Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για ένα χρόνο τo εμπάργκο σιτηρών από την Ρωσία

Το εμπάργκο στις εξαγωγές ρωσικών σιτηρών, που επιβλήθηκε αυτό το καλοκαίρι μετά τον καύσωνα και την ξηρασία, δεν θα αρθεί πριν από τη συγκομιδή του 2011, δήλωσε σήμερα ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν.
"Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενη ακύρωσης (του εμπάργκο) στις εξαγωγές σιτηρών πριν από τη συγκομιδή του ερχόμενου έτους και προτού γίνει γνωστή η κατάσταση των αποθεμάτων σιτηρών", δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου.
Η ρωσική κυβέρνηση επέβαλε το εμπάργκο αυτό από τις 15 Αυγούστου ως τις 31 Δεκεμβρίου φέτος για να περιορίσει την αύξηση των τιμών που προκλήθηκε από την καταστροφή σοδειών στη Ρωσία λόγω του καύσωνα και της ξηρασίας του καλοκαιριού.
Ωστόσο ο Πούτιν είχε προβλέψει ότι το έκτακτο αυτό μέτρο μπορεί να επεκτεινόταν και πέραν αυτής της ημερομηνίας σε σχέση με την κατάσταση των σοδειών.
Τι μπορεί να σημάνει κάτι τέτοιο για την διεθνή επάρκεια σιτηρών; Ίσως και να ξεκινάει ένας πολύ σημαντικός κύκλος αυξήσεων σε είδη διατροφής που έχουν ως βάση τα σιτηρά...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]