Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικό πολεμικό σκάφος στα διεθνή ύδατα, ανοικτά των ακτών της Γάζας

  • Επίδειξη δύναμης από την Τουρκία που μπορεί να προκαλέσει τον σπινθήρα για μία έκρηξη στην ανατολική Μεσόγειο
Ένα μεγάλο τουρκικό πολεμικό σκάφος εντοπίστηκε από τους Ισραηλινούς να περιπολεί στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Γάζας, πέραν των 12 ν.μ. δηλαδή δεν έχει εισέλθει στα ισραηλινά χωρικά ύδατα, ούτε δείχνει τέτοια πρόθεση, μέχρι στιγμής. Προφανώς περιμένει να συνοδεύσει τα δύο πλοία της οργάνωσης FREE GAZA, τα οποία κατευθύνονται στην περιοχή και θα βρίσκονται εκεί τις επόμενες ημέρες, ενώ αποτελεί και προπομπό της τουρκικής ναυτικής μοίρας της Μediterranean Sield.
Περιπολεί στο όριο των 12 ν.μ. και είναι σαφές ότι θέλει να δείξει στους Άραβες πως "Η ισλαμική Τουρκία είναι εδώ".
Η αποστολή τουρκικού πολεμικού πλοίου στην Γάζα, μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τα τουρκικά σκάφη θα κτυπηθούν από το Ισραήλ, αν επιχειρήσουν να προστατέψουν τα σκάφη με τα εφόδια.
Την είδηση την επιβεβαιώνει και το αμερικανικό ινστιτούτο STRATFOR. Το συγκεκριμένο πλοίο, ο τύπος και η κλάση του οποίου δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, αλλά δεν αποκλείεται να είναι και πυραυλάκατος ή η γαλλική κορβέτα Τype A69 που είναι γνωστή για τις "κρουαζιέρες" τους στο Αιγαίο.
Σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γκιλντίζ ανακοίνωσε την ματαίωση της επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου Blue Stream και του σχεδιαζόμενου αγωγού μεταφοράς νερού στο Ισραήλ.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η αφιξη του τουρκικου σκαφους στην περιοχη μπορει να ερμηνευτει με τουλαχιστον 3 τροπους.
    Ο πρωτος για να αποδειξει οτι εννοει εμπρακτα οσα ελεγαν οι ηγετες της κατα τις προηγουμενες μερες (σχετικα με την ισχυρη χωρα που κανεις δεν θα ηθελε να εχει απεναντι του ).Στην περιπτωση αυτη,θα πρεπει να περιμενουμε την απαντηση του Ισραηλ που και αυτο συμφωνα με τις προσφατες δηλωσεις του πρωθυπουργου του επιμενει στο δικαιωμα του να ελεγχει την προσβαση στο λιμανι της Γαζας.
    Ο δευτερος ειναι να προκειται για προσυμφωνημενη εμφανιση των δυο πλευρων καθ υποδειξη των Αμερικανων ωστε και οι δυο να κερδισουν με την παρουσια τους θετικες εντυπωσεις, ο καθενας στο δικο του ακροατηριο ωστε να βελτιωσουν καπως το τρωθεν κυρος της Τουρκιας.
    Ο τριτος ειναι να προκειται για παρουσια χωρις συγκεκριμενη αποστολη, βασισμενη στην λογικη του βλεποντας και κανοντας αναλογα με τις αντιδρασεις.
    Μονον η παροδος του χρονου θα δειξει τι τελικα ισχυει οποτε θα χρειαστει να αναμεινουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]