Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν μασάμε κύριε Πρόεδρε, ΟΧΙ, δεν μασάμε!

Εκεί φθάσαμε λοιπόν. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα αφού πρώτα με τις αποφάσεις τους έφεραν την κατάσταση στο χείλος της καταστροφής, τώρα και προκειμένου να αποφευχθεί η άμεση καταστροφή ζητάνε πρώτα άφεση αμαρτιών για όλα όσα έκαναν μέχρι σήμερα. Κατόπιν, την άδεια να συνεχίσουν την ίδια ανάλγητη πολιτική με πιο έντονους και εξοντωτικούς ρυθμούς.

Και από πού ζητάνε άφεση αμαρτιών και άδεια να συνεχίσουν την ίδια πολιτική; Από αυτούς τους οποίους μέχρι πρόσφατα κατηγορούσαν περίπου σαν ανθέλληνες και προδότες. Εκεί κατάντησαν…

Όταν πριν από ακριβώς ένα χρόνο ψήφιζαν όλοι μαζί (Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Καρατζαφέρης και Ντόρα Μπακογιάννη) το περιβόητο μνημόνιο, η κοινή τους θέση ήταν η εξής. «αναγκαστήκαμε να ψηφίσουμε το μνημόνιο για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και να μην χαθούν οι καταθέσεις».

Τώρα, μετά ένα χρόνο έρχονται και λένε «Ψηφίστε μαζί μας το νέο μνημόνιο για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και να μην χαθούν οι καταθέσεις». Τόσο απλά. Αποτύχαμε αλλά συνεχίζουμε στην ίδια πολιτική και θα την ψηφίσετε και εσείς, θέλετε δεν θέλετε, γιατί είμαστε μάγκες και ξέρουμε και εκβιάζουμε.

Αύριο στην περιβόητη σύσκεψη που συνεκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ύστερα από αίτημα του Γιώργου Παπανδρέου, θα παιχθεί μία από τις τελευταίες πράξεις του δράματος Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα εκβιάσει, αλλά θα εισπράξει ένα ηχηρό ΟΧΙ! Άλλωστε που να πεις ΝΑΙ σ’ αυτούς που έφεραν την πατρίδα μας έρπουσα και ικέτισσα στα σκαλιά του ΔΝΤ, που πήραν από τους γέρους τα 50αρικα για να κάνουν οικονομική πολιτική. Που ξεπούλησαν όποια έννοια εθνικής κυριαρχίας υπήρχε ακόμα. …

Δεν γίνεται! Αν δεν είναι δυνατόν να σωθούμε και πρέπει να πιούμε το ποτήρι της χρεοκοπίας, καλύτερα να το πιούμε τώρα που έχουμε ακόμα μερικά υπάρχοντα για να αντιμετωπίσουμε την θύελλα που έρχεται. Μετά από ένα χρόνο θα είναι πολύ χειρότερα αφού δεν θα έχουμε ούτε ένα κουρέλι για να σκεπαστούμε από το κρύο του χειμώνα.
Με αυτά τα λίγα σας στέλνουμε την απάντηση μας αγαπητοί «σύντροφοι»: Δεν μασάμε κ. Πρόεδρε, ΟΧΙ!

ΥΓ: Να δείτε ότι μόλις εισπράξουν το ΟΧΙ και καταρρεύσει το σκηνικό του εκβιασμού θα υλοποιήσουν μόνοι τους ότι έχουν σχεδιάσει. Είναι ακόμα πολλά τα λεφτά που μπορούν να πάρουν απ’ όλους εμάς. Δεν θα τα αφήσουν γιατί ηττήθηκαν μία φορά επικοινωνιακά. Θα πουν, δυστυχώς δεν βγήκε. Δεν χάλασε ο κόσμος, συνεχίζουμε ως έχουμε.

Πάρτε το πράσινο σεντόνι σας και δρόμhttp://www.blogger.com/img/blank.gifο

Ο κ. Παπούλιας και ο κ. Παπανδρέου ανήκουν στην παρεούλα του ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν ότι η διακυβέρνηση της χώρας είναι σαν το σεντόνι. Το δικό τους πράσινο σεντόνι που όπως πιστεύουν, άλλος πρέπει να το πλένει, άλλος να το απλώνει και εκείνοι να ξαπλώνουν και να το ξαναλερώνουν.
ΟΧΙ. Δεν είναι έτσι τα πράγματα Πρόεδρε της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργέ, ένοικοι των Ανακτόρων και του Μαξίμου.
Τις αβελτηρίες και την ανικανότητά σας δεν θα την φορτώσετε στους άλλους.
Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε.
Όσο για τους Έλληνες, ότι και να συμβεί , δεν έχουν να χάσουν τίποτα.
Το καλύτερο που μπορεί να τους συμβεί είναι να τους αδειάσετε την γωνιά.
Το χειρότερο που μπορεί να πάθουν, είναι να σας έχουν στο κεφάλι τους λίγο καιρό ακόμη.


