Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιστροφή κλεμμένης επιτύμβιας στήλης από την Τουρκία ζητούν οι κάτοικοι της Νισύρου

Την επιστροφή της επιτύμβιας στήλης που βρέθηκε στη Νίσυρο το 1897 και η οποία μεταφέρθηκε κρυφά τότε από τους Τούρκους στην πατρίδα τους κατά την Τουρκοκρατία στα Δωδεκάνησα, ζητά η Εταιρεία Νισυριακών Μελετών.
Ο πρόεδρός της κ.Κ. Χαρτοφύλης επικαλείται τα λεγόμενα του υπουργού της γειτονικής χώρας, ο οποίος επισκεπτόμενος πριν λίγους μήνες το Μουσείο της Ακρόπολης δήλωσε στα
μέσα ενημέρωσης ότι όλοι οι αρχαιοελληνική θησαυροί που βρίσκονται σε μουσεία εκτός χώρας προελεύσεώς τους πρέπει να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η επιτύμβια αυτή στήλη βρέθηκε στη Νίσυρο κατά την εκσκαφή σε κτήμα ιδιώτη, όμως παρά το ότι κρύφτηκε για τρία χρόνια, τελικά οι Τούρκοι κατάφεραν να το μάθουν με αποτέλεσμα να τη μεταφέρουν κρυφά από το νησί στην Κωνσταντινούπολη.
Μέχρι και σήμερα παραμένει στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης ενώ για το γεγονός υπάρχουν καταγεγραμμένα πολλά στοιχεία και μάλιστα από μάρτυρες που ήταν παρόντες στο περιστατικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος επισημαίνει πως η επιτύμβια στήλη πρέπει να επιστραφεί στο νησί και να φιλοξενηθεί στο αρχαιολογικό μουσείο της Κω.
Λέτε ο τούρκους υπουργός πολιτισμού να τιμήσει τα δικά του λεγόμενα ή πιστεύετε πως ακολούθησε την ελληνική πολιτική τακτική "λέμε για να... λέμε";
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Είμαι ο Κώστας Χαρτοφύλης. Πρόεδρος της Εταιρείας Νισυριακών Μελετών. Ευχαριστώ για την φιλοξενία της προτάσεώς μας για επιστροφή της στήλης με τον αθλητή από το μουσείο Κωνσταντινουπόλεως στο μουσείο ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ, όχι της Κω όπως ανακριβώς γράφετε. Ευχαριστώ
    Κ. Χαρτοφύλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια που επιμένετε να διεκδικείτε τα πάτρια! Οι Τούρκοι με εμμονή προσπαθούν να ιδιοποιηθούν τον ελληνικό πολιτισμό της Ιωνίας και να σβήσουν την ιστορία. Τουρκική πόλη η αρχαία Έφεσσος, Τούρκος ποιητής ο Όμηρος...
    Κάποιοι ας επιμένουν να τους βάζουν τον καθρέφτη μπροστά στα πλανερά προσωπεία τους. Μπράβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]