Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι κρύβει η «βιασύνη» για την απορρόφηση της Τ ΒΑΝΚ από το ΤΤ;


Γιατί ξαφνικά χθες το πρωί οι μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του ΤΤ μπήκαν σε αναστολή διαπραγμάτευσης; Γιατί άρον άρον το διοικητικό συμβούλιο του ΤΤ θα συνεδριάσει σήμερα; Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του s10.gr η τρόικα άσκησε ασφυκτικές πιέσεις να προχωρήσει άμεσα η συγχώνευση του ΤΤ με την T BANK, καθώς η δεύτερη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Μάλιστα, τραπεζικοί κύκλοι υποστήριξαν πως την Πέμπτη το πρωί υπήρξε πιθανότητα να μην ανοίξουν τα καταστήματα της T Bank. Γι’ αυτό το λόγο, μετά το pressing της τρόικας, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίες συγχώνευσης διά απορροφήσεως με την T BANK, ώστε να μην υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη, που θα οδηγούσε σε κατάρρευση την τελευταία.

Να σημειωθεί πως η T BANK αντιμετωπίζει θέμα κεφαλαιακής επάρκειας, καθώς ο δείκτης της είναι κάτω από το επίπεδο του 10% που θέλουν οι ρυθμιστικές αρχές. Η πρώην Aspis Bank, που έχει τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση μεταξύ των 13 εισηγμένων τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, ήταν αναγκαίο να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση. Μάλιστα η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ζητήσει από την T BANK, που αντιμετωπίζει ζημίες από επισφαλή δάνεια, να αυξήσει τα κεφάλαιά της, δεδομένου πως ο δείκτης κεφαλαιακής της επάρκειας Tier 1 έχει υποχωρήσει στο 2,25%. Υπό αυτών των συνθηκών η διοίκηση του ΤΤ αναγκάστηκε να προχωρήσει άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για να απορροφήσει την T BANK και αναμένεται στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους μετά την απορρόφηση της T Bank από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την πώληση ποσοστού του Ταμιευτηρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Το δημόσιο συμμετέχει άμεσα με 34% στο ΤΤ και 10% έμμεσα από τα ΕΛΤΑ.

Σημειώνεται πως από την Πέμπτη οι μετοχές του ΤΤ και της T Bank μπήκαν σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης. Η αναστολή ισχύει από 9 Ιουνίου 2011 μέχρις ότου το επενδυτικό κοινό ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των συνεδριάσεων των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών με θέμα τη συγχώνευσή τους και, αν αποφασιστεί η εν λόγω συγχώνευση, για την προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής. Επίσης ανεστάλη προσωρινά και η διαπραγμάτευση των παραγώγων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο αυτόν του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]