Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

1 δισ. ευρώ ψάχνει στις τσέπες μας η κυβέρνηση Παπανδρέου

  • Μετά το οριστικό «πάγωμα» της μετάταξης ΦΠΑ και το σάλο που προκάλεσε το ενδεχόμενο εξομοίωσης των φόρων πετρελαίων, η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως νέους τρόπους αύξησης των εσόδων
Σε πονοκέφαλο διαρκείας για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξελίσσεται ο τρόπος εξεύρεσης 1 δισ. ευρώ.
Μετά το οριστικό «πάγωμα» της μετάταξης του ΦΠΑ από το 11% στο 23% η κυβέρνηση «έριξε» στην αγορά το σενάριο της εξομοίωσης των φόρων πετρελαίων θέρμανσης και κίνησης ξεσηκώνοντας –όπως ήταν φυσικό– θύελλα αντιδράσεων και ως εκ τούτου αναγκάζεται για ακόμα μία φορά να αναζητήσει εναλλακτικά σενάρια.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση ου υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη στη ΝΕΤ 105,8. «Έχουμε ζητήσει από τις Υπηρεσίες μας να μας δώσουν πιθανές προτάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υποκατάσταση του 1 δισ. ευρώ ... και βρισκόμαστε στο σημείο όπου εξετάζουμε ποιες είναι οι πιθανές επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας... Μέχρι τις 4 Οκτωβρίου πρέπει να κατατεθεί το προσχέδιο του Προϋπολογισμού. Αυτό σημαίνει ότι αφού πάρουμε τις εισηγήσεις από τις Υπηρεσίες μας θα κάνουμε τις επιλογές μας τις οποίες και θ’ ανακοινώσουμε».
Ο κ. Σαχινίδης συμπλήρωσε ότι μεταξύ άλλων εξετάζεται και το θέμα της περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων για όσους δεν έχουν πληρώσει ΦΠΑ. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ, ο κ. Σαχινίδης είπε ότι το θέμα αυτό δεν σχετίζεται με τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά αναγνώρισε ότι έχει ζητηθεί μέσω του μνημονίου από τη ΔΕΗ να έχει τιμολόγια, όπου η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος να ανταποκρίνεται στο κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει σενάρια που τον φέρουν να αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, τόνισε πως δεν σχολιάζει θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Πρωθυπουργού.
Να αναζητήσει αλλού πόρους κάλεσε την κυβέρνηση μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να "απαντήσουν" με συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην ομιλία των εγκαινίων, στις 11 Σεπτεμβρίου, θεωρώντας πως "δεν έχει κανένα νόημα".

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Επειδή μας παρακαλείς να είμαστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς μας.... δε μπορώ να σχολιάσω την κυβέρνηση του ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]