Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να δημευθούν οι περιουσίες των κυβερνήσεων

Να δημευθεί, με Συνταγματική ρύθμιση, όλη η περιουσία όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας 30-ετίας

Αρχισε η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος στα κόμματα. Μην φανταστείτε τίποτε σοβαρό και πάει ο νου σας στο κακό. Ακόμη δεν αποφάσισαν καν, αν θα είναι ή όχι η επόμενη βουλή αναθεωρητική. Κάτσε, θα δουν…Δεν βιαζόμαστε.

Εννοείται ότι τα κόμματα δεν άρχισαν αυτή την “αναθεωρητική” συζήτηση γιατί ξαφνικά διαπίστωσαν τώρα ότι κάτι δεν πάει καλά με το Σύνταγμα. Αυτό το ξέρουν εδώ και χρόνια. Χρόνια πολλά. Αρχισαν τώρα την συζήτηση διότι τώρα η λαϊκή πίεση εντείνεται. Ο λαός “τρίζει δόντια κι ακονίζει μαχαίρια”.

Και φυσικά τα μέτρα που θα προταθούν από τις κομματικές αυτές επιτροπές, και θα συζητηθούν, θα είναι καθαρά πυροσβεστικού και εκτονωτικού χαρακτήρα. Φυσικά, φυσικώτατα. Είπαμε, το πολιτικό μας σύστημα θα επιχειρήσει να διασωθεί. Με οποιονδήποτε τρόπο. Και χωρίς να αλλάξει μυαλά και νοοτροπία ούτε μια σταλιά. Ούτε συνήθειες και πρακτικές. Ο λύκος κι αν εγέρασε… Δηλαδή τις Συνταγματικές αλλαγές μόνοι τους θα τις συζητήσουν, μόνοι τους θα τις αποφασίσουν, μόνοι τους θα τις νομοθετήσουν. Αυτή εξάλλου είναι και η αντίληψη περί δημοκρατίας που έχουν οι λεβέντες μας στα κόμματα. Μόνοι τους, ανέλεγκτοι και κυρίως μακριά από μας και τον δικό μας έλεγχο.

Και μια που ένα από τα επιτακτικώτερα λαϊκά αιτήματα είναι το στρίμωγμα της πολιτικής διαφθοράς (έτσι λέγεται κομψά όταν κάποιος πολιτικός τα παίρνει χοντρά), καθώς και η τιμωρία των ενόχων και η επιστροφή των κλοπιμαίων των πολιτικών προσώπων που έκλεψαν ή χρηματίστηκαν (τα καμάρια μας), η συζήτηση περί αναθεώρησης του Συντάγματος που ανοίγουν τα πολιτικά κόμματα, να δείτε, που θα περιστραφεί αρκετά γύρω από αυτό το ζήτημα. ΄

Οχι ότι έχουν πρόθεση οι άνθρωποι να τιμωρήσουν κανέναν. Δεν έχουν. Το ‘χω ξαναπεί. Διότι και ποιοι είναι οι βρωμιάρηδες μεταξύ τους ξέρουν πολύ καλά, και νόμοι υπάρχουν, και στοιχεία υπάρχουν, και οι κομματικοί μηχανισμοί διαθέτουν τρόπο να βρουν περισσότερα. Δεν έχουν πρόθεση λοιπόν να τιμωρήσουν κανέναν. Διότι αν πάει κάποιος τους στην φυλακή, θα αρχίσει να κελαηδάει. Και θα πάρει κι άλλους μαζί του “στης φυλακής τα σίδερα που ‘ναι για τους λεβέντες”, λεβέντες μου.

Ασε δηλαδή και το παράδοξο: Να συζητάνε οι συνάδελφοι των διεφθαρμένων (και εμείς δεν έχουμε ιδέα πόσοι από όσους μετέχουν στις ενδο-κομματικές συζητήσεις αυτές, μπορεί να είναι και οι ίδιοι διεφθαρμένοι και υπόλογοι) για το πως θα αναθεωρήσουν το Σύνταγμα, ώστε να γίνει αποτελεσματικώτερο έναντι της διαφθοράς. Το περί δικαιοσύνης λαϊκό αίσθημα ως μια μεγαλειώδης σχολική παράσταση, με τάσεις υπερπαραγωγής, ήτοι μπαλέτα, ξηρός πάγος, φωτορυθμικό κλπ κλπ.

Θα έλεγα και την παροιμία “ο λύκος φυλάει τα πρόβατα” αλλά έχω ένα καλύτερο ανέκδοτο, σύντομο μάλιστα: Κομματική ευαισθησία.

Μια λοιπόν και από ότι φαινεται τους κομματικούς μας άρχοντες θα τους πιάσει οσονούπω κόψιμο και κάψα μεγάλη για το πληγωμένο (πουλί μου) αίσθημα δικαίου του λαού, την διαφθορά των εκλεκτών συναδέλφων τους και την τιμωρία των ενόχων μεταξύ τους, έχω ορισμένες προτάσεις να κάνω κι εγώ, ο καθ’ ύλην αναρμόδιος. Εντελώς αναθεωρητικές προτάσεις όμως. Μια και όλα τα κόμματα παραδέχονται ότι το τωρινό πρόβλημα, το χρέος, το έλλειμμα κλπ, δημιουργήθηκε από την συνετή διακυβέρνηση, όλων των κυβερνήσεων, της προηγούμενης 30-ετίας.

