Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεγάλη μιζέρια, λες και το έχουν πάρει απόφαση...

  • Μιζέρια-ξεΜιζέρια, ο κ.ΑντιΠρόεδρος όσο πάει και παχαίνει...
Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κυβέρνηση αρχίζει να «ρετάρει». Όπως συνέβαινε και στις τελευταίες μέρες της παντοκρατορίας του Κωνσταντίνου του Β’. Καυγάδες, διαρροές, ασυνεννοησία, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της καθημερινής αναπαραγωγής ενός μίζερου κλίματος. Δεν είναι όμως αυτή η εικόνα που μπορεί να μας πείσει ότι ο Τιτανικός θα αποφύγει, τελικώς, την σύγκρουση με το παγόβουνο...
Στις δύσκολες ώρες ο καπετάνιος παίρνει στα στιβαρά χέρια του το τιμόνι και όλοι οι ναύτες κρέμονται από τα χείλη του. Αν ο κάθε ναύτης έχει δική του άποψη για το πώς πρέπει να οδηγηθεί το σκάφος, τότε το πιο πιθανό είναι να επικρατήσει στο τέλος το χάος και η καταστροφή.
Ο κ. Παπανδρέου παρακολουθεί τις τελευταίες εβδομάδες αμήχανος τις εξελίξεις ή τουλάχιστον έτσι δείχνει. Στο άκουσμα και μόνο της λέξης «αποκρατικοποίηση» κόντεψαν να γκρεμιστούν οι πολυέλαιοι της Βουλής από τους εξεγερθέντες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Ο Θεός να τις κάνει αποκρατικοποιήσεις, αλλά ακόμη κι έτσι κόντεψαν οι άνθρωποι να έρθουν στα χέρια. Που να αποφάσιζαν, δηλαδή, να πουλήσουν πράγματι εταιρείες του δημόσιου τομέα. Οι αντιφρονούντες θα έπαιζαν τότε πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος...
Η ουσία είναι ότι με την παραμικρή αφορμή που παρουσιάζεται, η κυβέρνηση θυμίζει παιδική χαρά. Λες και το έχουν πάρει απόφαση ότι η σωτηρία είναι μία μακρινή μουσική και επικρατεί πλέον ο νόμος του «ο σώζων εαυτόν σωθείτο».
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από διάφορους κύκλους διαρρέουν σενάρια εκλογών για το Φθινόπωρο, λες και οι εκλογές θα μας βγάλουν από την κρίση και θα φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη της Οικονομίας. Αυτές οι διαρροές δείχνουν πανικό, δείχνουν ανθρώπους που έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους.
Είναι βέβαιο ότι έτσι δεν πρόκειται να πάμε μακριά. Ούτε μερικά βήματα δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε και θα οδηγηθούμε βίαια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να παζαρέψουμε ένα μέλλον πιο σκληρό από αυτό που μας επιφύλαξε η έλευση του ΔΝΤ.
Εκτός κι αν κάποιοι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η αναδιάρθρωση του χρέους και ό,τι συνεπάγεται αυτή η επιλογή είναι μία κάποια λύση που μπορούν να χειριστούν με μεγαλύτερη ευκολία απ’ ό,τι τη σημερινή πραγματικότητα. Κάνουν λάθος! Μπορεί η εκτύπωση χρήματος να μοιάζει σήμερα σαν το μελτέμι που έρχεται να δροσίσει στο κατακαλόκαιρο τα καμένα από τον ήλιο νησιά, αλλά δεν θα πρόκειται για ένα απλό αεράκι, όπως νομίζουν. Θύελλα θα είναι που στο πέρασμά της θα σαρώσει τα πάντα...
Θανάσης Μαυρίδης


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΤΣΑΓΑΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ. ΕΧΟΥΝ ΔΕ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΩΛΗΤΩΝ.ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΑΝΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΥΚΩΤΙ.
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΑΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ 500 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]