Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Μεσοπρόθεσμο αποτελεί Casus Belli…

Διάβασα το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Πρόκειται για μια θεραπεία «Σοκ και Δέους»! Αναρωτιέμαι, έχει πλέον κανένα νόημα η κριτική; Πολύ φοβούμαι ότι εξελίξεις μας έχουν ξεπεράσει.

Ένα πρόγραμμα που στο τέλος του καταλήγει σ’ ένα δημόσιο χρέος της τάξεως των 501 δις ή 198% του ΑΕΠ, απορώ με τι θράσος το παρουσιάζουν στη Βουλή και ζητούν την ψήφισή του;

Παραθέτω δυο ακόμα στοιχεία για να συνειδητοποιήσουμε το μάταιο του σχεδιασθέντος εγχειρήματος:

-Οι τόκοι που πρέπει να καταβάλλει ετησίως το δημόσιο από 16 δισ. ευρώ εφέτος, θα ανέλθουν στα 28 δισ. ευρώ το 2015!!!

-Το ετήσιο δημοσιονομικό έλλειμμα , από τα 23,5 δισ ευρώ, θα ανέλθει στα 36 δισ. ευρώ το 2015!

Δηλαδή, το Μεσοπρόθεσμο επιδεινώνει τα προβλήματα τα οποία σχεδιάστηκε να λύσει! Με άλλα λόγια αυξάνει και το χρέος και το έλλειμμα!

Και αναρωτιέμαι: υπάρχουν βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, που θα το υπερψηφίσουν; Περιμένοντας τι;

Πρόκειται για μια μάταιη προσπάθεια

Το Μεσοπρόθεσμο έχει τρία βασικά προβλήματα:

Πρώτον: στηρίζεται σε λάθος παραδοχές που καθιστούν βέβαιη την αποτυχία του. (μήπως τελικά οι ιθύνοντες νόες του εκεί στοχεύουν;) Το χειρότερο είναι ότι και η …επιτυχία του θα είναι τραγωδία. Ήδη τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου είναι εφιαλτικά: ύφεση 5,5% και ανεργία 16,2%

Δεύτερον: διαλύει την ελληνική κοινωνία. Τα μέτρα που προβλέπει είναι αβάσταχτα και πλήττονται βάναυσα τα μεσαία και ευπαθή τμήματα της ελληνικής κοινωνίας. Με πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, πρόσθετους φόρους, παράλληλη μείωση μισθών και συντάξεων, είναι δυνατόν να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.

Τρίτον: προβλέπει τη ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, με ασαφείς, αλλά σύντομες διαδικασίες, έναντι ευτελούς τιμήματος. Η Ελλάδα προσφέρεται βορά στα νύχια των κερδοσκόπων.

Τέλος, η κυβέρνηση Παπανδρέου που έχει αναλάβει την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος, βαρύνεται και ευθύνεται με την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου Ι. Με τι εχέγγυα μας ζητούν να τους εμπιστευτούμε ότι θα τα καταφέρουν με το Μνημόνιο ΙΙ;

Τα ψέματα τελείωσαν.

To Mεσοπρόθεσμο του κ. Παπανδρέου αποτελεί casus belli.

Τα κόμματα και οι βουλευτές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ιστορία και το μέλλον της πατρίδας μας. Το ίδιο και οι πολίτες.

Ο Αρμαγεδδών είναι προ των πυλών. Θα ανοίξουμε;

Κ.Ρ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Δεν έχετε καταλάβει νομίζω για τι ξεπουλημένα καθάρματα μιλάμε, γιατί απάτριδες φιλοτομαριστές (και εννοώ τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ). Προφανώς και αυτό θα υπογράψουν και αν κατατίθετο νομοσχέδιο με την παραχώρηση του Καστελόριζου στους Τούρκους και αυτό θα το υπογράφανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι θα,αλλα τα εχουν υπογραψη!
    Ενα θεατρο ειναι ολα.Εμεις τελειωσαμε αλλα ο Θεος εχει αλλα σχεδια για μας αλλα και για αυτους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιός θεός και κουραφέξαλα ρε!

    οι μισοί περιμένετε το θεό και οι άλλοι μισοί τους εξωγήινους!

