Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΔΝΤ κατανοεί τους «Αγανακτισμένους» της Ελλάδας!!!

Μέχρι την Ουάσιγκτον και την αίθουσα ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έφτασε ο απόηχος από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών στις ελληνικές πόλεις.

Κληθείσα να σχολιάσει τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της Τρίτης στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις όλης της χώρας η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Καρολίν Ατκινσον έδειξε... κατανόηση. "Στόχος του προγράμματός μας, του προγράμματος της κυβέρνησης και της υποστήριξής μας είναι να βάλουμε την Ελλάδα σε τροχιά ανάκαμψης, σε τροχιά ανάπτυξης, σε τροχιά σταθερότητας με καλύτερες επιλογές και ευκαιρίες για τους πολίτες της. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν δύσκολες στιγμές σήμερα και κατανοούμε ότι ο ελληνικός λαός τις αντιμετωπίζει αλλά στόχος είναι να βρεθούν σε μια καλύτερη θέση"

Ζητάμε εγγυήσεις για την προστασία των μελών μας

Η Κ. Ατκινσον δέχθηκε μπαράζ ερωτήσεων για την Ελλάδα και τη στάση του ΔΝΤ, σημειώνοντας πως το Ταμείο καλείται "όταν υπάρχει κενό μεταξύ των δαπανών μιας χώρας και των εσόδων της" και πως κατά κανόνα "υποστηρίζουμε ένα μείγμα προσαρμογής με την ίδια τη χώρα να λαμβάνει μέτρα για την περιστολή των δαπανών, τη βελτίωση των εσόδων και την ενίσχυση της ανάπτυξης αν, όπως στην Ελλάδα, χρειάζονται σημαντικά μέτρα για την προώθηση της ισχυρής ανάπτυξης".

"Το Εκτελεστικό Συμβούλιό μας δεν μας επιτρέπει να δανείζουμε χωρίς εγγυήσεις... Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε τα χρήματα των μελών μας όταν δανείζουμε. Δεν είμαι εγώ που δανείζω, είναι κάθε χώρα στον κόσμο που δανείζει στην Ελλάδα και γι' αυτό ζητούμε αυτό που περιγράφουμε με τον τεχνικό όρο 'οικονομικές διαβεβαιώσεις'..."

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε πως οι εγγυήσεις που ζητάει το ΔΝΤ αφορούν τόσο τη χρηματοδότηση της Ελλάδας όσο και τις πολιτικές που θα πρέπει να υιοθετήσει η χώρα. "Η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες κατά το τελευταίο έτος" σχολίασε, ενώ παραδέχθηκε πως η στάση των χρηματαγορών έναντι της Ελλάδα δεν επιβεβαίωσε τις προβλέψεις του ΔΝΤ αν και "δεν είναι ασύνηθες η εξέλιξη να μην είναι αυτή ακριβώς που προβλέπει κανείς".

"... Συναίνεση..."

Οσον αφορά την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου και όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη διαδικασία η Κ. Ατκινσον ανέφερε ότι "ο δανεισμός βασίζεται σε οικονομικά κριτήρια, αναζητούμε για μια συναίνεση σε θέματα οικονομικής πολιτικής".

Η Κ. Ατκινσον σημείωσε πως το ΔΝΤ τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης απαντώντας πως μια τέτοια διαδικασία δεν είναι αναπόφευκτη, ενώ έκανε λόγο και για απόλυτη αναγκαιότητα η Ελλάδα να βρίσκεται εντός της ευρωζώνης.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Έτσι είναι. Και η Αντουανέτα κατανοούσε τους πεινασμένους υπηκόους της. Αντουανέτα τότε, Καρολίνα τώρα. Μόνο που η Αντουανέτα δεν είχε δώσει την άδεια για να μετατραπεί η χώρα σε εργαστήριο πειραμάτων με τους πολίτες στον ρόλο των ινδικών χοιριδίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!!!!
    Το βρωμερό indymedia προτρέπει τους διαφόρους άπλυτους να έρχονται στις συνελεύσεις και να επιβάλλουν τις απόψεις τους διότι “οι συγκεντρωμένοι δεν ανήκουν σε κόμματα και άρα δεν έχουν μεστό λόγο” (θα επιβληθούν δηλαδή οι άπλυτοι).
    Μην το επιτρέψετε, κυνηγήστε τους όπου τους δείτε. Έρχονται για να τα καταστρέψουν όλα. Απομακρύνετέ τους ( αν είναι δυνατόν χωρίς βία). Βέβαια “όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]