Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για... τις δημόσιες προμήθειες!!!

  • Το ελληνικό δημόσιο αρνείται να καταπολεμήσει τις παράνομες δημόσιες προμήθειες!!!
Με παραπομπή στο Ευρωδικαστήριο απειλεί τη Ελλάδα η Ευρωπαική Επιτροπή, καθώς η χώρα μας δεν έχει μεταφέρει πλήρως στο εθνικό της δίκαιο κοινοτική οδηγία για τις δημόσιες προμήθειες.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, η Ελλάδα έπρεπε μέχρι το τέλος του 2009 να έχει ενσωματώσει πλήρως μια οδηγία η οποία στόχευε στην ενδυνάμωση των εθνικών διαδικασιών ώστε να καταπολεμηθεί η παράνομη απονομή δημοσίων προμηθειών.
Η Ελλάδα πρεπει να δώσει μια ικανοποιητική απάντηση για το θέμα εντός 2 μηνών, αλλώς η Κομισιόν μπορεί να παραπέμψει το θέμα στο Δικαστήριο των Ευρωπαικών Κοινοτήτων.
Παράλληλα, η Ελλάδα κατηγορείται πως δεν έχει ενσωματώσει καθόλου στη νομολογία της κοινοτική οδηγία η οποία έχει ως σκοπό να διευκολύνει τις ηλεκτρονικές πληρωμέςε, και η οποία εκτός των άλλων διασφαλίζει πως όλες οι σχετικές εσωτερικές πληρωμές ή πληρωμές σε ευρώ πρέπει να διεκπαιρώνονται το πολύ εντός μιας ημέρας από τη στιγμή που δίνεται η σχετική εντολή.
Και σε αυτή την περίπτωση, αν η Κομισιόν δε λάβει μια ικανοποιητική απάντηση εντός 2 μηνών, μπορεί να προσφύγει εναντίον μας το Ευρωδικαστήριο.
Στο Ευρωδικαστήριο για το περιβάλλον
Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα παραπέμπεται στο ευρωδικαστήριο καθώς δεν έχει ενσωματώσει στο εθνικό της δίκαιο κοινοτική περιβαλλοντολογική νομοθεσία που διασφαλίζει το διαμοιρασμό δεδομένων που αφορούν τις υποδομές.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]