Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία στήνει προβοκάτσιες κατά των ελληνικών τραπεζών

  • Οικονομικό - ψυχολογικό πόλεμο κατά του ελληνικού τραπεζικού συστήματος έχει ανοίξει η Άγκυρα, προσδοκώντας -προφανώς- στην περαιτέρω μείωσης αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας
  • Καμία τοποθέτηση δεν υπάρχει από την ελληνική κυβέρνηση στην πολεμική που ασκείται από την ανατολική πλευρά του Αιγαίου
Δεύτερο συνεχόμενο κρούσμα μέσα σε λιγότερες από πέντε μέρες έρχεται να σπείρει φήμες για υποτιθέμενη αναζήτηση Τούρκου αγοραστή από ελληνικές τράπεζες. Και τις δύο φορές, τα δημοσιεύματα ξεκίνησαν από δηλώσεις Τούρκων τραπεζιτών και διαψεύστηκαν άμεσα από την ελληνική πλευρά.
Την Τετάρτη, Τούρκος τραπεζίτης ισχυρίζεται επωνύμως στο Reuters ότι αναζητά αγοραστή κατ΄ εντολή ελληνικών τραπεζών, ενώ την περασμένη Παρασκευή, ο διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής αγροτικής τράπεζας δήλωνε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Erdogan στην Αθήνα, τον προσέγγισαν ελληνικά τραπεζικά στελέχη για να πουλήσουν μονάδες των ομίλων τους.
«Έχουμε εντολή από μία μικρή και μία μεσαία ελληνική τράπεζα να ερευνήσουμε το ενδιαφέρον πιθανών αγοραστών», δήλωσε στο Reuters ο Erol User, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επενδυτικής τραπεζικής USER Corp, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη. «Το project είναι σε πολύ αρχικά στάδια, όμως, προχωρά γρήγορα», ισχυρίζεται. Ο τραπεζίτης μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει στο Reuters ότι η μία ελληνική τράπεζα έχει ένα μικρό δίκτυο 20-23 καταστημάτων, ενώ η άλλη έχει περίπου 300 καταστήματα. Μάλιστα, η μία από τις δύο φέρεται να δραστηριοποιείται και εκτός Ελλάδας.
«Μιλάμε για εξαγορά, ένα deal με μετρητά, αλλά θα μπορούσε να καταλήξει με τη μορφή της συνεργασίας», είπε ο User, εκτιμώντας ότι εάν μία συμφωνία προχωρήσει, θα ήταν του μεγέθους των 2-3 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το Reuters, στην κατηγορία των τραπεζών με 20-30 καταστημάτων περιλαμβάνονται οι Proton και First Business Bank (FBB), όμως, στελέχη και από τις δύο τράπεζες διέψευσαν κατηγορηματικά τα σχετικά σενάρια.
«Δεν έχω κάνει τέτοιες επαφές στην Τουρκία ή αλλού», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της FBB, Στάθης Παπαγεωργίου. Στέλεχος της Proton ξεκαθάρισε επίσης στο πρακτορείο ότι η τράπεζα δεν επιδιώκει πώληση.
Το Reuters προσθέτει ότι δίκτυο περίπου 300 καταστημάτων στην Ελλάδα και κάποιες δραστηριότητες στα Βαλκάνια έχει η Emporiki. Πηγή προσκείμενη στη διοίκηση της τράπεζας δήλωσε στο Reuters ότι η Emporiki δεν βρίσκεται σε συζητήσεις για συγχώνευση ή πώληση.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης σε ενεργητικό τουρκικής τράπεζας, της αγροτικής τράπεζας της Τουρκίας, Ziraat Bankasi, είχε δηλώσει ότι τον είχαν προσεγγίσει ελληνικές τράπεζες προκειμένου να του πουλήσουν μονάδες τους.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]