Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επί ποδός η ισραηλινή αστυνομία

  • Οι εξελίξεις αναγκάζουν την κυβέρνηση του Ισραήλ να πάρει αυστηρά μέτρα προστασίας φοβούμενη "ανταποδοτικό χτύπημα" εκ μέρους φανατικών μουσουλμάνων...
Σε συναγερμό έχει τεθεί την Παρασκευή η ισραηλινή αστυνομία και απαγόρευσε την πρόσβαση στην Πλατεία των Τζαμιών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ για τους μουσουλμάνους ηλικίας μικρότερης των 40 ετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της.
Η αστυνομία φοβάται μήπως ξεσπάσουν βίαιες διαδηλώσεις από Παλαιστίνιους ή ΄Αραβες πολίτες του Ισραήλ στην ανατολική Ιερουσαλήμ, μετά τις προσευχές της Παρασκευής σε αντίδραση για την αιματηρή επιχείρηση ισραηλινών κομάντος στο διεθνή στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
"Οι δυνάμεις μας έχουν τεθεί σε συναγερμό σε όλη τη χώρα αλλά κυρίως στην Ιερουσαλήμ", δήλωσε ο εκπρόσωπος Μίκι Ρόζενφιλντ.
"Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί για το λόγο αυτό στην Παλιά Πόλη", διευκρίνισε.
Μόνο οι γυναίκες και οι πιστοί άνω των 40 ετών θα μπορούν να προσέλθουν σήμερα στην πλατεία αυτή, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.
Η ανατολική Ιερουσαλήμ είναι το επίκεντρο της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.
Οι Παλαιστίνιοι θέλουν να ανακηρύξουν πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους τον αραβικό ανατολικό τομέα της Ιερουσαλήμ, που προσαρτήθηκε στο εβραϊκό κράτος μετά την κατάληψή του στη διάρκεια του πολέμου των ΄Εξι Ημερών τον Ιούνιο του 1967.
Οι Ισραηλινοί κηρύσσουν "αιώνια και αδιαίρετη" πρωτεύουσά τους την πόλη στο σύνολό της, παρά την άρνηση της διεθνούς κοινότητας να αναγνωρίσει την προσάρτηση του ανατολικού τομέα.
Η Πλατεία των Τζαμιών στην οποία βρίσκονται ο Θόλος του Βράχου και το Τέμενος Αλ Ακσα είναι ο τρίτος πιο ιερός τόπος του Ισλάμ, μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα.
Η Πλατεία αυτή (το Όρος του Ναού για τους Εβραίους και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία) είναι ο πιο ιερός τόπος του Ιουδαϊσμού.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]