Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κινδυνεύει η δημοκρατία ή η κοινή λογική;

Μετά απότις έντονες διαμαρτυρίες των αγανακτισμένων πολιτών όχι μόνο στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και στις πλατείες τηςυπόλοιπης Ελλάδας, οι πολιτικοί μας προσεβλήθησαν και διαμαρτυρήθηκαν πως δενείναι όλοι κλέφτες και πως με τις διαμαρτυρίες του Λαού κινδυνεύει ηΔημοκρατία.

Δεν το είπαν ούτε ένας ούτε δυό. Το είπε και ουπουργός επί της δικαιοσύνης κ. Χάρης Καστανίδης ακόμα και ο κύριοςαντιπρόεδρος της κυβερνήσεως κ. Πάγκαλος και ένα σωρό ακόμα.

Βαρύγδουπες δηλώσεις χωρίς ίχνος αυτοκριτικήςκαι αιδούς.

Αναρωτιέμαι καλοί μου φίλοι οι άνθρωποι αυτοί μέσα στη ραστώνη τηςκαλοπέρασης της διαφθοράς και των προνομίων που απολαμβάνουν τόσα χρόνια, μήπωςέχει πάθει κάτι ο εγκέφαλός τους;

Δενείναι διαστροφή να πιστεύουν πως αυτοί εκεί μέσα ταυτίζονται και εκπροσωπούν τηδημοκρατία, που ψηφίζουν με εκβιασμούς καιμε διλλήματα και ο λαός που βρίσκεταιέξω από τη βουλή και τους μουντζώνει αγανακτισμένος αποκαλώντας τους κλέφτες,θέλει την κατάλυσή της;

Η Δημοκρατία κύριοι δεν είναι πλέον μέσα στηβουλή, αλλά έξω στην άσφαλτο της Αμαλίας, στις σκάλες και στα πλακάκια τηςπλατείας. Όλοι αυτοί οι πολίτες σας ζητάνε να επαναφέρετε την πραγματικήΔημοκρατία της ισότητας και της Ελευθερίας στην Πατρίδα μας που κινδυνεύουμε ναχάσουμε με τις μυστικές συμβάσεις που υπέγραψε ο κ. Παπακωνσταντίνου και οΠρωθυπουργός, με το παράνομο και αντισυνταγματικό μνημόνιο όπως αποκάλυψε οσυνταγματολόγος κ. Κασιμάτης.

Δε σας πιάσανε κορόιδα όταν βάζατε τιςυπογραφές σας, αλλά συνειδητά, γιατί περάσατε νύχτα και κρυφά νόμο που έδινε τοδικαίωμα υπογραφής στον υπουργό των οικονομικών να υπογράφει μόνος του τιςσυμβάσεις.

Με τι εχέγγυα δώσατε σε ένα άνθρωπο αυτό τοδικαίωμα; Πώς εμπιστευθήκατε σε ένα άνθρωπο αμφιβόλου ικανότητας και αντοχήςόλα τα κλειδιά της πατρίδας μας;

Δημοκρατία κύριοι δεν είναι ο συγκεντρωτισμόςμε τον οποίο πολιτεύεστε αλλά η συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις σας.

Πιστεύετε ότι έχετε το αλάθητο του Πάπα και νατα αποτελέσματα της πολιτικής σας.

Νιος ήμουνα και γέρασα ακούγοντας από τονΑντρέα Παπανδρέου το 1983, που κι’ αυτός είχε παραλάβει καμένη γη, πως σε έναχρόνο θα βγούμε από το τούνελ και πέρασαν από τότε 28 χρόνια και στο τούνελ μπαίνουμεακόμα πιο βαθιά και πιο βαθιά, βάθος και μήκος χωρίς τέλος.

Ελπίδα είναι ο συγκεντρωμένος Λαός πουβρίσκετε στις πλατείες και έξω από τη Βουλή που σας μουντζώνει και σας φωνάζει:«κλέφτες φέρτε πίσω τα λεφτά», σας αποκαλεί προδότες και σεις δεν κοκκινίζετε .

Εσείς που διαμαρτύρεστε πως δεν είστε όλοικλέφτες, πάει να πει πως τους κλέφτες τους ξέρετε. Μην τους καλύπτετε λοιπόνκαι δώστε τους στη δικαιοσύνη γιατί διαφορετικά θα τρώτε κάθε μέρα τη μούντζατης ζωής σας και το φτύσιμο θα γίνει πλημμύρα να σας πνίξει.

Το κακό είναι πως τις μούντζες τις εισπράττεικαι ο Άγνωστος Στρατιώτης που έδωσε τη ζωή του για την Ελευθερία και δε φταίει σετίποτα.

* Ο Θεόφιλος Αιγινήτης είναι Ζωγράφος – Συγγραφέας

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]