Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...

Στην προηγούμενη ανάρτησή μου με θέμα τους «Αγανακτισμένους», διατυπώθηκαν διαφωνίες από τους σχολιαστές στην άποψή μου σχετικά με το αν η καταστολή του κινήματος μέλλει να γίνει, αν χρειαστεί, με τη βία.

Επειδή κατηγορήθηκα ότι κινδυνολογώ, σας παραθέτω χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη δήλωση του Παπουτσή, Υπουργού ΠροΠο, η οποία έγινε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ την επόμενη του αποκλεισμού της Βουλής και την έξοδο από τον Εθνικό Κήπο κλπ. Είναι εύγλωττο και δε χρειάζονται σχόλια.

«Οι νόμοι ισχύουν για όλους και θα εφαρμόζονται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές, για την πατρίδα και το μέλλον της κοινωνίας μας.»

Δεύτερον, σε ότι αφορά στην «ανταρσία» των 16, τελικά, βουλευτών του πασοκ. Δεν πιστεύω στις αγνές προθέσεις τους. Δεν έπαθαν ξαφνικά πατριωτικό delirium. Ούτε οι βουλευτές, ούτε ο Ρέππας. Την κουτάλα σκέφτονται και την πολιτική τους επιβίωση. Και στα επικοινωνιακά τρικ το πασοκ είναι άριστο.

Άλλωστε το είχε πει κι ο ιδρυτής του, “Το πασοκ δεν κληρονομείται, δεν κληροδοτείται, δεν τεμαχίζεται”. Δεν ΤΕΜΑΧΙΖΕΤΑΙ. Γιατί; Επειδή το πασοκ είναι επένδυση, όχι ιδεολογία. Μακράς διαρκείας επένδυση, όπως λέμε μετοχή για διακράτηση.

Η «ανταρσία» γίνεται για τα μάτια του κόσμου, για να δωθεί μία επίφαση εσωτερικής δημοκρατίας εντός του άθλιου καθεστώτος. Όλοι στο τέλος θα σκύψουν το κεφάλι. Μπροστά στην κουτάλα υποκλίνονται όλοι.

Κι όποιος τσιμπήσει και πιστέψει ότι αυτοί προβληματίζονται εμφορούμενοι από πατριωτικό καθήκον κι όχι για την πολιτική επιβίωσή τους και του άθλιου καθεστώτος, είναι άξιος της μοίρας του.

Επίσης, βλέποντας τα ονόματα όλων όσοι υπέγραψαν, παρατηρώ και μία άλλη διάσταση. Όλοι αυτοί είναι κομματικά-πολιτικά παιδιά του Άκη. Όταν ο Άκης «κόπηκε» από τον σημερινό Πρωθυπουργό, τα «ορφανά» του υιοθετήθηκαν από τον Βενιζέλο. Ο Άκης χθες κατέθετε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλή, όπου τους «δείχνει» όλους εκτός από το Βενιζέλο.. Οψόμεθα για νεότερα.

Το πρόσχημα για την «ανταρσία» είναι ότι δε θέλουν να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο σαν μία διάταξη. Δεν θέλουν π.χ. να ψηφίσουν την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ με την ίδια διαδικασία που θα ψήφιζαν την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ. Δεν θέλουν, ψηφίζοντας σαλαμοποιημένα, να εκχωρήσουν εν λευκώ, την αποκρατικοποίηση σε μία σκιώδη και ανεξέλεγκτη αρχή. Κι όχι από πατριωτισμό, μην πλανάσθαι. Αλλά γιατί τα λεφτά δε θα μοιραστούν και θα καταλήξουν σε πολύ λίγες τσέπες. Να διευκρινίσω ότι όπου αποκρατικοποίση, σε ότι αφορά στο ΠΑΣΟΚ, διάβαζε ξεπούλημα.

Αυτή τους η στάση, παρόλο που πιστεύω πως είναι «μαϊμού», είναι μία ωραιότατη απάντηση σε όλους όσοι αμφισβητούσαν την πρόθεση και την κίνηση του Σαμαρά να ζητήσει την κατ΄ άρθρο ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Κι αυτό εξηγεί τη λυσσαλέα επίθεση εναντίον του από τα μνημονιακά ΜΜΕ στην προσπάθειά τους να τον εμφανίσουν συναινετικό.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]