Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Καλάβρυτα γιόρτασαν την απελευθερωσή τους

  • Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου τιμήθηκε η απελευθέρωση των Καλαβρύτων
Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου γιορτάστηκε σήμερα η επέτειος της απελευθέρωσης των Καλαβρύτων (21 Μαρτίου 1821) που σηματοδότησε και την έναρξη της επανάστασης του Έθνους.
Από το πρωί στην μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων ακούγονταν πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες και εμβατήρια στους δρόμους της πόλης από τη Φιλαρμονική του Δήμου
Στις 10:15 ξεκίνησε η Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ με ομιλία από τη Φιλόλογο κ. Βέρα Χριστοδούλου - Τάγαρη


Στις 10:45 τελέστηκε Τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων ηρώων Κατάθεση στεφάνων Τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη ενδόξων ηρώων Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και αμέσως μετά ακολούθησε η παρέλαση μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ Καλαβρύτων και στις 11:30 η καθιερωμένη αναπαράσταση της μάχης και κατάληψης των Καλαβρύτων από το Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων “Πάνος Μίχος” με κύριο χαρακτηριστικό την λεβεντιά των Καλαβρυτινών νέων !!!!
Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Κουτσούκος, τη Βουλή των Ελλήνων, ο Αχαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αθανάσιος Παπαδόπουλος και το κόμμα της Ν.Δ., ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, παρέστησαν ακόμη, ο βουλευτής, Μ. Μπεκίρης, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Αγγελόπουλος, οι πολιτευτές, Δ. Τριανταφυλλόπουλος και Ν. Ράγιου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γ. Λαζουράς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, Ταξίαρχος, Δημήτρης Δριβήλας, ο Αρχιπύραρχος, Θεόδωρος Γεωργιόπουλος, ο Διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου, Άρης Καθρέπτας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Το ραντεβού πλέον δίνεται για την Παρασκευή 25 Μαρτίου στην Αγία Λαύρα, όπου αναμένεται κοσμοσυρροή για να τιμηθεί με λαμπρές εκδηλώσεις η έναρξη του αγώνα του Έθνους!














Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]