Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις "πνίγουν" τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

  • Στη μέγκενη των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων
  • Το σχετικό νομοσχέδιο παρουσίασε το υπουργείο Άμυνας
Στη μέγκενη των ρυθμίσεων του Ασφαλιστικού, η εφαρμογή των οποίων έχει ήδη δρομολογηθεί στο χώρο του Δημοσίου και προβλέπουν συνταξιοδότηση των στρατιωτικών μετά από 40 έτη υπηρεσίας (35 πραγματικά και 5 πλασματικά), βάζει η κυβέρνηση την εξέλιξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ταυτόχρονα, ενισχύει και επιταχύνει τις ΝΑΤΟικών προδιαγραφών αλλαγές στη δομή διοίκησης και στη δομή δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων και προωθεί τη μισθοφορική αντίληψη στο στρατό, με την καθιέρωση του θεσμού των Ειδικών Εφέδρων Οπλιτών (ΕΕΦΟΠ), βάσει του οποίου, μετά την ολοκλήρωση της 9μηνης θητείας τους, οι στρατεύσιμοι θα μπορούν να συνεχίζουν για ένα χρονικό διάστημα ως μισθοφόροι.
Οι σχετικές ρυθμίσεις προβλέπονται στο σχέδιο νόμου περί «Υπηρεσιακής εξέλιξης και ιεραρχίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων - Θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατολογίας και συναφείς διατάξεις» του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που έχει κατατεθεί στη Βουλή και το οποίο χτες παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ε. Βενιζέλος.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, «μετά την ψήφιση των νέων συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων για τα στελέχη των ΕΔ, είναι αναγκαίο να προσαρμοστεί και η σχετική διοικητική νομοθεσία ώστε να διασφαλίζεται(...) η υπηρεσιακή εξέλιξη των στελεχών (αξιωματικών και υπαξιωματικών) μέχρι τη συμπλήρωση των αναγκαίου χρόνου πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας, αλλά φυσικά και μετά από αυτήν, έως τον ανώτατο δυνατό βαθμό».
Οσον αφορά στη δομή δυνάμεων και στο αμυντικό δόγμα ο υπουργός δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες, παραπέμποντας στο μέλλον, ωστόσο το γεγονός παραμένει ότι όλα δομούνται στη βάση της νέας δομής του ΝΑΤΟ όπως και του νέου στρατηγικού του δόγματος.
Σε άμεση σύνδεση με τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων έρχονται και τα εξοπλιστικά προγράμματα, για τα οποία ο υπουργός Αμυνας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν κανονικά, με αναπροσαρμογές στη δομή του ΕΜΠΑΕ (πενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα), που θα γίνεται πλέον ανά τριετία, στο πλαίσιο του ευρύτερου δεκαπενταετούς εξοπλιστικού προγράμματος.
Την ερχόμενη βδομάδα, όπως είπε, θα περάσουν από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής οι προμήθειες των κινητήρων των «F-16» (συντήρηση) και τα πυρομαχικά των 120 χιλιοστών των αρμάτων μάχης των LEO2HEL/A4. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι στο άμεσο μέλλον ολοκληρώνονται τρία εκκρεμή προγράμματα που αφορούν στα γερμανικά υποβρύχια, τις γαλλικές φρεγάτες και τα ρωσικά ΤΟΜΑ, ενώ θα ακολουθήσει νόμος «ο οποίος θα ενσωματώνει την κοινοτική νομοθεσία» που θα ρυθμίζει τις μελλοντικές προμήθειες.

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]