Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τράπεζες: Το σημείο μηδέν των συγχωνεύσεων

Το σημείο μηδέν που θα «πυροδοτήσει» την έναρξη για τις συγχωνεύσεις μεταξύ των ελληνικών τραπεζών έφθασε.
Στην αγορά διαμορφώνεται πλέον η εκτίμηση ότι πριν από τη ΔΕΘ θα ανακοινωθεί το πρώτο deal. Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει το γαϊτανάκι από…καραμπόλες.

Πληροφορίες από αξιόπιστες τραπεζικές πηγές αναφέρουν π.χ ότι οι συζητήσεις για συγχώνευση της Alpha και της Eurobank είναι προχωρημένες.

Μια ενδεχόμενη συγχώνευση μεταξύ της Eurobank και της Alpha θα δημιουργούσε στην Ελλάδα μία τράπεζα αντίστοιχου μεγέθους με την Εθνική με χορηγήσεις 120 δισ. ευρώ.
Η ισχυρή μετοχική του βάση του νέου σχήματος θα του επέτρεπε τη διενέργεια αύξησης κεφαλαίου εφόσον χρειαστεί. Αυτή η αύξηση θα μπορούσε π.χ να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του ΤΤ, αν η κυβέρνηση αποφάσιζε να το πουλήσει.

Φωτιά παίρνει λοιπόν σιγά-σιγά το σκηνικό στις τράπεζες. Τι στάση θα κρατήσει η Εθνική σε αυτήν την περίπτωση; Πληροφορίες από στελέχη ξένων επενδυτικών τραπεζών αναφέρουν ότι η διοίκησή της Εθνικής έχει ολοκληρώσει την προεργασία για ενδεχόμενη αύξηση κεφαλαίου.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να είχαμε μια απάντηση της Εθνικής -στο ενδεχόμενο deal της Eurobank και της Alpha -, με τη εξαγορά του ΤΤ ή μιας κυπριακής τράπεζας;
Θα μπορούσαμε όμως να είχαμε και ένα σενάριο… Εθνικής - Πειραιώς ; Χμ!

Όλα θα εξαρτηθούν λοιπόν από την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την ΑΤΕ και το ΤΤ.
Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουν και οι αντίστοιχες …καραμπόλες!

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]