Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και τι έγινε που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση;


Στη Βρετανία έχουν μία έκφραση για τους busy body, εκείνους που τρέχουν διαρκώς γύρω γύρω ώστε να φαίνονται απασχολημένοι, ότι έχουν δουλειά και τρέχουν, αλλά χωρίς να είναι αποτελεσματικοί. Στην Ελλάδα λέγεται κυβέρνηση Παπανδρέου.

Η αντιμνημονιακή ρητορική των νέων υπουργών βαρυστομάχιασε από τα μύδια των Βρυξελλών και πλέον η φρέσκια και ανασχηματισμένη κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική «τρεχάτε ποδαράκια μου». Μόνο που από τρέχοντας από συναντήσεις σε συσκέψεις, από eurogroup σε έκτακτες συνόδους κορυφής και από ψήφους εμπιστοσύνης σε υπουργικά συμβούλια, ξεχνούν το πρόβλημα: η οικονομική πολιτική απέτυχε και πρέπει να αλλάξει, γιατί εξάντλησε τα αποθέματα του λαού.

Η κυβέρνηση ασχολείται με διάφορα, αλλά όχι με το κύριο. Την Πέμπτη συνεδριάζει σε πλήρη σύνθεση, το υπουργικό συμβούλιο, για να συζητήσει και να εγκρίνει τον εφαρμοστικό νόμο-πλαίσιο για τα μέτρα πού προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την οικονομία. Προφανώς θα τον εγκρίνει ομόφωνα. Και θα τον καταθέσει στη Βουλή. Και ας πούμε ότι ψηφίζεται από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Και ότι ψηφίζεται μέχρι τις 30 Ιουνίου, όπως μας ζήτησε ο Βενιζέλος. Και ότι έτσι παίρνουμε την 5η δόση. Ε, και; Πιστεύει κανείς ότι θα αλλάξει το κλίμα;

Ο Κουτρουμάνης λέει ότι το κράτος πρέπει κάθε μήνα να δίνει σχεδόν 1,5 δις ευρώ για συντάξεις. Η 5η δόση είναι κάπου 12 δις. Για πόσους μήνες μας φτάνουν;

Αυτό που λείπει από την κυβέρνηση (και οφείλει να δώσει η αξιωματική αντιπολίτευση) είναι η προοπτική, το όραμα και το σχέδιο για την χώρα. Όσο τρέχουμε από δόση σε δόση και σφίγγουμε τα λουριά όλο και περισσότερο, δεν θα βελτιώνεται τίποτα.

Η νέα κυβέρνηση έχει ήδη χάσει χρόνο. Από την Παρασκευή οι αγορές λειτουργούν αυτόνομα, χωρίς να έχουν εικόνα αν αλλάζει και τι στην οικονομική πολιτική. Ο υπουργός δεν μίλησε την Δευτέρα όταν τα spreads και τα cds είχαν πάρει τον ανήφορο και χόρευαν ανεξέλεγκτα οι κερδοσκόποι (τα πρώτα ξεπέρασαν το 1.450 και τα δεύτερα το 2.000). Άρα δεν αντιλαμβάνεται τον τρόπο που λειτουργεί η οικονομίας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Και όταν μίλησε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Βενιζέλος, ήταν… Παπακωνσταντίνου! Έβαλε ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα και θεσμικό πλαίσιο και για το μεσοπρόθεσμο και για τον εφαρμοστικό νόμο που θα είναι ένας και μοναδικός, ενώ πρέπει να ψηφιστεί μέχρι τέλος του μήνα (για να τον έχει στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στις 3 Ιουλίου). Αυτά ούτε ο Παπακωνσταντίνου τα είχε πει.

Ένας υπουργός με σχέδιο, θα έλεγε τι πρωτοβουλίες θα πάρει το προσεχές διάστημα και τους στόχους που θέλει να πετύχει, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση της οικονομίας, να περιοριστεί η φοροδιαφυγή, να ανακουφιστούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, να αντιμετωπιστούν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της χώρας και του ευρώ. Αλλά αυτοί νομίζουν ότι θα κυβερνήσουν αν πάρουν την 5 δόση.

