Ερώτηση Κοραντή στην Βουλή για το Google Earth
Ο γνωστός για τις τοποθετήσεις, τις παρεμβάσεις και τις ερωτήσεις του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, Ιωάννης Κοραντής, επιτυχημένος πρώην διπλωμάτης, αρχηγός της ΕΥΠ και νυν βουλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ., καταθέτει σήμερα ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με το «ατόπημα» της Google Earth και την ονομασία «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης» που εσφαλμένα αποδόθηκε από την αμερικανική εταιρεία, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από την Ελληνική κυβέρνηση.
Το θέμα (που αναδείχθηκε από το ιστολόγιό μας) δυστυχώς αποτελεί έναν ακόμη κόλαφο απραξίας (ή ανικανότητας άραγε;) των ελληνικών υπηρεσιών και φυσικά των αρμόδιων υπουργείων και υπουργών, στους οποίους ο κύριος Κοραντής είναι σαφής, αφού τους ρωτά για τις ευθύνες τους, αλλά και για το τι σκοπεύουν να πράξουν από τούδε και στο εξής.
Η ερώτηση του κυρίου Κοραντή για το Google Earth
Προς:
Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλ. Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούση
Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα, Υπουργό Δικαιοσύνης
Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κ. Χ. Καστανίδη
Υφυπουργό & Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Γ. Πεταλωτή
Θέμα : Η Google Earth προβάλλει την ύπαρξη «Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης»
Η Google Earth ως φαίνεται δημιουργεί σήμερα μείζον εθνικό ζήτημα για την Ελλάδα. Σύμφωνα με ανάρτηση του έγκυρου ιστολόγιου KOSTASXAN, που δημοσιεύει και σχετική εικόνα, η Google Earth εμφανίζει στον χώρο της Θράκης, ως οντότητα, την «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης».
Από επισταμένη έρευνα προέκυψε ότι η εν λόγω εφαρμογή αποτύπωσε λήμμα της διαβόητης Wikipedia αναφερόμενο στην βραχύβια «Προσωρινή Κυβέρνηση της Δυτικής Θράκης» του 1913. Άγνωστο βεβαίως παραμένει, γιατί η Google Earth επέλεξε να προβάλει το συμβάν αυτό ως υπαρκτή και νόμιμη κατάσταση του 2010.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :
Έχουν ενημερωθεί για τα ανωτέρω;
Προτίθενται να κινηθούν άμεσα, με κάθε διαθέσιμο τρόπο, συμπεριλαμβανομένης και προσφυγής στην Δικαιοσύνη, προκειμένου η Google Earth να προβεί σε διόρθωση του απαράδεκτου αυτού χάρτη;
Σε ποιές ενέργειες προτίθενται να προβούν έναντι της «Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης», πρόεδρος της οποίας είναι ο Έλλην υπήκοος Χαλίτ Χαμπίμπογλου, η οποία στο έμβλημά της, στο λογότυπο των επιστολοχάρτων της κλπ. εμφανίζει τον χάρτη της «Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης»;
Έως πότε θα παρακολουθούν αμήχανοι και άπραγοι τις μηχανορραφίες της Άγκυρας και των μίσθαρνων οργάνων της στην Θράκη;
Ο ερωτών
Ιωάννης Κοραντής
Σε επικοινωνία μας με τον κύριο Κοραντή, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. που είναι γνωστός για το έργο του σε εθνικά θέματα, αναφέρθηκε και σε ένα πλήθος άλλων ζητημάτων που τον απασχολούν και τα οποία θεωρεί πως είναι άκρως σημαντικά και ίσως χρίζουν ιδιαίτερης προσέγγισης από την Ελληνική κυβέρνηση.
«Δεν πρέπει να τα βάζουμε όλα στο ίδιο καλάθι. Δεν είναι δυνατόν στο πνεύμα της εξοικονόμησης χρημάτων από την πλευρά του δημοσίου –λόγω της εγνωσμένης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα- να αντιμετωπίζουμε θέματα που αφορούν την άμυνα και την ασφάλεια ως θέματα ίδιου επιπέδου με την ιδιωτικοποίηση π.χ. μίας ζημιογόνας και δευτερευούσης σημασίας ΔΕΚΟ.
Οι μέχρι τώρα ενέργειες, ιδιαίτερα του υπουργείου Άμυνας, με κάνουν να αισθάνομαι πως κάποιοι δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ούτε την γεωπολιτική θέση της χώρας, αλλά ούτε και την ιδιαιτερότητα – κρισιμότητα της χρονικής περιόδου την οποία διανύουμε.
