Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Διπλά βιβλία» στο υπουργείο Άμυνας…!

Στα τυφλά, χωρίς πυξίδα και στρατηγικό σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών, συνεχίζουν να κινούνται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο πεδίο των μαχών που δίνει η χώρα για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την οικονομική ανόρθωσή της.

Επί ένα χρόνο το υπουργείο Άμυνας μοιάζει να παίζει «κλεφτοπόλεμο» με την τρόικα, εμφανίζοντας εικονικά οικονομικά στοιχεία και εξωπραγματικούς προϋπολογισμούς.

Πρόσφατα ο Γ. Παπακωνταντίνου με την υπόδειξη της τρόικας ζήτησε εγγράφως από τον Β. Βενιζέλο να προβεί σε δημοσιονομικές και διαρθρωτικές προτάσεις με αφορμή την κάλυψη της επιπλέον «μαύρης τρύπας» των 22 δισ. ευρώ στην τρέχουσα τριετία.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών ζητάει από το υπουργείο Άμυνας να εξοικονομήσει επιπλέον 600 εκατομμύρια ευρω! Το Πεντάγωνο πριν καν απαντήσει εγγράφως διαμηνύει στην πλατεία Συντάγματος ότι θα ανταποκριθεί θετικά στην ανάγκη για περικοπή επιπλέον 600 εκατομμυρίων ευρω!

Όμως μια γενικόλογη θετική απάντηση δεν ικανοποιεί την τρόικα, η οποία επιμένει να μάθει πώς και από πού θα εξασφαλιστούν τα 600 εκατομμύρια και εάν εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών στο ελληνικό στράτευμα.

Προθυμία…
Η αυθόρμητη προθυμία του Υπουργείου Άμυνας να ψαλιδίζει τον προϋπολογισμό του με τόση ευκολία κάθε φορά που το ζητά το υπουργείο Οικονομικών πονήρεψε τους τροϊκανούς.

Σε μια πρώτη έρευνα που έκαναν διαπίστωσαν ότι οι προϋπολογισμοί που καταρτίζονται από το υπουργείο Άμυνας είναι πλασματικοί!

Δεν στηρίζονται στις πραγματικές ανάγκες των Επιτελείων και δεν καταρτίζονται βάσει των πραγματικών αναγκών και δεδομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στον προϋπολογισμό του 2011 έχει εγγραφεί 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ ως ανειλημμένες υποχρεώσεις για εξοπλισμούς.

Ωστόσο το ποσόν αυτό από την τρόικα κρίνεται ως εντελώς αυθαίρετο και σχεδόν διπλάσιο από το πραγματικό ποσόν που τελικώς θα δαπανηθεί στο τρέχον έτος για την αποπληρωμή παραληφθέντων οπλικών συστημάτων!

Η τρόικα έπιασε στα «πράσα» το Υπουργείο Άμυνας που συνέταξε τη λίστα των ανειλημμένων υποχρεώσεων για εξοπλισμούς. Έκαναν μια απλή κίνηση. Επικοινώνησαν με τις κατασκευάστριες εταιρείες που υλοποιούν τις εν εξελίξει συμβάσεις με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και πληροφορήθηκαν το ακριβές πλάνο του χρόνου παράδοσης των οπλικών συστημάτων.

Έτσι απλά υπολόγισαν και το ποσό πληρωμών. Στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με το «Συγκεντρωτικό Πίνακα Ανειλημμένων Υποχρεώσεων Γενικών Επιτελείων 2011 -2015» που έχει καταθέσει το υπουργείο Άμυνας στο υπουργείο Οικονομικών και συνολικά προβλέπει 4 δισεκατομμύρια ευρώ για την τρέχουσα πενταετία!

Οι τροϊκανοί προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί το υπουργείο Άμυνας δεν συντάσσει έναν κατάλογο με τα ακριβή στοιχεία των ανειλημμένων υποχρεώσεων για τους εξοπλισμούς.

Γραφειοκρατική αδυναμία ή μήπως, συνειδητά παραφουσκώνουν τον αρχικό προϋπολογισμό των «ανειλημμένων υποχρεώσεων» ώστε εμβόλιμα να μπορούν να κάνουν προμήθειες υλικών με τη διαδικασία του ….«κατεπείγοντος»;



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]