    Πάρτε ρε τις τύχες σας στα χέρια σας!Δειλοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kι όμως ρε αδέλφια! Η πατρίδα μας είναι ευλογημένος τόπος και εξακολουθεί να χτυπάει "πρωτιές" παντού! Παρά τα απίστευτ χτυπήματα που δέχεται, παρά το ...λάκκο που μας έχουν σκάψει, παρά τις απίστευτες προδοσίες που μας έχουν λάχει, παρά τη φτώχεια και την υποτέλεια στην οποία μας έχουν καταδικάσει!
    Δείτε ΣΗΜΕΡΙΝΑ στοιχεία απο την επίσημη ιστοσελίδα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας:
    1) H Eλλάδα καλύπτει το 46%(!!!) της παραγωγής μαγνήσιου στην Ευρώπη! Το 46%! Το διανοείστε; Σας το είπε κανείς αυτό απ τους δοτούς υπηρέτες και σφουγγοκολάριους του ελεεινού προδότη Παπανδρέου όπως είναι ο Πρετεντέρης, Ο Καψής, ο Τσίμας;
    2) Εδώ και 4 χρόνια περίπου, η Ελλάδα είναι ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ σε παραγωγή Αλουμινίου με εξαγωγές ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!! Σας το είπε κανείς αυτό απ τους δοτούς υπηρέτες και σφουγγοκολάριους του ελεεινού προδότη Παπανδρέου όπως είναι ο Πρετεντέρης, Ο Καψής, ο Τσίμας;
    3) Η Ελλάδα είναι, ακόμη κι αυτή τη στιγμή, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΧΩΡΑ ΣΕ ΒΩΞΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!!! Αν δέ θυμάστε απ' το σχολείο τί είναι ο βωξίτης, να σας πώ εγώ. Ο βωξίτης είναι πέτρωμα, δηλαδή συνδυασμός ορυκτών, και αποτελεί το κυριότερο μετάλλευμα αργιλίου. Κι αυτό το ιζιματογενές πέτρωμα, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ για κατασκευή ηλεκτρικών συσκευών, αεροπλάνων, μεταλλικών κατασκευών κλπ. Σας το είπε κανείς αυτό απ τους δοτούς υπηρέτες και σφουγγοκολάριους του ελεεινού προδότη Παπανδρέου όπως είναι ο Πρετεντέρης, Ο Καψής, ο Τσίμας;
    Μη φεύγετε, έχει κι άλλο!
    4) Η "φτωχιά" Ελλάδα, είναι ΔΕΥΤΕΡΗ στο κόσμο μετά την Αμερική σε εξαγωγή σμηκτίτη, ένα ορυκτό με μεγάλο εύρος εφαρμογών!
    5) Η Ελλάδα ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ με τεράστια κοιτάσματα ΝΙΚΕΛΙΟΥ στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (ξέρετε τι είναι το Νικέλιο, έλεος δηλαδή, δε χρειάζεται να σας το πώ εγώ) και σχεδόν το περισσότερο ΕΞΑΓΕΤΑΙ!
    Μη κουνιέστε, έχει κι άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 6) Η Ελλάδα είναι (αυτό το ξέρει και η κουτσή Μαριώ, σωστά;) η 3η χώρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ σε παραγωγή ελαιολάδου!
    7) Η Ελλάδα είναι η 7η χώρα σε εξαγωγές βαμβακιού!
    8) Η Ελλάδα είναι στη 14η θέση (!!!) σε ...τουρισμό παγκοσμίως με πρώτο το...Λας Βέγκας!)παρά τα απίστευτα που συμβαίνουν, με τις απαράδεκτες πολλές φορές, τιμές και τις χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες! Είμασταν στη 17η θέση και φέτος σκαρφαλώσαμε στη 14η!
    Θελετε κι άλλα ε; Σας άνοιξα την όρεξη, το ξέρω!
    9)Η Ελλάδα είναι 16η χώρα σε εξαγωγές τυροκομικών προιόντων, με "κορωνίδα" ασφαλώς την αμίμητη "φέτα" μας, που εδώ στην Αυστραλία, εισάγεται και πωλείται στη λιανική στη τιμή των ...14,94 Δολλαρίων Αυστραλίας/κιλό, δηλαδή περίπου 10,31 γιούρο!!! Συγκριτικά, ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ!!! Νά πως θησαυρίζουν τα τομάρια οι μεσάζοντες και οι...σουπερμαρκετάδες εκεί πέρα!
    Και φυσικά,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 10) Η Ελλάδα ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΊ να είναι η ΠΡΩΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, παρά τον ανηλεή πόλεμο που έχει υποστεί απο τις κυβερνήσεις των δοσίλογων του ΠΑΣΟΚ εδώ και τρείς δεκαετίες!!!
    Τώρα, αν προσθέσουμε σ'ολα αυτά και τα πολύ μεγάλα κοιτάσματα ουρανίου και χρυσού Α' Ποιότητος στη Μακεδονία, τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και βορειοδυτικά της Κάσου (στη δική μας ΑΟΖ)και τα πετρέλαια του Αιγαίου και του Ιονίου που πάνε να μας τα ξεπουλήσουν οι ανθέλληνες ηγετίσκοι μας, κάνουν έναν λογριασμό μυθώδων ποσών ετησίως προστιθέμενα στο ΑΚΑΘΆΡΙΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ μας, δηλαδή το ΑΕΠ!
    Πείτε μου εσείς ρε αδέρφια, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ;;; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ, ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Η ΦΤΩΧΗ ΖΗΤΙΑΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ;;;
    Πείτε μου εσείς, συγκριτικά, μιαν ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ με τον ίδιο πλούτο!!! Να σας πώ εγώ; ΚΑΜΜΙΑ!!!!

    ΟΧΙ ΡΕ!!! ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ...ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ!
    ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΣΟ ΑΠ' ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ! ΕΝΑΝ ΛΟΥΤΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ Π Ν Ε Υ Μ Α Τ Ι Κ Ο Σ!

    Γι αυτόν το λόγο, ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ, ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΟΛΗΜΕΡΙΣ ΚΙ ΟΛΥΝΥΧΤΙΣ, ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΗ ΓΩΝΙΑ!
    ΚΙ ΑΜΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ, ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΕΝΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ!
    ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ, ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ!!!ΣΩΣΤΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]