Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αφού αγοράζουν τα πάντα, τότε ας τους κάνουμε αγοραστές χωρίς πελάτες!

Όταν ο κ. Σμάγκι, χαρτογιακάς της ΕΚΤ, ρωτήθηκε από τους FT αν το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, δεν δίστασε ούτε στιγμή ν' απαντήσει ότι "ναι, είναι". Το ελληνικό κράτος κατέχει μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη περιουσίες, είπε με σιγουριά, παπαγαλίζοντας το νούμερο που είχαν ήδη επεξεργαστεί οι γκάνγκστερ της ντόπιας παράνομης αλητο-κυβέρνησης, γύρω στα 300 δις ευρώ δηλαδή, πάνω κάτω στο ύψος που ήταν το χρέος ...χτες.

Τα 50 δις είναι μόνο η πρόγευση. Ένα πρώτο πείραμα, μια βολιδοσκόπηση για το πώς θα προχωρήσει η δουλειά παραπέρα. Και όταν λέμε δουλειά, το εννοούμε: Μίζες+προμήθειες για όσους, λίγους και εκλεκτούς, πρωτο-βρεθούν στο σταυροδρόμι της μοιρασιάς. Με τόση προϊστορία στο άθλημα, θα ήταν τουλάχιστον αφέλεια αν πιστεύαμε ότι τώρα τα πράγματα θα μπορούσαν να ήτανε αλλιώς.

Σαν ένα καράβι που κάνανε ρεσάλτο και το κυρίευσαν οι πειρατές, μοιάζει η χώρα μας τον τελευταίο χρόνο. Και να μην έχεις όπλα να τους αποκρούσεις...Ούτε ένα κομμάτι σχοινί, ούτε δα ένα κοφτερό σπαθί.

Δεν είναι όμως αλήθεια. Αν ανοίξουμε το ντουλάπι θα βρούμε εκεί μέσα κρυμμένα πολλά εκρηκτικά. Τα μνημόνια θα περάσουν και η δημόσια περιουσία, όση παρέμεινε από προηγούμενα πλιάτσικα, θα βγεί στα μανταλάκια για πούλημα.

Ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ, για αρχή. Τι κάνουμε; Αν θέλουνε να μάς χρεοκοπήσουν έτσι, δεν θα προλάβουν. Θα τους χρεοκοπήσουμε πρώτοι εμείς.

Το κόλπο δεν είναι νέο. Το είχαμε επιχειρήσει παλιότερα με τις τράπεζες. Αλλά δεν είναι εύκολο να τρέξεις και να αποσύρεις τις καταθέσεις ομαδικά. Πέρα από το πρόβλημα της φύλαξης, υπάρχουν και άλλα μικροπροβλήματα όπως η σύνδεση λογαριασμών με πληρωμές προς άλλους, όπως λογαριασμοί ΔΕΚΟ κλπ. Οπότε δεν λειτουργεί. Μπορεί όμως να παρα-λειτουργήσει αλλού.

Το να αλλάξεις πάροχο τηλεφωνίας και ηλεκτρισμού είναι το πιο εύκολο πράγμα. Όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε και να το κάνουμε με ένα απλό τηλεφώνημα την ίδια μέρα.

Πουλήσατε τον ΟΤΕ; Υπέροχα! Το νέο αφεντικό θα βρεθεί με μια επιχείρηση χωρίς πελάτες!

Πουλήσατε τη ΔΕΗ; Τέλεια! Το νέο αφεντικό, από την άλλη κιόλας μέρα θα βρεθεί χωρίς ούτε ένα πελάτη!

Απλό το κόλπο, άκοπο, τέλειο και άκρως αποτελεσματικό. Kαι με ποικίλες εφαρμογές...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Don' t get mad, get even.
    Υπάρχει καλύτερη λύση από το να μην πληρώνουμε τις υπηρεσίες τους.
    Η λύση ακούει στο όνομα χρεοκοπία.
    Υπάρχει η δυνατότητα με την αλλαγή της κυβέρνησης (π.χ. 2.000.000 ψηφοφόροι) να περάσουν νόμοι που θα οδηγήσουν σε χρεοκοπία τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις.
    π.χ. ο κράτος θα υποχρεώσει την εταιρεία να προσλάβει το σύνολο των ανέργων (π.χ. 2.000.000).
    Μετά την χρεοκοπία της εταιρίας θα εφαρμόσουμε το ίδιο στην επόμενη κ.ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]