Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Της ανοχής μας!


Η Ελλάδα σε κρίση. Και οι Έλληνες σε απόγνωση. Γινόμαστε παθητικοί θεατές ενός κακότεχνου θεάτρου με πρωταγωνιστές πολιτικούς, οι οποίοι στην καλύτερη των περιπτώσεων θα διεκδικήσουν ρόλο κομπάρσου!..

Της ανοχής μας το ανάγνωσμα δηλαδή! Μένουμε απαθείς θεατές μιας κακότεχνης παράστασης των μεν, των δε και των άλλων! Οδηγούμαστε αυτόχειρες και αυτόκτονοι εις «οδόν απωλείας». Ακούμε με ραθυμία, που ενισχύεται και από τη θερινή ραστώνη, εξαγγελίες και καταγγελίες. Έχουμε εθιστεί στα… παχυλά λόγια. Έχουμε καταντήσει «αναστενάρηδες», που χορεύουν πάνω στα αναμμένα κάρβουνα των προβλημάτων της καθημερινότητας, χωρίς μάλιστα να διαθέτουμε πυρίμαχες πατούσες!

Σε τούτη τη χώρα των «θαυμάτων», η ιστορία επαναλαμβάνεται και… ανάποδα διαβάζεται. Το θράσος χιλίων πιθήκων εν χορώ στην αποθέωσή του. Τι να πει κανείς για την… αναμόχλευση του θέματος των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο της Siemens ή το άλλο των υποβρυχίων για τους πολιτικούς που επωφελήθηκαν, αυξάνοντας τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Τι να πει κανείς για τις δηλώσεις περί… διαφάνειας. Ένα θέμα συνομήλικο με την… πολιτική ιστορία των τελευταίων πενήντα χρόνων.

Η χαμένη τιμή του «πόθεν έσχες» των πολιτικών. Η αιώνια ιστορία των Γραμματέων και των Φαρισαίων. Το μόνιμο «στρίμωγμα» των πολιτών στο ασφυκτικό πλαίσιο των δηλώσεων της πομφόλυγας και των κενόλογων καταγγελιών.

Όταν η νοοτροπία, η πρακτική και οι μεθοδεύσεις παραμένουν, κανέναν δεν ενδιαφέρουν τέτοιου είδους «μπαράζ» δηλώσεων. Επί της ουσίας δεν ενδιαφέρουν ούτε τα νέα κυβερνητικά σχήματα. Τα οποία σχήματα είναι προσχήματα στον Τύπο και στα ΜΜΕ για να σχολιάζουν, στην κυβέρνηση για να μεταθέτει καταστάσεις ελπίδων και στην αντιπολίτευση για να εκφράζει την αντίδρασή της και να «ικανοποιεί» τους ψηφοφόρους της.

Πολύς λόγος, για πολλά χρόνια, για το ίδιο επίμαχο θέμα του «πόθεν έσχες» των πολιτικών. Σε τούτη τη Γη Μαδιάμ, τόπο εν πολλοίς της απάτης και της… αυταπάτης, γιατί να είναι οι πολιτικοί λιγότερο ευρηματικοί από το ίδιο το κράτος, αλλά και από τους πολίτες;

Αναπόφευκτη η… σκυταλοδρομία απόκρυψης εισοδημάτων ή η καταλήστευση του Δημοσίου, αρκεί να «τηρούνται» οι νόμιμες διαδικασίες, για τις απαραίτητες καλύψεις! Όσο και αν καταδείχνει «πολιτική ευσυνειδησία» το «πόθεν έσχες», εντούτοις γνωρίζουμε ότι στον τόπο αυτό και το μεγαλύτερο σκάνδαλο δεν οδηγεί σε παραίτηση έναν πολιτικό από μια επίζηλη κυβερνητική θέση ή από τα έδρανα της Βουλής. Και υπήρξαν πολιτικοί που προσωποποίησαν με τα… έργα τους τον αμοραλισμό.

Ποιοι, αλήθεια, από το χώρο της πολιτικής ανέλαβαν πρωτοβουλία, για να καταγγείλουν τον πλουτισμό των συναδέλφων τους; Πολιτικοί με τρία – τέσσερα χρόνια στη Βουλή ή με άλλα τόσα χρόνια «προϋπηρεσία» στους κομματικούς διαδρόμους εμφανίζονται να διαθέτουν ένα τρόπο ζωής προκλητικό και «εμπλουτισμένο» με υποκρισία.

Όλοι γνωρίζουν. Όλοι γνωριζόμαστε στον τόπο τούτο. Όλοι, όμως, τηρούν αρποκράτεια σιωπή. Ποιος εμποδίζει τις όποιες λαθροχειρίες των όποιων πολιτικών προσώπων; Ποια αλήθεια καλύπτει η δημοσίευση των περιουσιακών στοιχείων; Καμία! Ποια σκοπιμότητα καλύπτει; Πολλές! Όσοι εμφανίζονται πλούσιοι προβάλλουν την «εύπεπτη» δικαιολογία της κληρονομιάς ή το… γάμο με «κορασίδα» εύπορης οικογένειας. Άρα είναι διάβλητοι. Όσοι μικρομεσαίοι, έχουν τη δικαιολογία του κάθε μέσου Έλληνα.

Χώρα «ελεφάντων» η Ελλάδα! Ας μην «παραμυθιαζόμαστε». Υπάρχουν τράπεζες σ’ όλον τον κόσμο για να διατηρούν μυστικούς λογαριασμούς. Ανώνυμες εταιρείες για να καλύπτουν την ανωνυμία των μετόχων και αφθονία «καλών» συγγενών, που χρεώνονται περιουσίες και τις μεταβιβάζουν ως κληρονομιές. Τα «καθαρά χέρια» δεν λάμπουν με το «πόθεν έσχες» σ’ αυτόν τον τόπο της ευρεσιτεχνίας!

Δηλώσεις, εξαγγελίες και καταγγελίες. Λόγια επιχρυσωμένα, με «αμπαλάζ» ευκαιριακές σκοπιμότητες. Γιατί, συνήθως, οι «επινοητές» τους το πρωί προβαίνουν σε πομπώδεις δηλώσεις και μέχρι το βράδυ σε κάποιο «μοδάτο» στέκι ξεχνούν το περιεχόμενό τους. Αρκούμενοι στη γευσιλαγνεία εν μακαριότητι και απολαμβάνοντας το εκλεκτό κρασί τους, έστω εις υγείαν των… αείποτε μωρών αυτού του τόπου!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]