Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης για διάσκεψη για την τρομοκρατία στην Κωνταντινούπολη


Το Συμβούλιο της Ευρώπης, το κορυφαίο ευρωπαϊκό όργανο με αρμοδιότητες επιτήρησης σε θέματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανακοίνωσε την Πέμπτη, την διοργάνωση διάσκεψης για τις μεθόδους πρόληψης της τρομοκρατίας.

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 16 και 17 Δεκεμβρίου και θα εστιάσει στις "μεθόδους για την πρόληψη" της τρομοκρατίας και "τα νομικά μέσα και την εφαρμογή τους".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου, το οποίο εδρεύει στο Στρασβούργο της ανατολικής Γαλλίας και έχει 47 μέλη, η Τουρκία είχε επιλεγεί ως διοργανώτρια χώρα της επικείμενης εκδήλωσης λόγω του γεγονότος ότι αυτό το χρονικό διάστημα προεδρεύει του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ντόπιοι και ξένοι εμπειρογνώμονες θα κληθούν "να προτείνουν ιδέες ώστε οι συμμετέχοντες να βελτιώσουν τις μεθόδους πρόληψης της τρομοκρατίας", λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπ' όψιν τη μεταβαλλόμενη φύση του φαινομένου.

Επίσης θα εξεταστούν "τα κίνητρα και οι τρόποι κατά τους οποίους στρατολογούνται" τα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, καθώς και "τρόποι για την αντιμετώπιση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας", αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Περίπου 150 εμπειρογνώμονες από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς και επίσημοι παρατηρητές από το Συμβούλιο της Ευρώπης και από άλλους διεθνείς οργανισμούς, αναμένεται να παρευρεθούν στην διάσκεψη της Κωνσταντινούπολης, της οποίας την έναρξη θα κηρύξει ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjorn Jagland και ο Τούρκος Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]