Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων τα επόμενα 5 χρόνια

Ο δημόσιος τομέας θα συρρικνωθεί κατά 150.000 άτομα (20%) στα επόμενα 5 έτη δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πέμπτη δόση του δανείου των Ε.Ε./ ΔΝΤ προς την Ελλάδα, λέγοντας ότι αυτή εξαρτάται, μεταξύ άλλων, από το πως η Ελλάδα θα μπορεί να καλυφθεί χρηματοδοτικά τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι οι αγορές θα ανοίξουν δύσκολα το 2012.

Αναφορικά με τους λόγους που καθιστούν αναγκαίες τις επιπλέον παρεμβάσεις των 6 δισ. ευρώ, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «έχουμε μεγαλύτερη απόσταση να καλύψουμε» διευκρινίζοντας ότι «στον προϋπολογισμό του 2010 είχαμε υπολογίσει έλλειμμα 9,5%, ενώ ήταν στο 10,6%».

Παράλληλα, όπως είπε, «η ύφεση το 2010 ήταν χειρότερη από αυτή που περιμέναμε.

Σημειώθηκε συρρίκνωση 4,5% από 4% που περιμέναμε και αυτό δημιούργησε χρηματοδοτικό κενό 1 δισ. ευρώ».

Πέραν αυτών, «δεν μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε μέτρα που στόχο είχαν να μειώσουν το έλλειμμα, εξαιτίας των κανόνων της Eurostat» είπε ο υπουργός και ανέφερε ενδεικτικά την επέκταση της σύμβασης του Ελ. Βενιζέλος, την επέκταση της σύμβασης του ΟΠΑΠ και την ανανέωση συμβάσεων κινητής τηλεφωνίας.


Σχόλιο ιστολογίου: Λέτε να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ; Απορία εκφράζω, απάντηση δεν βάζω... είναι όλη δική σας. Απλά, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαπιστωθεί πως τελευταία πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι ενταγμένοι στη ΔΝ, παρουσιάστηκαν να εγγράφονται στο... ΠΑΣΟΚ...! Και εάν υποψιαστώ ότι το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει αξιοκρατία και όχι κομματο-φαυλο-κρατία, τότε... θα πεθάνω!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]