Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλβανικά δικαστήρια αναστέλλουν την απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας

Αριθμός δικαστηρίων στη νότιο Αλβανία (δηλαδή στη Βόρεια Ήπειρο) έχουν αναστείλει όλες τις αιτήσεις αλλαγής της υπηκοότητας, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εν μέσω υποψιών παραβίασης της σχετικής διαδικασίας. Πιστεύεται ότι μόνο στα δικαστήρια του Αργυροκάστρου και της Πρεμετής κοντά στους 2.000 ανθρώπους έχουν μεταβάλλει την εθνικότητά τους από την αλβανική στην ελληνική. Τα δικαστήρια της Πρεμετής και των Αγίων Σαράντα έχουν ζητήσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο να ερμηνεύσει το νόμο που αφορά στην οικογενειακή κατάσταση, επί του οποίου στηρίζονται οι υποβληθείσες αιτήσεις.

Η υπόθεση αποτελεί καυτό θέμα, με την κοινωνία των πολιτών να συγκεντρώνει υπογραφές προκειμένου να ζητήσει από το κοινοβούλιο και τον πρόεδρο να ακυρώσει ορισμένα σημεία του νόμου περί οικογενειακής κατάστασης. Λένε δε ότι ο αυξημένος αριθμός Αλβανών που δηλώνουν ότι είναι Έλληνες θα παροτρύνει τους Έλληνες εθνικιστές να ζητήσουν τον έλεγχο εδαφών στην Αλβανία. Ο κύριος λόγος πίσω από τη μεταβολή της υπηκοότητας είναι η χορήγηση επιδομάτων από την γειτονική Ελλάδα. Η κυβέρνηση πρόσφατα ανέβαλε την απογραφή, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, ισχυριζόμενη ότι θα παρέμβαλε εμπόδια στην προεκλογική εκστρατεία εν όψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Μαΐου.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. K.κ.σωβινιστές-κατσαπλιάδες ''Αλβανοί'':δ ε ν θα έρθη η ιστορικότατη στιγμή να καταγγελθήτε σε διεθνείς οργανισμούς και fora για προδήλως αντιδημοκρατική συμπεριφορά και διαδικασίες;Θα έ ρ θ η και,τ ό τ ε,δεν θα εκφύγετε του α π ο κ λ ε ι σ μ ο ύ σας από την Ε.Ε.

    O σκιππεταρικός φασισμός δ ε θα μας εύρη συμφώνους και θα απεμπλακήτε δυσχερέστατα από τον Ελληνισμό,ρυπαροί και μισάνθρωποι.

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 'ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ,ΑΠΕΧΘΕΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΦΟΒΙΚΟΤΑΤΟΙ.
    ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,ΜΑΛΙΣΤΑ,'ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΚΦΑΣΙΖΕΣΘΕ ΟΛΟΝΕΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΚΙΠΠΕΡΙ ΣΑΣ.ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ 'ΜΙΚΡΟΜΥΑΛΟΙ,ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ''ΑΛΒΑΝΙΑ'' ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΓΕΝΕΣ,ΞΕΝΟ.


    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 'ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ Τ Ω Ρ Α!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]