Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

3 Σεπ 2010

Ο Γιώργος Παπανδρέου αρχίζει να χάνει τον έλεγχο;

Λίγα 24ωρα απομένουν μέχρι να ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ τους δικούς υποψήφιους περιφερειάρχες, αλλά αυτό που επικρατεί στην κυβέρνηση και το κόμμα δεν έχει προηγούμενο. Υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και μεγαλοστελέχη έχουν πει “όχι” στον Γ. Παπανδρέου για ενδεχόμενη υποψηφιότητά τους, αρνούμενοι να υπακούσουν στις εντολές του. Σε ένα απίστευτο αλισβερίσι που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά, απλοί “στρατιώτες” του κόμματος αρνούνται στον στρατηγό” να πάνε στη μάχη. Σε έναν πραγματικό πόλεμο θα έπρεπε να εκτελεστούν άμεσα, στον “πόλεμο” του ΠΑΣΟΚ απλά γίνεται χαμός και στο Μαξίμου επιδίδονται στο γνωστό άθλημα της στρουθοκαμήλου.

Ο πρωθυπουργός διαρρέει ότι είναι εκνευρισμένος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ότι όλοι είναι στρατιώτες αλλά οι υποψήφιοι με το ζόρι έχουν στυλώσει τα πόδια τους. Μπατζελή, Κατσιφάρας, Μαγκριώτης, Τιμοσίδης, Κουκουλόπουλος και Γκερέκου φαίνεται να πρωτοστατούν σ’ αυτό το ιδιότυπο αντάρτικο που έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία με Μπατζελή και Κατσιφάρα για τις περιφέρειες δυτικής Ελλάδας και Στερεάς. Πιθανότατα μέχρι την Κυριακή να πουν τον αναγκαστικό “ναι” και οι υπόλοιποι. Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι η εικόνα διάλυσης ενός κόμματος και η αδυναμία διαχείρισής του από τον αρχηγό.

Είναι ότι ο κ. Παπανδρέου δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο του ΠΑΣΟΚ, δε μπορεί να τους μαζέψει στο μαντρί. Και οι διαφωνούντες φαίνεται να είναι η αρχή μιας γενικότερης αμφισβήτησης στις επιλογές του Μαξίμου, από την οικονομία και το Μνημόνιο μέχρι τις εκλογές. Μια αμφισβήτηση που σίγουρα θα ενταθεί τους επόμενους μήνες, οπότε αφού δεν μπορεί να ελέγξει τώρα το κόμμα του ο κ. Παπανδρέου θα το κάνει σε πιο δύσκολες στιγμές;

Μεγάλο ζήτημα είναι επίσης, ότι το κυβερνών κόμμα εμφανίζει εικόνες διάλυσης, στρατός ατάκτων που ο καθένας κάνει ότι θέλει, δεν ακούει κανέναν και έχει σηκώσει το δικό του μπαϊράκι. μικροκομματικά συμφέροντα, τοπικές έριδες, έλλειψη πολιτικού σχεδιασμού, μισό όραμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση κυριαρχούν στο ΠΑΣΟΚ και ακόμη κι αν την Κυριακή ανακοινωθούν ονόματα η ζημιά θα έχει γίνει.

Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι υπάρχει τρικυμία εν κρανίω, έλλειψη συναδελφικότητας, αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να δει τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και να βάλει μπροστά στελέχη που θα τα λύσουν.

Ο πράσινος στρατός των ατάκτων είναι χειρότερος και από τα μπουλούκια του παρελθόντος.

Πηγή


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...