Για παράδειγμα, η δρομολόγηση της οριστικής παύσης λειτουργίας του 583 Τάγματος Πεζικού Κονίτσης, εγείρει σειρά ερωτηματικών για το σκεπτικό με το οποίο ο αρμόδιος υπουργός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προχωρά σε μία ενέργεια η οποία αποδυναμώνει τον ρόλο του ιδίου (ως υπουργού Άμυνας), αλλά δημιουργεί και ένα σαφέστατο κλίμα ανασφάλειας στους Έλληνες της Ηπείρου. Κι ενώ ο κύριος Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος να κλείσει μία σημαντική (αλλά και ιστορική) στρατιωτική μονάδα στα σύνορα με την Αλβανία, την ίδια στιγμή οι εθνικιστικές οργανώσεις που δρουν στην Αλβανία εγείρουν ζητήματα (π.χ. Τσάμηδες) αλλά και απειλούν με την στρατιωτικού τύπου δομή τους (βλ. UCK, UCC). Το γεγονός αυτό θα εθεωρείτο ελάσσονος σημασίας εάν το 583 ΤΠ συνέχιζε την λειτουργία του στην Κόνιτσα, αφού η φύση και η θέση της συγκεκριμένης στρατιωτικής μονάδας είναι η επαρκής άμυνα και η παροχή πλήρους ασφάλειας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Ελληνο-Αλβανικών συνόρων.
Δυστυχώς, ο μεθοδευόμενος τερματισμός λειτουργίας της, ενθαρρύνει και την περαιτέρω δράση των αλβανικής καταγωγής λαθρομεταναστών, των εμπόρων ναρκωτικών και λευκής σάρκας, καθώς επίσης και την διακίνηση διαφόρων υλικών στρατιωτικού τύπου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τρομοκρατικές ή άλλες ενέργειες μέσα στην Ελληνική Επικράτεια.
Με ανησυχεί, επίσης, η εφαρμογή του «ελαστικού στρατεύματος», το οποίο σημαίνει μία ελάττωση του αριθμού ικανών οπλιτών, άρτια εκπαιδευμένων, που θα μπορούν να προσφέρουν στην άμυνα της χώρας.
Με τελευταίες του αποφάσεις, ο υπουργός Άμυνας, ενεργώντας πάντα στα πλαίσια της εξοικονόμησης οικονομικών πόρων, είναι σαφές πως προσπαθεί να μειώσει τον αριθμό των μέχρι σήμερα συμβασιούχων οπλιτών και εθελοντών συγκεκριμένης ή μακράς διαρκείας. Μάλιστα, εξ όσων πολύ καλά γνωρίζω, προετοιμάζει ένα σχέδιο πρόσληψης νέων οπλιτών και βραχείας υπηρεσίας τους στο στράτευμα. Ο μέγιστος χρόνος που προβλέπεται στο συγκεκριμένο σχέδιο είναι τα τρία χρόνια, ενώ δεν προσδιορίζεται ο ελάχιστος χρόνος. Ο μισθός εκείνων που θα προσληφθούν με την συγκεκριμένη σύμβαση, θα είναι στα 540 ευρώ!!!
Η λύση που σκέφτεται ο κύριος Βενιζέλος, αποκλείει την ικανή-άρτια εκπαίδευση της βραχύβιας σύμβασης οπλιτών, ενώ ταυτόχρονα δεν τους παρέχει ικανή αντιμισθία για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους ανάγκες. Βεβαίως, φαντάζομαι πως ουκ ολίγοι θα είναι οι «πρόθυμοι» να εργαστούν στο στράτευμα, κάτω από τις συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες, αφού η ανεργία υπολογίζεται πως θα ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη εντός του 2011.
Μπορεί ο κύριος Βενιζέλος να δημιουργεί έτσι μία νέα κομματική πελατεία, όμως εθνικός κίνδυνος που δημιουργείται με την συγκεκριμένη πολιτική – οικονομικής φύσης- επιλογή, είναι πολύ μεγαλύτερος από τα οποιαδήποτε άλλα οφέλη υπάρξουν. Στην ερώτηση, γιατί δεν αντιδρά η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία, δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω και αποτελεί ένα μέγιστο θέμα, αφού την απάντηση πρέπει να την δώσουν οι ίδιοι οι στρατηγοί. Εξάλλου, ο ρόλος τους είναι να προστατεύουν και το ίδιο το στράτευμα και όχι μόνο την πατρίδα και θα έπρεπε προ πολλού να έχουν προχωρήσει σε έναν κύκλο (σύντομο) συζητήσεων με την πολιτική ηγεσία, όπου και θα ενημέρωναν επαρκώς για τις πιθανές (ή πιθανότατες) συνέπειες των αποφάσεων της κυβέρνησης».
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...