Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η μοναδική λύση είναι η ελεγχόμενη πτώχευση

Η λύση που θα ήταν εφικτή, η ελεγχομένη πτώχευση και ο επαναπροσδιορισμός του χρέους σε δραχμές (καλό θα ήταν να ακολουθήσει και η έξοδος μας από την μονίμως και οριστικά αμφιλεγόμενη ΕΕ), ακόμα και πτώχευση να κηρύξουμε

Το χρέος όπως ξέρετε κύριοι κύριες πληρώνεται. Μπορεί όχι όλο, αλλά πάντως σημαντικό μέρος του ήδη υφιστάμενου, από το οποίο ένα σημαντικό τμήμα θα διαγραφεί (ίσως το ένα τρίτο) και η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή.
Έτσι δεν χρειάζεται εκποίηση/αξιοποίηση δημόσιας ελληνικής γης, στα πλαίσια των συμφωνιών και των υποχρεώσεων έναντι της Goldman Sachs, με ότι αυτό το όνομα προδίδει.
Ενδεχομένως, με αυτή την ελεγχομένη λύση να δίνεται και η μεγάλη ευκαιρία σε νέους και έμπειρους παλιούς και αδιάφθορους πολιτικούς να δημιουργήσουν νέους και ταυτόχρονα έμπειρους πολιτικούς σχηματισμούς (π.χ. από τον Αντώνη Σαμαρά ο κόσμος έχει προσδοκίες).
Χάριν παραδείγματος λέμε ο Αντώνης Σαμαράς ενδεχόμενος και άλλοι νέοι σχηματισμοί θα χρειαστεί να επιδείξουν στην κοινωνία μια επιστημονική , χειρουργική , στρατηγική ίσως να βοηθούσε αν θέλετε στην ποιοτικότερη αναδείξει και όχι απλά στην αναδείξει του και μόνο το γεγονός να συμπεριελάμβανε στην προσπάθεια του της ποιοτικότερης μορφής σύγχρονης εφαρμοσμένης (όχι απλά θεωρητικής) πολίτικης specialist scientific teams for example, sociologist, economist, special political marketing team ,environmentalism teams …σημασία θα έχει και τα πρόσωπα να είναι και άνθρωποι της καθημερινότητας απλή και παράλληλα στοιχειώδης π χ νεαροί 30 – 40 χρόνων με κάποιο αντικείμενο μόρφωσης είτε και εμπειρίας (στις επιχρίσεις μετρά η πείρα όπου ακλουθεί εξειδίκευση και κάθε σοβαρή εταιρία έχει και ειδικευόμενο πανεπιστήμιο πχ Εmirate Αirline, McDonald’s university αν όχι τέτοιο όπως τα παραδείγματα που δίνουμε σίγουρα προσφέρετε εξειδικεύσει μέσα από το χώρο εργασίας κάθε σοβαρής εταιρίας αν θέλει να λέγετε σοβαρή το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση BSc, BA, BBA).
Μετά τη μικρή αναφορά μας για το πώς λειτουργούν κάποια στερεότυπα στο εξωτερικό πάμε στο μικρόκοσμο μας την Ελλάδα, επί της ουσίας έτσι η κάθε ομάδα 3-4 προσώπων (όπου λαλλουν πολλοί αργή να ξημερώσει)θα απαρτίζει και τον κάθε υπουργό… που ενδεχομένως να απαρτίζουν το κόμμα δίνοντας έτσι το μεταμοντέρνο σχήμα και γέννεση κόμματων όπου θα απαρτίσουν και την/στην επανασύσταση στο Νέο Χάρτη με Νέο Εκλογικό Σύστημα στο Νέο επαναπροσδιορισμένο στην σύγχρονη πραγματικότητα οικονόμο -ιδεολογικό κώμα (βλ. Ελβετικό μοντέλο) προχωρώντας όσο γίνετε την Ελλάδα στην Νέα Εποχή για την Ευρώπη τον μικρών ίσως ομοσπονδιών που για εμάς είναι είτε τα βαλκάνια είτε η διευρυμένη ένωση της Ανατολικής Μεσογειακής Ένωσης αν προκύψει και θελήσουμε και φυσικά θελήσουν και οι μεγάλες δύναμης κύριος η Αμερική σε μια νέα Συνομοσπονδία και νέο χάρτη ισορροπιών που θα διασφαλίζονται τα συμφέροντα των χορών που θα αποτελέσουν/ αποτελούν αυτές των νέων μικρών ομόσπονδων ενώσεων και αυτόν της Αμερικής.
Ενδεχομένως να αποτελέσουμε εμείς τα βαλκάνια μαζί με την ομοσπονδία Κουρδιστάν – Τουρκίας που θα καλύψει και την Αίγυπτο και τους παλαιστινίους και το Ισραήλ σε ένα πλαίσιο ομοσπονδιών της ανατολικής μεσογείου ποιο διευρυμένα ή ποιο κλειστά στο club της βαλκανικής ένωση Βαλκανίων δηλαδή (βλ. νέα μικρή κεντρική ευρωπαϊκή ένωση της Γερμανίας έτσι και αλλιώς σε αυτή βασίζεται ο ρόλος της σημερινής διαμορφωθείσας αξίας και ισοτιμίας του euro).
Προσέξτε, ΔΕΝ λέμε ότι θα διαλυθεί η ΕΕ αλλά ότι θα αναγκαστεί να αναδιαταχτεί στο μέλλον. Δεν είμαστε Κασσάνδρες ούτε Σίβυλλες. Κάποια πράγματα, όμως, είναι "ηλίου φαεινότερα".
Τα μικρά ευέλικτα ομοσπονδιακά σχήματα/ενώσεις με ένα νέο euro (νέα μορφή του παρόντος νομίσματος αφού επανεκκινήσουμε από την δραχμή), όπου η κάθε ομοσπονδιακή περιφέρεια θα έχει το δικό της ιδιαίτερο ευρω-νόμισμα, στην συνεχεία πολλά πλέον θα γίνονται μέσω πιστωτικών καρτών και δεν θα χρειάζεται καν νόμισμα, αλλά απλούς κωδικούς που θα λένε απευθείας από ποια ομόσπονδη περιφέρεια προέρχεται ο κωδικός της κάρτας του χρήστη που έχει τον λογαριασμό. Και θα είναι αυτά τα νέα δεδομένα που θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν(βλ. ότι και η Αμερική ίσως χρειαστεί να ενωθεί με το Μεξικό για να λύσει προβλήματα στην περιοχή της λαθρομετανάστευσης, περιβάλλοντος κ.τ.λ.). Οι χώρες που τυχόν θα μείνουν μόνες τους θα συγκρούονται μονίμως με γειτονικά κράτη ή και ομοσπονδίες χωρών (π.χ. Ισραήλ) γεγονός που θα καθιστά ολοένα και πιο δύσκολη την επιβίωση τους ως αυτόνομες κρατικές οντότητες.
Για να γίνει λοιπόν μια νέα δομημένη αρχή για την Ελλάδα και για να γλιτώσει ό,τι μπορεί να διασωθεί, χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα και αυτό θα γίνει μόνο με μια ελεγχομένη πτωχεύση...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]