Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα;

Έχουν περάσει δυόμισι αιώνες περίπου από τότε που ένας Πρώσος χωρικός, την εποχή της "Πεφωτισμένης Δεσποτείας" του Φρειδερίκου Β' είπε την περίφημη φράση "Υπάρχουν Δικαστές στο Βερολίνο", εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη βεβαιότητά του για τη Νομιμότητα του Κράτους στο οποίο ζούσε!
Η παραλλαγμένη, ερωτηματική, φράση στον τίτλο της ανάρτησης μπήκε γιατί παραμένει απορίας άξιο αν ο σημερινός Έλληνας πολίτης έχει αυτήν τη βεβαιότητα για τη δικαιοσύνη της χώρας του!
Η αλήθεια είναι ότι αυτή την εποχή η χώρα μας κινδυνεύει να γίνει "ένα απέραντο δικαστήριο"! Απ' όλα έχει ο μπαξές! Εξεταστικές Επιτροπές, σε λίγο Ειδικά Δικαστήρια, προανακρίσεις, ανακρίσεις και άλλα πολλά που τρέχουν! Δύσκολη δουλειά! Δοκιμάζονται τα πάντα! Άνθρωποι, συνειδήσεις, θεσμοί! Και στη μέση η "κοινή γνώμη", πάντα περίεργη πάντα ανικανοποίητη, πάντα αδηφάγα!
Πριν λίγες εβδομάδες, για "ηθική αυτουργία", στη γνωστή υπόθεση του "Βατοπεδίου", επιβλήθηκε στον κ. Αγγέλου, Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Καραμανλή, ποινή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 400.000 ευρώ! Δε σχολιάζω την απόφαση!
Πριν λίγες ημέρες, κατά την εξέταση του κ. Μαντέλη, στενού συνεργάτη του κ. Σημίτη, ο οποίος έχει ομολογήσει τη λήψη, προς το παρόν, "μίζας", χορηγία τη λέει ο ίδιος, 400.000 μάρκων από τη SIEMENS, υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτού και εισαγγελέα για το εάν το παραπάνω ποσό αποτελεί... "χορηγία" ή "δωροδοκία"! Δε γνωρίζω νομικά! Πιθανόν οι καλοί δικαστές που χειρίζονται την υπόθεση να στηρίζονται σε πλειάδα νόμων που ισχυροποιούν την άποψή τους! Ή χώρα μας, είναι γνωστό ότι είναι χώρα της πολυνομίας! Το ότι άλλωστε, ο Ρωμαίος Γάϊος Τάκιτος, αιώνες πριν είπε ότι: "'Όσο πιο διεφθαρμένη είναι μια πολιτεία, τόσο περισσότερους νόμους θεσπίζει", δε είναι βέβαιο ότι το είπε για τη χώρα μας!
Κάτι πάει να κινηθεί και με την υπόθεση του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, επιφανούς στελέχους της Δημοκρατικής παράταξης, στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου και παρά λίγο Προέδρου του Κινήματος, ο οποίος βρέθηκε με, υπερβολικά πολλά, περιουσιακά στοιχεία και έμμεση(;) συμμετοχή σε οφ σορ εταιρείες! Καλείται, λοιπόν, και αυτός να δικαιολογήσει από που προέκυψε αυτός ο πλουτισμός! Υπενθυμίζουμε ότι ο ως άνω κ. Άκης, έχει διατελέσει Υπουργός σε ... κρίσιμα και χρηματοβόρα Υπουργεία και επί αδέκαστου κ. Σημίτη!
Τέλος, έχουμε και την ομολογημένη δωροληψία του ΠΑΣΟΚ , μέσω κ. Τσουκάτου, με ένα εκατομ. μάρκα, υπόθεση για την οποία έχουμε άγνοια σε ότι αφορά την εξέλιξή της!
Είναι γνωστό ότι, λόγω της πολυνομίας και της δικομανίας των Ελλήνων, τα ελληνικά δικαστήρια έχουν "φρακάρει" από τις υποθέσεις! Ωστόσο, κάποιες υποθέσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και την υπό αμφισβήτηση ακεραιότητα του πολιτικού συστήματος, θα έπρεπε να εξετάζονται κατά προτεραιότητα!
Κωλυσιεργίες και νομικίστικα δικηγορικά τερτίπια, μπορεί να διευκολύνουν ενόχους, ελάχιστα όμως συντελούν στην απόδοση δικαιοσύνης! Οι δικαστές, ασφαλώς, δικάζουν με βάση τους νόμους και τη συνείδησή τους! Στη συνείδηση όμως του δικαστή πρέπει να συνεκτιμάται και αυτό που διαχέεται από την κοινή γνώμη! Γιατί, όπως γράφει και το Σύνταγμα της Μασαχουσέτης: "Αποτελεί δικαίωμα κάθε πολίτη να δικάζεται με τρόπο απροκατάληπτο και αμερόληπτο, όσο η μέση ανθρώπινη κρίση"!
"Υπάρχουν Δικαστές στην Αθήνα" , να "διαβάσουν" τη "μέση ανθρώπινη κρίση" των παραπάνω υποθέσεων;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΟΧΙ ΦΙΛΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ!!!
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ.
    Η ΟΠΟΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ.

    ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΛΕΩ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΣΩ ΙΣΧΥΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΠΟΛΛΑ. ΔΥΟ ΜΟΝΟ.

    1. ΕΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ Η ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗ ΚΑΤΑ 98% ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ.

    2. ΕΑΝ ΚΟΙΝΟΣ ΘΝΗΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ.

    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΜΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]