Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανεβαίνουν οι φόροι, ανεβαίνει και το χρέος!!!


Ελλάδα, η χώρα του πράσινου ήλιου, των φόρων, του Γιώργου και της αρπαχτής... Κάπως έτσι θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει σήμερα την χώρα μας που τελεί υπό το καθεστώς "δάνειων δυνάμεων" (όπως λέει συχνά - πυκνά και ο Γιώργος Παπανδρέου).
Η φορολογική πολιτική έχει μετατραπεί σε μοναδική πολιτική των κυβερνώντων, που με μοναδικό τους μέλημα την πλήρη οικονομική αφαίμαξη των πολιτών, έχουν επιδοθεί σε μία πρωτοφανή φορολογική επίθεση προσπαθώντας να... μαζέψουν χρήματα. Αν και θα μπορούσα να παραθέσω εκατοντάδες περιπτώσεις την οικονομικής - ληστρικής επίθεσης που δέχεται σήμερα ο Έλληνας πολίτης, ένα μόνο παράδειγμα αρκεί για να κατανοήσουμε το μέγεθος του όγκου χρημάτων που σε καθημερινή βάση αποσπά η κυβέρνηση Παπανδρέου - ΔΝΤ από τα Ελληνικά νοικοκυριά. Η τιμή της βενζίνης καταφέρνει να αποδίδει (σύμφωνα με τις τιμές που ισχύυν μέχρι σήμερα) περίπου 1 ευρώ ανά λίτρο. Ποσό, που εάν τολμήσουμε να προσθέσουμε την ημερήσια κατανάλωση καυσίμων, μάλλον μετατρέπεται σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια!!! Και αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση...
Πού πηγαίνουν αυτά τα λεφτά;
Ταυτόχρονα και σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Διεθνών Χρηματοοικονομικών (IIF),προβλέπεται συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας κατά 3% το 2011, που θα συνοδεύεται από μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 2,5 μονάδες του ΑΕΠ, αν εφαρμοστεί το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.
Οι αναλυτές του ινστιτούτου, το οποίο θεωρείται ότι εκφράζει τις απόψεις των τραπεζών διεθνώς, αναφέρουν ότι θα χρειαστούν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων.
Εκείνο όμως που είναι αρκετά αποκαλυπτικό και αξίζει να τονιστεί είναι ότι η έκθεση εκτιμά ότι οι ξένοι ιδιώτες επενδυτές μείωσαν την έκθεσή τους στο δημόσιο και ιδιωτικό ελληνικό χρέος κατά 100 δισ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου.
Το ίδιο διάστημα, η εξωτερική δανειακή ενίσχυση της Ελλάδας υπερέβη τα 110 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ σύμφωνα με την έκθεση.
Που πήγαν τόσα λεφτά, δεδομένου ότι έχουν γίνει τόσες περικοπές στους μισθούς, τόσες αυξήσεις στους φόρους, το κράτος δεν πληρώνει σε όσους χρωστάει δηλώνοντας έλλειψη πόρων και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στην ουσία δεν εκτελείται;
Πως αυξάνεται με τέτοιους υψηλούς ρυθμούς το χρέος της Ελλάδας;
Που πήγαν τα λεφτά τελικά;

Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΜΑ ΤΙ ΡΩΤΑΤΕ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ ?
    ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ?
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟΜΠΑΛΛΑ ΠΑΓΚΑΛΟ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΟΙ "ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ" ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ, ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ (ΑΥΤΟΙ ΤΑ "ΚΟΒΟΥΝ").
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ, ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΥΡΑΝΝΙΑ.
    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.
    ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΕ ΣΚΛΑΒΩΝΟΥΝ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ (ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΑΚΙΝΗΤΑ.....)
    ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΜΜΕ, ΠΑΙΔΕΙΑ.....
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΥΑΛΟΙ (ΕΓΩΙΣΤΕΣ) ΟΤΙ Η ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΕΝ (NEW WORLD ORDER) ΑΛΛΑ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ (ΓΗ) ΘΑ ΑΠΕΒΙΩΣΕΙ - ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ "ΚΥΤΤΑΡΟ" ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΙΣΤΗ ΤΟΥ
    (ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ - ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΘΑΥΜΑ, Ο ΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ - ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ)
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΓΝΩΣΗΣ - ΕΑΥΤΟΥ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΡΙΜΟΙ ΑΚΟΜΑ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΟΝΤΑ, ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΟΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ....
    ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΕΝΑΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΦΑΓΩΜΑΡΑΣ
    ΓΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ - ΑΓΑΠΗ - ΘΥΣΙΑ - ΑΡΜΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]