Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επίθεση των Ισραηλινών στα πλοία των ακτιβιστών ήταν μήνυμα προσάρτησης θαλάσσιας περιοχής

  • Η ντε φάκτο προσάρτηση περιοχής στα διεθνή ύδατα της Παλαιστίνης από το Ισραήλ
Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του γραφείου τύπου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου καθώς και εκπροσώπων της Τσαχάλ, οι κομάντος του ισραηλινού ναυτικού που στις 31 Μαίου άνοιξαν πυρ κατά των ακτιβιστών που επέβαιναν σε σκάφη του στολίσκου "Ελευθερία" έδρασαν για λόγους αυτοάμυνας, παρόλο που τα θύματα ήταν άοπλα.
Η δική τους εκδοχή του πως εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα δεν εμφανίζει λογική συνέπεια, αφού υπάρχουν μάρτυρες που κατέθεσαν ότι οι κομάντος άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των σκαφών με ελληνική και τουρκική σημαία, του Σφενδόνη και του Mavi Marmara αντίστοιχα, προτού σκαρφαλώσουν στο κατάστρωμά τους. Επιπλέον, ο Hahine Zoghbi, αραβοϊσραηλινής καταγωγής μέλος της Knesset, χρησιμοποίησε μεγάφωνο για να τους απευθύνει έκκληση στα εβραϊκά, πληροφορώντας τους ότι οι επιβαίνοντες ήταν άοπλοι.
Τέλος, το ακόμα σημαντικότερο γεγονός είναι ότι το επιχείρημα των Ισραηλινών υπονοεεί ότι το κράτος του Ισραήλ θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα κυριαρχικά του δικαιώματα της θάλασσας μέχρι του σημείου όπου έγινε η έφοδος από τρία περιπολικά σκάφη του ισραηλινού ναυτικού, πράγμα που κατ' επέκταση σημαίνει ότι η επίδειξη ισχύος των Ισραηλινών ισοδυναμεί με αξίωση προσάρτησης θαλάσσιας έκτασης της Μεσογείου που ανήκει στα Παλαιστινιακά χωρικά ύδατα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]