομα Βενιζέλος, έχει ήδη πάρει θέση.

Εκείνο το θέμα με τους 180 βουλευτές ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]