Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε "πολεμική κατάσταση" η Ρουμανία λόγω ΔΝΤ

  • Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Emil Boc αναμένεται να καταθέσει η αντιπολίτευση στη Ρουμανία αντιδρώντας στα νέα μέτρα λιτότητας που προωθούνται ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του μνημονίου με το ΔΝΤ και την ΕΕ.
Η ρουμανική κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να επιτύχει τους στόχους μείωσης του ελλείμματος με βάση τη συμφωνία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μην πάρει τη νέα δόση βοήθειας απ’ τους διεθνείς δανειστές εάν δεν προωθήσει νέες περικοπές.
Μεταξύ των νέων μέτρων είναι η περικοπή επιπλέον 25% των μισθών του δημοσίου και των συντάξεων καθώς και 15% του επιδόματος ανεργίας.
Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή στις 7 Ιουνίου τα δύο προσχέδια νόμων με τα νέα μέτρα ώστε να τεθούν άμεσα σε ισχύ και να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του ελλείμματος στο 6,8% του ΑΕΠ, έναντι του περυσινού στόχου 7,2%.
Σήμερα ο Πρόεδρος της Γερουσίας Mircea Geoana ανακοίνωσε ότι η αντιπολίτευση θα «απαντήσει» στην κίνηση της κυβέρνησης καταθέτοντας πρόταση μομφής στις 8 Ιουνίου.
Το δεύτερο φτωχότερο κράτος μέλος της ΕΕ, που εξαρτάται απ’ τη χρηματοδότηση 20 δισ ευρώ απ’ το ΔΝΤ και την ΕΕ για να ανανήψει την οικονομία του, «θα λάβει το επόμενο μέρος της βοήθειας απ’ τους διεθνείς δανειστές μόνο εφόσον προχωρήσει στις περικοπές», είχε ξεκαθαρίσει στις 10 Μαϊου ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στη χώρα, Jeffrey Franks.
Η κυβέρνηση πρέπει να περάσει το νέο πρόγραμμα λιτότητας ως τις 15 Ιουνίου ώστε να λάβει περί τα 2 δις ευρώ βοήθεια, είχε πει ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Traian Basescu στις 13 Μαϊου.
Πρόκειται, άραγε, για εικόνες του μέλλοντος της Ελλάδας;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]