Κ.Δ.


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η φασιστοπαράγκα τους ψήφισε την καταδίκη του Ελληνικού έθνους. Τα ανδρείκελα σε διατεταγμένη πορεία με τα αφεντικά τους μας επιβάλλουν την δική τους ανελεύθερη σκέψη. Επικαλούνται δημοκρατία και ψηφίζουν φασισμό, επικαλούνται ελευθερία και εννοούν δουλεία. Η αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο, με αυτόν τον ανεκδιήγητο υπέρβαρο να κάνει μαθήματα δημοκρατικών θεσμών και συνταγματικότητας σε μας τους αγραμμάτους κοινούς θνητούς. Τα έδρανα αν είχαν χέρια και πόδια θα τον πετούσαν έξω με τις κλωτσιές στον πλησιέστερο βόθρο της πλατείας Συντάγματος , στον μόνο χώρο που αποτελεί και το φυσικό περιβάλλον του εν λόγω κυρίου. Επειδή όμως διαθέτει το ακαταλόγιστο μιας και ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε ευθαρσώς ομολογήσει ότι:‘’έχω πει πολλές βλακείες τώρα τελευταία’’ και αφού έχει αυτοπροσδιοριστεί ως βλάξ, δεν θα ασχοληθούμε άλλο μαζί του.
    Οι υπόλοιπες μαριονέτες του συστήματος οι δήθεν διαφωνούντες , οι προ ολίγων ημερών δημόσιοι κατήγοροι του μνημονίου, γίναν εν μία νυκτί υπέρμαχοι και άξιοι θεματοφύλακες αυτής της ανίερης σύμβασης μετά την υπουργοποίησή τους. Φευ της υποκρισίας και του φαρισαϊσμού, ξεπουλούν ένα ολόκληρο λαό για τα δικά τους υπόγεια και άνομα συμφέροντα, υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας προς ίδιον όφελος ώστε να μην χάσουν οι ίδιοι και οι αυλικοί τους τα οφίτσια και τους παχυλούς μισθούς τους. Ο πρωθυπουργός μας ο κύριος ‘διατάξτε’’ προσπάθησε να μας πείσει πως ότι γίνεται αποσκοπεί στο καλό της πατρίδος μας και στην αποφυγή της πτώχευσης, μιας πτώχευσης που σύμφωνα με όλους τους οικονομικούς αναλυτές είναι αναπόφευκτη και θα επέλθει ούτως η άλλως σε δύο με τρία έτη. Ο ξύλινος λόγος του γραμμένος από ειδικούς επικοινωνιολόγους δημαγωγούς, σύμφωνος με τα προστάγματα των λεσχών που εξυπηρετεί, δεν έπεισε ούτε τον ίδιο του τον εαυτό. Όσο για την αντιπολίτευση προσπαθούσε να μας πείσει εν είδει φαρσοκωμωδίας πως με την ίδια συνταγή μπορεί να φτιάξει διαφορετικό γλυκό, απευθυνόμενη προφανώς σε αδαείς, μιας και ένας κοινός νους μπορεί να ξεχωρίσει το γελίον του πράγματος.
    Η Ελλάδα για χιλιάδες χρόνια μέσα από πολέμους και σκλαβιές κατόρθωσε να επιβιώσει και να λάμψει σαν αστέρι. Κατέταξε τους αγωνιστές της στο πάνθεον των ηρώων της , στο βάθρο που τους άξιζε, στην αέναη αθανασία του πνεύματος και των ψυχών τους. Τους δε προδότες της ,τους καταδίκασε στην μνήμη και στην συνείδησή του λαού της, τους περιέλαβε στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας της ως παραδείγματα προς αποφυγήν ως υπονομευτών του κλασικού ‘’καλόν καγαθόν’’.
    Η ίδια η ιστορία θα τους αποβάλλει όλους αυτούς ως εκτρώματα της φύσης, μιας και ο εμπαιγμός και η προδοσία έχουν ημερομηνία λήξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]