Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Ασκήσεις υπομονής" κάνει ο Βενιζέλος

Εν μέσω της πολεμικής σύγκρουσης στη Λιβύη, που αγγίζει ευθέως την Ελλάδα, και έχει προκαλέσει αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων, για τη μορφή και το περιεχόμενο της εμπλοκής της χώρας μας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, φόρεσε το «κοστούμι» της «ήπιας δύναμης». Και ανέλαβε, με δημόσια και ηχηρή παρέμβασή του, να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα περί του πρωταγωνιστικού ρόλου του στην Κυβέρνηση αλλά και το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Με παρεμβάσεις επί του συνόλου των θεμάτων της επικαιρότητας, και ιδίως σε σχέση με εξελίξεις που αφορούν άμεσα την κοινωνία.

Θέμα πρώτο, τα «πολιτικά οργανωμένα happenings», όπως χαρακτήρισε τις δημόσιες αποδοκιμασίες κατά πολιτικών στελεχών, με αφορμή τις αποδοκιμασίες κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου, τόσο στο Παρίσι, όσο και πρόσφατα στα Καλύβια. «Άλλο πράγμα οι αυθόρμητες συμπεριφορές, από ανθρώπους που πιέζονται οικονομικά στη ζωή τους, και άλλο οι στοχευμένες επιθέσεις από πολιτικές ομάδες, που δίνουν τροφή στα δελτία ειδήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στοιχιζόμενος, αν και με προσεκτικό τρόπο, πίσω από τις καταγγελίες του Θεόδωρου Πάγκαλου για στοχοποίησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θέμα δεύτερο, και μάλλον πιο σημαντικό, η ρητορεία της αντεπίθεσης απέναντι στην τρόικα, και τις απαιτήσεις τις οποίες διατυπώνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών της Ελλάδας. «Δεν μπορεί η τρόικα να γίνει επίτροπος στον αμυντικό σχεδιασμό μιας χώρας όπως είναι η Ελλάδα», σχολίασε με νόημα, σε σχέση με τις προτάσεις που έχει καταθέσει η τρόικα για να περιοριστούν σημαντικά οι δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις στρατιωτικές προμήθειες και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου έρχεται σε μια δύσκολη πολιτικά στιγμή για το ΠΑΣΟΚ, και την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Επιβεβαιώνει την «εγκάρδια συνεννόηση» ανάμεσα στους δυο αντιπάλους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στην εσωκομματική μάχη του 2007, και την ίδια στιγμή προσθέτει στη δημόσια συζήτηση τον πολιτικό λόγο ενός κορυφαίου στελέχους της κυβερνητικής παράταξης, η απήχηση του οποίου εκτείνεται πέρα από τα στενά όρια του ζωτικού χώρου του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν κάνουμε άσκηση εξουσίας, αλλά υπομονής», ήταν η πιο εύγλωττη αποστροφή των δηλώσεών του. Που πιθανότατα… αφορά και τον ίδιο.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]