Από τον Ψυχίατρο

Σε συνέχεια της προχθεσινής μου τοποθέτησης με τίτλο «Συναίνεση, η σωτηρία της οικογένειας Παπανδρέου», και πριν τα τύμπανα των Ελλήνων “Los Indignados” κτυπήσουν για τρίτη ημέρα στην Πλατεία Συντάγματος, o Πρωθυπουργός, ζητά ξανά συναίνεση. Ή, πιό σωστά, αφού εισέπραξε μεγαλοπρεπέστατα όχι από όσους αρχηγούς κομμάτων σκέπτονται Ελληνικά, προσπαθεί απεγνωσμένα, με μία σειρά εκβιασμών και επικοινωνιακών κινήσεων που τόσο καλά ξέρει, να τους φέρει προ ειλημμένων αποφάσεων. Αποφάσεων για τις οποίες, όποιες και όσες μεθοδεύσεις και να μετέλθει, η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική του.

Έγραφα ότι «Mε απλά λόγια, επιδιώκει να επιβάλλει συναίνεση και συνευθύνη για αποκλειστικά δικές του αποφάσεις. Με τους δικούς του όρους, αφού είναι Κυβέρνηση. Θέλει να ενδυθεί το μανδύα της μετριοπάθειας και της συνεκτικότητας μήπως και παραπλανηθεί κανείς και ξεχάσει την αθλιότερη και ανθελληνικότερη Κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από αυτή τη χώρα.». Τίποτε σε αυτό που έγραφα χθες, δεν άλλαξε.

Ο μόνος νέος παράγοντας που μπήκε στο παιχνίδι είναι ο Κάρολος Παπούλιας. Ο άνθρωπος που είχε σαν αποστολή να λέει ανέκδοτα για να γελάει ο Ανδρέας. Ο άνθρωπος που ανέλαβε για λογαριασμό του Ανδρέα τη διαπραγμάτευση του διαζυγίου του με τη Μάργκαρετ. Ο άνθρωπος που δάνεισε με 10 εκ. δραχμές τον Ανδρέα για να χτίσει το, κατά Ευάγγελο Γιαννόπουλο, «κωλόσπιτο» της οδού Αγράμπελης.

Αυτό λοιπόν το δουλικό, άβουλο και άνευ προσωπικότητας ανθρωπάκι, με εντολή του Πρωθυπουργού, δρώντας και πάλι σαν πειθήνιος σφουγγοκωλάριος της οικογένειας Παπανδρέου, έριξε την ιδέα και πήρε πάνω του την ευθύνη – έτσι μας λένε τα καθεστωτικά ΜΜΕ – να συγκαλέσει συμβούλιο αρχηγών. Όλοι βέβαια ξέρουμε ότι η ιδέα ήταν του Πρωθυπουργού – στα πλαίσια των εκβιαστικών κινήσεών του – κι όχι του Κάρολου. Κάρολος σκέτος κι όχι Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Άλλο ο θεσμός κι άλλο το πρόσωπο που τον υπηρετεί. Το θεσμό τον σέβομαι, το συγκεκριμένο πρόσωπο όχι. Και αυτό το δικαίωμα μου το έχει δώσει ο ίδιος, το παρελθόν του και το παρόν του.

Βέβαια, άνθρωπος είναι κι ο Κάρολος, τι να κάνει. Επειδή φαίνεται ο Ανδρέας δε του επέστρεψε τα δανεικά, κάνει χάρες στον Πρωθυπουργό μήπως τα πάρει πίσω. Αλλά έχει ψωνίσει από σβέρκο, ο Πρωθυπουργός δεν πληρώνει αν δεν πάρει εντολή από την αρχηγό της οικογένειας, Μαργαρίτα Τσαντ, που κρατάει το ταμείο. Αμφιβάλλω μάλιστα, αν καν αναπνέει χωρίς άδειά της.

Τι νομίζει ο Κάρολος ότι άλλαξε από την Τρίτη και οι έχοντες πεί όχι θα αλλάξουν άποψη; Μήπως άκουσε ότι ο Σαμαράς, η Παπαρήγα ή ο Τσίπρας χτίζουν «κωλόσπιτα» και ελπίζει να τους δελεάσει να αλλάξουν γνώμη με δανεικά κι αγύριστα;

Και για να τελειώνουμε με τα αστεία. Η πατρίδα έχει ταλαιπωρηθεί κοντά 80 χρόνια από το Παπανδρέϊκο και τους υπαλλήλους και υποτακτικούς της, που “δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός τους” και σήμερα είναι μεγαλοπαράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Ελλάδας. Έχει καταστραφεί από αυτήν την οικογένεια ποικιλοτρόπως, σε όλο της τον ιστό. Επειδή τα χρόνια είναι πολλά, πάρα πολλά, κι επειδή η αρχηγός προαλείφει την εγγονή της Μαργαρίτα να μας κάτσει στο σβέρκο, δε φαντάζομαι κανένας από τους Σαμαρά, Παπαρήγα και Τσίπρα να αλλάξουν γνώμη. Είναι μία χρυσή ευκαιρία να στείλουν την καταστροφικότερη και ανθελληνικότερη οικογένεια που πάτησε ποτέ το πόδι της στην Ελληνική Επικράτεια δια παντός «στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας» (sic).

Σχόλιο ιστολογίου: Μήπως με την στάση του ο Κάρολος Παπούλιας προσπαθεί να εκβιάσει με την δημιουργία ενός πολιτειακού ζητήματος; Και αν ναι, έχει συναίσθηση τι ακριβώς σημαίνει αυτή του η κίνηση, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]