Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Έλληνες έχουν προίκα αφάγωτη... Ορμήστε...

"Η Ελλάδα σε αναλογία επί του ΑΕΠ της είναι πιθανότατα η πλουσιότερη χώρα, με βάση τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους σε ακίνητα, κάτι που είναι σημαντικό. Εάν αυτό γίνει πλήρως κατανοητό από παρατηρητές, επενδυτές και από την αγορά μπορεί να κάνει τη διαφορά, με την προϋπόθεση ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι αξιόπιστες και θα γίνουν με επαγγελματικό τρόπο" υπογράμμισε τη Δευτέρα το βράδυ σε ομιλία του στο Μόντρεαλ του Καναδά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ...

Συγνώμη, εάν αυτό δεν σύνθημα για λεηλασία έναντι πινακίου φακής της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας τότε ποιο είναι;

Το... "ορμήστε" λοιπόν ακούγεται ξεκάθαρα από τα χείλη των ισχυρών.

Με το "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" φαίνεται να απαντά ο Γιώργος Παπανδρέου...

Και ο Λαός μας;

Στριμωγμένος στην πρωτοφανή λιτότητα, την ανεργία και την εθνική κατάθλιψη μοιάζει έτοιμος να βάλει την υπογραφή του σε ένα γενικό ξεπούλημα...

"Εάν είναι να σωθούμε εμείς και τα παιδιά μας ας τα δώσουν όλα" λέει ήδη ή ο απλός πολίτης. Ή, το πολύ- πολύ να το πει πολύ σύντομα όταν ο βαθμός οικονομικής του εξαθλίωσής και ψυχολογικής του πτώσης μεγαλώσει. Πολύ θέλει; Μόλις αισθανθεί τις επιπτώσεις στη ζωή του από το καταραμένο "Μεσοπρόθεσμο" θα φτάσει και εκεί...

Το "Μνημόνιο" και το "Μεσοπρόθεσμο" είχαν διαφημιστεί ως οι μοναδικές ελπίδες για τη σωτηρία μας.

Το πρώτο αποδείχθηκε όχι απλώς το λάθος φάρμακο για την ασθένειά μας...
Αποδείχθηκε το φάρμακο το οποίο έφερε πρόσθετες επιλοκές λόγω αντεδείξεων.

Το "Μεσοπρόθεσμο" κινείται ακριβώς στην ίδια (παράλογη) λογική: Χρειαζόμαστε τόσα δισ., κάνουμε μία διαίρεση και τα χρεώνουμε στους πολίτες.

Η αιτιολογία λίγη σημασία έχει. Το αν του τα παίρνουμε επειδή είναι δημόσιος υπάλληλος, ή ελεύθερος επαγγελματίας, επειδή έχει σπίτι, αυτοκίνητο ή πισίνα, εξοχικό, αυθαίρετο ή επειδή πηγαίνει κανα ταβερνάκι λίγη σημασία έχει.

Προβλέπει όμως και ξεπούλημα και όχι αξιοποίηση της δημοσιας περιουσίας. Όταν είσαι με το πιστόλι της τρόικας στον κρόταφο δεν μπορείς να κάνεις σωστή επιλογή στρατηγικού επενδυτή, να ζητήσεις δανεισμό για έναρξη μίας επενδυτικής δραστηριότητας ή καλές τιμές όταν πουλάς ένα κομμάτι μίας ΔΕΚΟ. Είσαι στριμωγμένος, εξαρτημένος, αδύναμος... ίσως ανήμπορος.

Το ένα φέρνει το άλλο λοιπόν. Και το φως στην άκρη του τούνελ δεν φαίνεται.

Το ερώτημα είναι απλό αλλά κρίσιμο: Ακόμη κι αν ξεπουλήσουμε σημαντικό τμήμα της δημόσιας περιουσίας θα ξεχρεώσουμε;

Θετικά απαντούσαν και για το Μνημόνιο αλλά είδαμε που μας οδήγησε...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΑΣΕ φιλε εσυ δεν εισουν που αρθωγραφουσεσ για πωληση δεη κ.λ.π μη τα αλλαζεισ τωρα μαζη τουσ εισαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]