Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τον Ιούλιο κρίνεται η τύχη της Ελλάδος

  • Παίζονται η χρεοκοπία, το rollover στα ομόλογα, το selective default, η ύπαρξη ή μη credit event και τα CDS…

O Ιούλιος του 2011 θα αποδειχθεί ο κρισιμότερος μήνας στην ιστορία της Ελλάδος, της οικονομίας και των τραπεζών.

Ο Ιούλιος θα αποδειχθεί ο μήνας καταλύτης όπου θα κριθεί η τύχη της χώρας.

Το ζητούμενο είναι το είδος της διάσωσης και οι επιπτώσεις του μηχανισμού διάσωσης που θα υπάρξει…

Στις 24 και 25 Ιουνίου θα αποφασισθεί το ύψος της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα ύψους 80-100 δις ευρώ αλλά και το μοντέλο αναδιάταξης μέσω rollover του ελληνικού χρέους.

Όμως γιατί ο Ιούλιος θα αποδειχθεί ο κρισιμότερος μήνας για την τύχη της Ελλάδος;

Τον Ιούλιο φαίνεται ότι θα εξετασθεί σε όλη του την διάσταση το rollover του ελληνικού χρέους.

Τον Ιούλιο δηλαδή θα τεθεί επί τάπητος η διαδικασία αναδιάταξης του ελληνικού χρέους μέσω επιμήκυνσης και αντικατάστασης ομολόγων που λήγουν με νέα ομόλογα.

Η διαδικασία αυτή που θεωρείται κομβικής σημασίας και πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε χώρα του δυτικού πολιτισμού και της ΕΕ ενέχει το ρίσκο να θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός credit event.

Έχει επισημανθεί με σαφή τρόπο ότι για να υπάρξει πιστωτικό γεγονός θα πρέπει ή τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν να διαθέτουν χειρότερους όρους από τα ομόλογα που θα αντικατασταθούν ή η διαδικασία επιμήκυνσης να θεωρηθεί ως υποχρεωτική ειδάλλως θα επέλθει χρεοκοπία στάση πληρωμών.
Αν αυτές οι δύο προϋποθέσεις δεν πληρούνται δεν υπάρχει πιστωτικό γεγονός.

Τον Ιούλιο θα τεθεί επί τάπητος το μείζον κεφάλαιο αναδιάταξη του χρέους και το ζητούμενο είναι πως θα αξιολογήσουν όλες τις παραμέτρους οι οίκοι πιστοληπτικής διαβάθμισης Standard and Poor’s, Fitch και Moody’s.
Οι οίκοι τον Ιούλιο θα αξιολογήσουν αν η Ελλάδα πρέπει να υποβαθμιστεί σε selective default δηλαδή σε ιδιότυπη χρεοκοπία ή όχι.

Αν αυτό συμβεί δηλαδή και υπάρξει ιδιότυπη χρεοκοπία τότε η η Διεθνής Ένωση Swaps και Παραγώγων (International Swaps and Derivatives Association – ISDA) θα επικυρώσει την ύπαρξη πιστωτικού γεγονότος και εν συνεχεία θα διακανονίσει την πληρωμή των CDS.

Αν υπάρξει πιστωτικό γεγονός αν δεν υπάρξει πιστωτικό γεγονός ειδικά τον Ιούλιο οι μεγάλες λήξεις CDS που υπάρχουν τον Ιούλιο ή θα ακολουθήσουν τον δρόμο της ανανέωσης άρα οι κάτοχοι – κερδοσκόποι των CDS θα κληθούν να επενδύσουν πάνω από 1 δις δολάρια ή θα κλείσουν θέσεις χάνοντας το αρχικό επενδεδυμένο κεφάλαιο.

Ο Ιούλιος ο μήνας της κρίσης για την Ελλάδα, ο μήνας της χρεοκοπίας, ο μήνας που η χώρα θα τα καταφέρει για την ώρα ή όχι. Ο καιρός γαρ εγγύς…


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]