Κρατάτε μολύβι;

  • Να καταργηθεί άμεσα και χωρίς περιστροφές, με Συνταγματική ρύθμιση, η σύνταξη όλων των βουλευτών της τελευταίας 30-ετίας διότι θεωρούνται συνυπεύθυνοι, ως γνωρίζοντες ή έχοντας έστω παράπλευρη γνώση για τους διεφθαρμένους συναδέλφους τους, καθως και για το ότι ψήφιζαν προϋπολογισμούς επί προϋπολογισμών που μας πήγαιναν στο θαλασσοπνίξιμο.
  • Να δημευθεί, με Συνταγματική ρύθμιση, όλη η περιουσία όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας 30-ετίας, για τους ίδιους λόγους.
  • Να προστεθεί παράγραφος που θα προβλέπει πως αν μια κυβέρνηση παραδώσει στην επόμενη έλλειμμα πάνω από ένα λογικό ποσοστό, και χρέος πάνω από ένα λογικό ποσοστό του ΑΕΠ, πάει όλη η κυβέρνηση, αυθωρεί και παραχρήμα, στην φυλακή, οι περιουσίες όλων των υπουργών δημεύονται και μαζί οι περιουσίες όλων των βουλευτών όλων των κομμάτων της Βουλής
  • Να ΞΑΝΑΜΠΕΙ στο Σύνταγμα (και κακώς καταργήθηκε) ότι απαγορεύεται η κατάθεση ελλειμματικών προϋπολογισμών. Ψευδής προϋπολογισμός και χαλκευμένος σημαίνει φυλάκιση κλπ κλπ
  • Να προστεθεί παράγραφος που να αναγκάζει την κυβέρνηση να δώσει στην δημοσιότητα την λίστα όλων των δανείων, και να προβλέπει δημοψήφισμα για ΚΑΘΕ δάνειο. Δηλαδή το πλάνο των δανείων της, να το εγκρίνει ο ελληνικός λαός. Και όχι η ίδια και μόνη της.

Διότι τα καμάρια μας οι πολιτικοί κακομάθαν να πιστεύουνε ότι μπορούν χωρίς κανέναν κίνδυνο. Ετσι, αναίμακτα και “αβρόχοις ποσί”. Το να κυβερνά σήμερα κάποιος είτε ως πρωθυπουργός, είτε ως υπουργός, δεν ενέχει ΚΑΝΕΝΑΝ προσωπικό κίνδυνο, καμμία ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΞΙΑ ΛΟΓΟΥ. Και επειδή μας λένε πολλά περί δημοκρατίας, σας λέω κι εγώ πως ψεύδονται, και πως η πατέντα περί δημοκρατίας, των προγόνων μας που τόσο θαυμάζουν οι πολιτικοί μας για την δημοκρατία που μας προσέφεραν αυτοί οι πρόγονοι, η πατέντα λέω των ελλήνων, είναι πολύ αυστηρή στο σημείο αυτό. Με την λογική ότι δεν σε βάλαμε με το ζόρι να μας κυβερνήσεις, εσύ το ‘θελες, τιμωρεί αυστηρότατα οποιαδήποτε ζημία του δημοσίου συμφέροντος προέλθει είτε από δολιότητα, είτε από ανοησία και παράλειψη. Ο Αθηναϊκός μάλιστα νόμος ήταν πολύ αυστηρός. “Αυθημερόν τελευτησάτω”, έλεγε. Και σου ‘παιρναν το κεφάλι.

Επίσης θα παρακαλούσα τα κόμματα, όσα τέλος πάντων σχηματίσουν αυτές τις επιτροπές συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, να κοινοποιήσουνε το e-mail των επιτροπών αυτών στον κυρίαρχο ελληνικό λαό, ώστε να τους ξεκουράσουμε και λίγο, στέλνοντάς τους έτοιμες προτάσεις, πολύ μερακλαντάν.

Δεσμεύομαι επίσης να καταθέσω κάποια στιγμή εδώ, και άλλες προτάσεις παρόμοιες, του ιδίου κλασσικού ρεπερτορίου, ιδίως αν μου στείλετε κι εσείς τις δικές σας. Κι ίσως τελικά βρω και τα e-mail των εν λόγω κομματικών επιτροπών, μόνος μου.

Θραξ ο Αναρμόδιος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αιθεροβάμων! Η αναθεώρηση του Συντάγματος θα έχει σαν κύριο σκοπό να μας δέσει χειροπόδαρα, βάζοντας άρθρα που θα προστατεύουν την τάξη και τη νομιμότητα από τις αντιδράσεις των πολιτών. Προλέπω ότι θα ποινικοποιήσουν τις διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις και τις πάσης φύσεως διαμαρτυρίες. Η ανυπακοή σε οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης θα χαρακτηριστεί παρανομία και θα επισύρει απόλυση, ποινή προστίμου, ακόμα και φυλάκιση. Άρθρα που καθορίζουν την επίσημη θρησκεία, τη φύση της Παιδείας, το ρόλο του λαού, θα τα φάει ο Καιάδας.
    Προς αυτή τη κατεύθυνση προβλέπω την αναθεώρηση του Συντάγματος. Όλα αυτά που προτείνεις είναι τουλάχιστον ουτοπικά, υπό την παρούσα κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]