Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μας παίρνουν τα μέτρα κι εμείς απορούμε "τι θα συμβεί"!!!


Ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο . . . πλέον?οπότε ότι και να λέμε εμείς και η Κυβέρνηση δεν έχει νόημα. O Θεός βοηθός. . . kalo koyragio. Κάτι ήξερε αυτός που το είπε. . . Άρα δεν έχει νόημα και η γκρίνια μεταξύ μας! Το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να καταλάβουμε ποιός είναι απέναντί μας και πως θα τον στείλουμε από εκεί που ήρθε (όποιος και αν είναι αυτός...)

Τα μέτρα του 2011
Η έκθεση αναφέρει ότι βάσει του άρθρου 2 (2) της απόφασης του Συμβουλίου, η κυβέρνηση πρέπει να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του 2011 τα εξής συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με ισόποσα μόνο «σε εξαιρετικές συνθήκες»:
  1. Νέα συρρίκνωση των λειτουργικών δαπανών της γενικής κυβέρνησης κατά τουλάχιστον 300 εκατομμύρια.
  2. Νέα συρρίκνωση της δημόσιας διακυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να εξοικονομηθούν 500 εκατομμύρια το 2011 και άλλο ένα δισεκατομμύριο το 2012 και 2013.
  3. Πάγωμα στις αναπροσαρμογές των συντάξεων ώστε να εξοικονομηθούν 100 εκατομμύρια ευρώ.
  4. Νέος έκτακτος φόρος στις επιχειρήσεις με υψηλή κερδοφορία που θα επιφέρει έσοδα τουλάχιστον 600 εκατομμυρίων ευρώ. Η έκθεση σημειώνει ότι ο φόρος θα επιβληθεί και το 2012 και 2013 με σκοπό άλλο 1, 2 δισ. σε έσοδα.
  5. Επιπλέον φορολογία στους επαγγελματίες ώστε να αποφέρει τουλάχιστον 400 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα και σταδιακή αύξηση της φορολογίας το 2012 και 2013.
  6. Διεύρυνση της βάσης του ΦΠΑ ώστε να συμπεριληφθούν συγκεκριμένες υπηρεσίες που μέχρι τώρα εξαιρούνταν και μετακίνηση του 30% των αγαθών και υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ ώστε να εισπραχθούν έσοδα 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.
  7. Πράσινος φόρος με προβλεπόμενα έσοδα 300 εκατομμύρια.
  8. Μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κατά 1 δισεκατομμύριο ώστε να δοθεί προτεραιότητα σε επενδύσεις που χρηματοδοτούνται από κοινοτικά κεφάλαια και επιδοτήσεις.
  9. Είσπραξη φόρου από τυχερά παιχνίδια τουλάχιστον 700 εκατομμυρίων από άδειες και δικαιώματα.
  10. Διεύρυνση της φορολογίας ακίνητης περιουσίας για έσοδα τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων ευρώ.
  11. Αύξηση φορολογίας εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένης και της φορολογίας μισθώσεων αυτοκινήτων, για έσοδα 150 εκατομμυρίων ευρώ τουλάχιστον.
  12. Αύξηση φόρου στα είδη πολυτελείας που να αντιστοιχεί σε έσοδα τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων.
  13. Αντικατάσταση μόνο του 20% των δημοσίων υπαλλήλων του δημοσίου τομέα που συνταξιοδοτούνται (κεντρική κυβέρνηση, δήμοι, δημόσιες εταιρίες, τοπική αυτοδιοίκηση, κυβερνητικοί οργανισμοί).
Η έκθεση αναφέρει ότι τα μέτρα του προϋπολογισμού του 2011 ενδέχεται να αυξηθούν ανάλογα με τα αποτελέσματα των στόχων του 2010

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]