Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ευκαιριακός, η Διαφθορά και η απάντηση


Είμαστε χώρα που από την μεταπολίτευση και μετά ευδοκίμησε το είδος του Ευκαιριακού.

Ευκαιριακοί πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκδότες, δημοσιογράφοι, κομματάρχες, συνδικαλιστές και κάθε είδους άνθρωπος με έστω ένα ελάχιστο ίχνος εξουσίας.

Όλοι αυτοί αδιαφόρησαν ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ για την θέση τους απέναντι στην κοινωνία, τις ευθύνες τους απέναντι στον λαό, τις συνέπειες των πράξεών τους. Τους ενδιέφερε απλά και μόνο το προσωπικό συμφέρον. Δεν δίνουν δεκάρα για το αν αύριο έχουμε νέο-οθωμανική ή γερμανική ή αμερικάνικη κυβέρνηση στην Βουλή των Ελλήνων. Αποκλειστικά και μόνο υπηρετούν τον Μαμμωνά ως μεσίτες των ξένων δανειστών και τοκογλύφων.

Δεν είναι τίποτα πολύπλοκο ή βαθιά φιλοσοφικό.

Είναι η πλήρης «απώλεια» της ανθρώπινης συνείδησης μπροστά στην σαγήνη του προσωπικού κέρδους ΚΑΙ η αδιαφορία για την κοινωνική συνοχή που απειλείται άμεσα όταν οι ελάχιστοι ζουν ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ του συνόλου.

Η Ελλάδα δεν απελευθερώθηκε ποτέ.

Πέρασε από την Επανάσταση στα δάνεια και την πλήρη εξάρτηση από τον ξένο παράγοντα ο οποίος παρεπιπτόντως δεν έχει καμμία υποχρέωση να είναι δίκαιος ή ενάρετος απέναντί μας.

Αυτοί που είναι 100% ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τηρούν πατριωτικό λογισμό και κοινωνικά δίκαιη τακτική ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙΚΤΡΑ. Συστηματικά λειτούργησαν εις βάρος του Ελληνικού λαού υπακούοντας πειθήνια στο κάλεσμα της Σειρήνας του Μαμμωνά και αποδεχόμενοι την Συναλλαγή.

Ο Ευκαιριακός γεννά την Συναλλαγή όπως η γυναίκα γεννά παιδιά.

Δεν αρκεί ο αρσενικός επιβήτορας να σπείρει. Πρέπει να υπάρξει «ωάριο», κύτταρο δηλαδή που θα αποδεχτεί την Συναλλαγή και θα κυοφορήσει την Διαφθορά. Χωρίς τον Ευκαιριακό δηλαδή ο «επιβήτορας» δεν μπορεί να παράξει Διαφθορά. Είναι τρομακτικά δύσκολο και κοστοβόρο.

Η Ευκαιρία του θα βρει πάνω σε κοφτερή συνείδηση και θα μείνει στείρα και άκληρη.

Δεν μπορεί δηλαδήνα διαφθαρεί μια οργανωμένη κοινωνία ΧΩΡΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟΥΣ ΜΕΣΙΤΕΣ.

Ο Ευκαιριακός με την συμπεριφορά του «δείχνει» στο σύνολο ποια είναι η αποδεκτή συμπεριφορά…έτσι διαχέεται το «έλα μωρέ θα τα βρούμε» και το «βολέψου εσύ παιδί μου και βλέπουμε μετά» το οποίο αναπαράγει την Διαφθορά και προσφέρει άλλοθι στον Ευκαιριακό όταν τον τσακώσουν.

Ο Ευκαιριακός καταστρέφει τις Αρχές που διέπουν την κοινωνία…την ισονομία, την Δικαιοσύνη, την ευημερία, τις ίσες ευκαιρίες, τον έλεγχο και τις συνέπειες των πράξεων…

Ο Ευκαιριακός με την δύναμη που αποκτά στην πορεία επηρεάζει και άλλους λιγότερο ή περισσότερο εξουσιομανείς και μαζί δημιουργούν μέτωπο εναντίον των συμφερόντων του συνόλου. Παράγει Διαφθορά μέσω των επίσημων θεσμών…κόμματα, δικαστικό σώμα, δημοσιογραφία, επιχειρηματίες, τράπεζες…όλα τα εξουσιαστικά εργαλεία περνάνε από υπηρέτες σε Δυνάστες του πολίτη και της κοινωνίας.

