Σοκ και δέος: Η Ελλάδα γυρίζει 15 χρόνια πίσω
Με ένα πολυνομοσχέδιο που προβλέπει μέτρα που ουδέποτε έχουν ξαναζήσει οι Έλληνες πολίτες, η κυβέρνηση δήλωσε πλήρη υποταγή στις απαιτήσεις της τρόικας, η οποία για το καλό των αριθμών έχουν αποφασίσει να οδηγήσουν στην πλήρη εξαθλίωση τον ελληνικό λαό.
Με αφορμή την ανάγκη για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους πολίτες, υιοθετώντας μέτρα κόλαφο, που το μόνο που θα καταφέρουν στην τελική είναι να βυθίσουν την ελληνική οικονομία σε πρωτόγνωρα επίπεδα ύφεσης.
Στο υπουργικό Συμβούλιο αποφασίστηκε μία δέσμη μέτρων που στην ουσία "τινάζει στον αέρα" τα έως τώρα εργασιακά κεκτημένα, καταρρακώνει τους μισθούς ιδιωτικών υπαλλήλων και εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, μισθοί που χρειάστηκαν χρόνια αγώνα για να κατακτηθούν, βάζει φωτιά στο καλάθι της νοικοκυράς και στην ουσία δεν προσφέρει τίποτα απολύτως, αφού η αγορά που ήδη ψυχορραγεί, τώρα απλά θα "σβήσει".
Η κυβέρνηση είχε δημιουργήσει εντυπώσεις πως από τη διαπραγμάτευση με την τρόικα θα βγει νικήτρια και μάλιστα αυτό διεμήνυε και η κα Κατσέλη η οποία ζήτησε και την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού. Τελικά, όλο αυτό αποδείχθηκε ένα τρανό φιάσκο, αφού τελικά η τρόικα επιβλήθηκε με απόλυτο τρόπο πάνω στην κυβέρνηση και κατά συνέπεια στις πλάτες των εργαζομένων.
Οι αλλαγές που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο είναι τρομακτικές για την αγορά εργασίας, φέρνοντας την Ελλάδα 15 χρόνια πίσω σε μία εποχή σύγχρονου "εργασιακού μεσαίωνα". Οι μειώσεις στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων αναμένεται να φτάσουν έως και το 35% με τους εργοδότες πλέον σε θέση ισχύ να διαπραγματεύονται τα πάντα με την ανοχή των πάντων. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως το μοναδικό "μαξιλάρι" ασφάλειας είναι ο κατώτατος μισθός που είναι στα 740 ευρώ μικτά, ενώ ακόμα και στην περίπτωση των απολύσεων, οι οποίες είναι ελεύθερες και χωρίς περιορισμό, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν ένα έως δύο χρόνια θα αποζημιώνονται.
Η κατάσταση είναι παρομοίως εφιαλτική και στις ΔΕΚΟ, όπου οι εργαζόμενοι εκτός από την δαμόκλειο σπάθη των απολύσεων, πλέον έρχονται αντιμέτωποι με το νέο νομοσχέδιο με περικοπές μισθών έως και 25% ανά περιπτώσεις, "μαχαίρι" στα επιδόματα και ανώτατο πλαφόν στα 4.000 ευρώ μικτά.
Πέρα από όλα αυτά, η κυβέρνηση την ώρα που αγνόησε τις προτάσεις για συγχωνεύσεις τραπεζών, έρχεται και αντί να βρει στρατηγικούς επενδυτές, ακολουθεί την πάγια τακτική της μείωσης των πάντων. Θύματα αυτή τη φορά οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα για τους οποίους αποφασίστηκε μείωση των αποδοχών τους κατά 10% και κατάργηση επιδομάτων.
Η πολιτική εξαθλίωσης συνεχίζεται και με το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο και το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13% για χιλιάδες αγαθά πρώτης ανάγκης, που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε κάθε νοικοκυριό. Και αυτό την ώρα που η ίδια κυβέρνηση είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας που παρατηρείται στην αγορά.
Σε όλη αυτή την λαίλαπα μέτρων, η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει το μέτρο της απόσυρσης που η ίδια αναθεμάτιζε με τον πλέον έντονο τρόπο, όταν ήταν αντιπολίτευση. Ωστόσο, και αυτό το μέτρο εάν το δει κάποιος πιο προσεχτικά θα συνειδητοποίησε ότι κρίνεται ασύμφορο για να προχωρήσει κανείς στην απόσυρση.
Σε όλο αυτό το χάος, ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ναι μεν αναγνωρίζει τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα, αλλά συγχρόνως δηλώνει ευθαρσώς ότι από τον Μάρτιο του 2011 περιμένει νέα μέτρα από την Ελλάδα με νέες περικοπές, νέες αυξήσεις, όπως στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να πάρουμε και την επόμενη δόση.
Αν γυριζαμε 15 χρονια πισω δηλ στο 1995 θα ημασταν ευχαριστημενοι....θυμηθειτε τι ωραια που ηταν η ζωη τοτε.....ποσο πιο ευκολη και πιο ησυχη.......το θεμα ειναι οτι γυριζουμε στο 1945 οπου η Ελλαδα ηταν ενα κρατος κατεστραμμενο και προσπαθουσε να σταθει στα ποδια του και μη θελοντας να την αφησουν να παρει ανασα.....μας εφεραν και τον εμφυλιο.......ο εμφυλιος Νο 2 ειναι προ των πυλων......ευχομαι να βγω ψευτης αλλα......
ΑπάντησηΔιαγραφή