Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο βιασμός του υποσυνείδητου ενός λαού

  • Γράφει η Χαλιώτη Μέμα
Βρισκόμαστε στα όρια μιας απίστευτης αλλαγής. Σε ένα σταυροδρόμι όπου θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θα επηρεάσουν τη ζωή μας στο άμεσο και μακρινό μέλλον. Αν σηκώσουμε το βλέμμα στον ανεμοστρόβιλο που έρχεται, ίσως καταφέρουμε να τον αντιμετωπίσουμε με τον σωστό τρόπο. Η άγνοια είναι ευτυχία, αλλά μόνο για λίγο. Με τις σκέψεις μας και τις ενέργειές μας δημιουργούμε τη δική μας πραγματικότητα. Για κάθε πράξη ή απραξία μας υπάρχουν συνέπειες. Όταν αφήνουμε σε άλλους το μυαλό και τις ευθύνες μας, παραδίδουμε την ίδια μας τη ζωή. Αυτός είναι και ο λόγος που οι λίγοι πάντα έλεγχαν και ελέγχουν τις μάζες. Η μόνη διαφορά σήμερα είναι πως αυτοί οι λίγοι ελέγχουν τώρα ολόκληρο τον πλανήτη, εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης των επιχειρήσεων, του τραπεζικού συστήματος και των επικοινωνιών.

Τα θεμέλια αυτού του ελέγχου είναι πάντα τα ίδια : άγνοια και φόβος που οδηγεί σε "πόλεμο". Διαίρει και βασίλευε!

Η μέθοδος για να το πετύχουν είναι το συναίσθημα του φόβου. Οι συνεχείς πόλεμοι, συγκρούσεις, τρομοκρατικές ενέργειες, οικονομικές ανατροπές μας κρατούν σε μια κατάσταση φόβου. Η ενθάρρυνση του μίσους, της μνησικακίας, της εκδίκησης, της καταδίκης, όχι μόνο πρoσθέτουν στο συναίσθημα του φόβου αλλά και εξασφαλίζουν τις συνθήκες για περισσότερες συγκρούσεις.

Όταν θέλουν να δημιουργήσουν δυσαρμονία, προκαλούν ανισορροπία.

Ένας ολόκληρος λαός μήνες τώρα απειλείται, προσβάλλεται, εξαθλιώνεται, ισοπεδώνεται υλικά, πνευματικά μα πάνω από όλα ηθικά και ψυχολογικά.

Μήνες τώρα μας προκαλούν με τον χειρότερο τρόπο, να αντιδράσουμε. Να αντιδράσουμε στα μέτρα της οικονομικής εξαθλίωσης, να αντιδράσουμε στην έπαρση, την αλαζονεία τους, στις ύβρεις, στον υποβιβασμό και την εξαφάνιση της ιστορίας, της κουλτούρας, της γλώσσας, του ήθους, των αρχών, του φιλότιμου και της αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου έθνους.

Μας απειλούν με ολοκληρωτική καταστροφή και μας ενοχοποιούν καθιστώντας μας υπεύθυνους και παράλληλα συνένοχους στο "έγκλημα" που οι ίδιοι σκέφτηκαν και διέπραξαν!

Είμαστε παγιδευμένοι από αυτό που μας έχουν κάνει να πιστεύουμε. Βρισκόμαστε σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών κατά την οποία πολλά δεδομένα, κεκτημένα και πολλές πεποιθήσεις θα καταρρεύσουν.

Και αντιδράσαμε! Αντιληφθήκαμε τις επικοινωνιακές παγίδες και τα ύπουλα σχέδιά τους και βγήκαμε στις πλατείες να εκφραστούμε κα να διαδηλώσουμε ειρηνικά για το αυτονόητο. Ένας ολόκληρος λαός βγήκε στους δρόμους. Και όμως...Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω την προκλητική αδιαφορία και αλαζονεία με την οποία συνεχίζουν, κάποιοι λίγοι, να αντιμετωπίζουν έναν λαό περήφανο, που άντεξε και προσπέρασε τόσες ανέχειες, δυσκολίες, πολέμους, στο πέρασμα των αιώνων, πάτησε στα πόδια του και συνέχισε την πορεία του με ήθος και το κεφάλι ψηλά.

Συνεχίζουν να μας προκαλούν! Και τώρα ο φόβος μετατρέπεται σε οργή, μίσος, πώρωση, εκδίκηση. Συναισθήματα άκρως επικίνδυνα για την αληθινή ελευθερία μας!