Ο Ευκαιριακός είναι ο ΜΕΣΙΤΗΣ του εκάστοτε «επιβήτορα» και μεσιτεύει ώστε να υπηρετούνται τα συμφέροντά του εις βάρος της κοινωνίας και της Εθνικής κυριαρχίας.

Ο Ευκαιριακός είναι η αχίλλειος πτέρνα της κοινωνίας. Χωρίς αυτόν δεν μπορεί να διαρραγεί το μέτωπο του κοινωνικού συνόλου.

Υπάρχουν δυο άμυνες στον άνθρωπο-πολίτη και κατ’ επέκταση στην κοινωνία. Μια εσωτερική και μια εξωτερική.

Η εσωτερική άμυνα είναι η Αρετή. Η Ενάρετη πράξη. Η συμπεριφορά δηλαδήπου διέπεται από ΕΛΕΓΧΟ της συνείδησης. Η συμπεριφορά που δεν δέχεται να ωφεληθεί ο ένας εις βάρος των πολλών.

Η εξωτερική άμυνα είναι η Δημοκρατία. Η οργάνωση δηλαδή μιας κοινωνίας με θεσμούς που ελέγχονται ΑΜΕΣΑ από τον πολίτη χωρίς αντιπροσώπους. Τα «εργαλεία» της Δημοκρατίας είναι τέτοια που σταματάνε εν τη γενέσει του τον Ευκαιριακό. Ο έλεγχος είναι άμεσος και οι «θητείες» μικρές ώστε να είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον «επιβήτορα» να βρει και να συνδιαλλαγεί με τον Ευκαιριακό.

Η Δημοκρατία ελέγχει και «φοβίζει» με τέτοιο τρόπο που κανείς δεν θέλει να βρεθεί στο σημείο εκείνο που θα γίνει στόχος της Ευκαιρίας. Με αυτόν τον τρόπο ξεχωρίζουν οι πραγματικά Ενάρετοι και γενναίοι πολίτες στην υπηρεσία του συνόλου.

Πρέπει να ξαναχτίσουμε αυτές τις άμυνες. Αυτό γίνεται μόνο με την Παιδεία. Ξεκινάει με την ανοιχτή καταγγελία όσων έγιναν λάθος, την κατάθεση προτάσεων ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και το στήσιμο καινούριας Χάρτας Κοινωνικών Δικαιωμάτων και Δημοκρατικής Διοίκησης.

Καινούριο Σύνταγμα δηλαδή. Που θα ορίζει επακριβώς τι είναι Ελληνική Δημοκρατία και θα ορίζει ΑΠΟΛΥΤΑ πως πρέπει να λειτουργούν πολιτικά κόμματα, τράπεζες, ΜΜΕ, συνδικαλισμός και άλλοι θεσμοί του κράτους. Προς όφελος του πολίτη φυσικά. Και το μεγαλύτερο όπλο της Δημοκρατίας…το Δημοψήφισμα.

Στα χέρια του Ελληνικού λαού και με την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η συζήτηση που ξεκίνησε για την Συνταγματική αναθεώρηση (και φυσικά γελοιοποιούν τα κόμματα με τις επιλογές τους) είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία να αρχίσουμε να βρισκόμαστε μεταξύ μας με καφέ ανά χείρας και ιδέες παραμάσχαλα.

Διαβάστε το Σύνταγμα.
Βρείτε τα λάθη.
Διορθώστε τα μέσα στο μυαλό σας.
Κρατήστε σημειώσεις.
Βρείτε φίλους και γνωστούς και πιείτε καφέδες συζητώντας επί του θέματος.
ΟΛΑ όσα συμβαίνουν σήμερα πηγάζουν από την Ευκαιριακή συμπεριφορά.

ΟΛΕΣ οι έννοιες που εξηγούν την Αρετή και την Δημοκρατία είναι πνευματική ιδιοκτησία του Ελληνικού Γένους όπως μας τις κληροδότησαν οι παππούδες των παππούδων μας.

Μην ψάχνετε αλλού.

Οι απαντήσεις έχουν δοθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια αρκεί να χουμε θάρρος να τις φωνάξουμε.

Έλληνα Πολίτη αν δεν το κατάλαβες σου λέω ότι ζεις σε εποχή που χρόνια μετά θα λέγεται ιστορική. Το αν θα περιγράφεται με περηφάνεια ή με ντροπή είναι στο χέρι μας.

Εγώ κι εσύ είμαστε η μόνη ελπίδα αυτού του τόπου.
Η μόνη.

Tsilivithras



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]