Αδιαφορούν και μας αγνοούν ή μας προκαλούν να φτάσουμε σε ακρότητες, έτσι ώστε "δίκαια" πια να μας αφαιρέσουν κάθε ελευθερία και δημοκρατικό μας δικαίωμα;

Η αληθινή δύναμη ανήκει στους πολλούς και όχι στους λίγους. Οι λίγοι το γνωρίζουν και οργανώνουν το σύστημα έτσι ώστε να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη μοίρα μας. Κι εμείς παραδίδουμε τη δύναμή μας στα χέρια τους. Όταν συμβαίνει κάτι που δεν μας αρέσει, πάντα προσπαθούμε να ρίξουμε την ευθύνη σε κάποιον άλλο. Έτσι, αυτοί δημιουργούν το πρόβλημα εξ αρχής, για να έρθουν λίγο αργότερα να "προσφέρουν" μια λύση, συγκεντρώνοντας την εξουσία και αλλοιώνοντας τις ατομικές μας ελευθερίες.

Αν θέλουν να δώσουν περισσότερες εξουσίες στην αστυνομία, τις μυστικές υπηρεσίες και στο στρατό, και αν θέλουν ο ίδιος ο λαός να απαιτήσει κάτι τέτοιο, τότε φροντίζουν να υπάρχει περισσότερη βία, έγκλημα, τρομοκρατία. Όταν οι άνθρωποι φοβούνται μήπως τους κακοποιήσουν ή τους ληστέψουν, τότε απαιτούν να τους αφαιρέσουν την ελευθερία τους για να τους προστατέψουν από αυτά που έχουν οδηγηθεί να φοβούνται.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε τα μυαλά μας πίσω. Να δημιουργήσουμε τη δική μας πραγματικότητα με τις σκέψεις και τις ενέργειές μας.

"Ακόμα κι αν είσαι μειοψηφία του ενός, η αλήθεια παραμένει αλήθεια" είπε ο Γκάντι.

Όλοι παίρνουμε αποφάσεις, κάνουμε επιλογές και αντιμετωπίζουμε τις συνέπειές τους. Αυτές τις συνέπειες αντιμετωπίζουμε τώρα. Αν κάνουμε διαφορετικές επιλογές, μπορούμε να δημιουργήσουμε διαφορετικές συνέπειες. Κρατάμε τη μοίρα μας στα χέρια μας και οι άνθρωποι αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται.

Όταν αλλάζουμε στάση και τρόπο ζωής, αλλάζουμε το σύνολο, επειδή εμείς είμαστε μέρος του συνόλου και ουσιαστικά το σύνολο.

Παίρνουμε τα μυαλά μας πίσω!!!!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΜΑΡΓΕΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ10 Ιουνίου 2011 στις 11:52 μ.μ.

    Διαίρει και βασίλευε...μα ξεχνάει κανείς οτι αυτο συνέβαινε πάντα απο Αρχαιοτάτων χρόνων?να μην επεκταθώ,δεν χρειάζεται.
    Τα μυαλά μας πίσω!! Απευθυνόμαστε σε αυτούς,που με την κρίση τους και το χρίσμα τους, στις εκάστοτε κυβερνήσεις,εφτασαν αυτην εδω την θαυμάσια χώρα στο χείλος της καταστροφής...και ολοι εμείς τώρα προσπαθούμε να αντιδράσουμε,σε κάτι που είναι προαποφασισμένο? η πορεία αυτης της πατρίδας,υπάρχει οπως πολύ σωστά αναφέρει η συγγραφέας αυτού του αρθρου(οικονομικές ανατροπές), αλλά και στα λόγια του Κίσινκερ(χτυπήστε τους στην γλώσσα, στο θρήσκευμα και στην παιδεία τους) για να κατευθύνουν κάποιοι,τις τύχες της Μεσογείου, με μοναδικό γνώμονα τα συμφεροντά τους..
    Τα μυαλά μας πίσω!! Αλήθεια,πόσο θα ήθελα,να γύριζα τον χρόνο πίσω, και να μην ξανακάνουμε ολοι μας τα ίδια λάθη,που οδήγησαν την πατρίδα μας σε τούτες εδω τις μαύρες μέρες της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ...
    Με το παραπάνω αρθρο της υπογράφουσας,συμφωνώ σχεδόν σε ολα, και το βρίσκω πολύ καλό,αλλα διαφωνώ με αυτό που πιστεύει οταν λέει οτι ένας ολόκληρος λαός βγήκε στους δρόμους...500.000 κόσμος σε 10.000.000 πληθυσμό,δεν είναι ολόκληρος λαός...
    ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ, εδώ και πολύ καιρό(3 χρόνια) τώρα, οχι μόνο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ, αλλά και ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ,και επειδή εχω μάθει να παλεύω και να διεκδικώ πάντα αυτο που μου ανήκει,αυτο κάνω και τώρα, και αυτο θα κάνω μέχρι να πάψω να υπάρχω...και δεν τα παρατάω...ΠΟΤΕ!!!
    ΕΜΠΡΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ,ΠΙΣΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]